SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kırtasiye Sektörü Destek Bekliyor'

0
Güncellendi - 2020-09-23 02:18:38
'Kırtasiye Sektörü Destek Bekliyor'
A- A+ PAYLAŞ

Salgın sürecinin kitap ve kırtasiye sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İş kaybı yaşayan ve ödemelerde zorluk çeken kırtasiyecilerimizin, KDV muafiyeti, kredi desteği ve ödeme erteleme gibi talepleri karşılık bulmalı” dedi.

Pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verilmesi, özel eğitim ve kırtasiye sektörlerinde nakit sıkıntısı doğurdu. Yaşanan iş kaybı sonucu vadeli ödemelerini yapmakta dahi zorlandığını belirten sektör temsilcileri, destek taleplerini her fırsatta yineliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Sadıkoğlu; “Sektörde faaliyetlerini sürdüren üyelerimiz aracılığıyla gerek özel eğitim kurumları gerekse kitap ve kırtasiye sektörünün yaşadığı zorlukları yakından takip ediyoruz. Mart ayında ilk kapatılan sektörler içerisinde yer alarak ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşayan eğitim sektörü, okulların tüm sınıflarda açılmaması sebebiyle daha büyük sorunları göğüslemek zorunda kaldı. Salgın nedeniyle ciddi iş kaybı yaşayan kitap ve kırtasiye sektörü temsilcilerimiz, okul başlangıç ürünleri satışını gerçekleştiremedikleri için stoktaki ürünlerin dahi ödemelerini yapamadıklarını ayrıca büyük zincir mağazalar ve e-ticaret siteleri karşısında rekabet güçlerini kaybetmeleri ile ödeme güçlerinin tükenme noktasına geldiğini ifade ediyorlar” dedi.

“KREDİ DESTEĞİ VE ÖDEME ERTELEME TALEPLERİ KARŞILIK BULMALI”

MTSO üyelerinin yanı sıra, Malatya ve farklı illerde bulunan kırtasiye dernekleri ile konunun istişare edildiğini, ciddi zorluklar yaşayan sektörün destek taleplerinin karşılık bulmasının elzem olduğunu ifade eden Sadıkoğlu; “Üyelerimiz ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) gibi STK’larla yaptığımız görüşmelerde, sektörün bu süreci atlatmak ve ayakta kalmak adına ; KDV muafiyeti, kira desteği, vergi, SGK ödemeleri, kredi ve yapılandırmaların ertelenmesi ile kredi desteği gibi haklı talepleri olduğunu görüyoruz. MTSO olarak, sektörün bu zor dönemde desteklenmesini ve taleplerin yetkililer nezdinde karşılık bulmasını umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Tuncay (3 yıl önce)
    Sektörümüz cidden sıkıntılı günler yaşıyor. Sayın Oğuzhan Başkana teşekkür ederiz sesimiz olduğu için. Esnaf destek bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla