SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kişi Başı Kredide Malatya Doğu 5'incisi

Kişi Başı Kredide Malatya Doğu 5'incisi
A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde kişi başına düşen kredi değerinin en yüksek olduğu il 37.8 bin TL ile Elazığ olurken, Erzurum 29.7 bin TL ile ikinci, Tunceli 26.5 bin TL ile 3’üncü, Ardahan 23.1 bin TL ile dördüncü, Malatya 22.9 bin TL ile beşinci sırayı aldı.

İller ve Değerler
FİNTÜRK-6 verilerine göre Ocak - Haziran döneminde kişi başına düşen nakdi kredi değeri Erzincan’da 22.7 bin, Kars’ta 19.7 bin, Iğdır’da 18.1 bin, Bayburt’ta 17.1 bin, Bitlis’te 14.9 bin, Hakkari’de 12.6 bin, Van’da 12.3 bin, Ağrı’da 11.8 bin, Bingöl’de 11.7 bin, Muş’ta 11.2 bin TL olarak kaydedildi.

Erzurum Bölge illeri içinde kişi başına düşen takipteki nakdi kredide Ardahan’ın ardından 2’inci sırayı aldı. 2022 yılının 6 aylık bölümünde en yüksek kişi başına düşen takipteki nakdi kredi değeri 1.1 bin TL ile Ardahan’da kaydedilirken, Erzurum 830.3 TL ile ikinci, Elazığ 781.1 TL ile üçüncü, Malatya 629.9 TL ile 4’üncü, Iğdır 620.3 TL ile 5’inci sırayı aldı.

İller Kişi Başına Düşen Tasarruf Mevduatı Değeri
Kişi başına düşen tasarruf mevduatı değerinin en yüksek olduğu il 42 bin 390 TL ile Tunceli ili olurken, Erzincan 27.0 bin TL ile 2, Elazığ 22.8 bin TL ile üçüncü, Malatya 22.3 bin TL ile dördüncü, Iğdır ili 16.5 bin TL ile 5’inci sırayı paylaştı.

Hakkari Son Sırada
Dönemde kişi başına düşen tasarruf mevduatı değeri Bayburt’ta 14.7 bin, Bingöl’de 13.8 bin, Ardahan’da 12.7 bin, Kars’ta 12.0 bin, Erzurum’da 11.1 bin, Van’da 7.0 bin, Bitlis’te 6.8 bin, Muş’ta 6.2 bin, Ağrı’da 6.2 bin ve Hakkari’de 5.3 bin TL olarak tespit edildi.

Fintürk Verileri
Bölgede kişi başına düşen toplam mevduat değerinin en yüksek olduğu il 46.7 bin TL ile Tunceli olurken bu ili 30.8 bin TL ile Erzincan, 30.4 bin TL ile Elazığ, 27.0 bin TL ile Malatya, 20 2 bin TL ile Iğdır izledi.

Kişi Başına Düşen Toplam Mevduat Değeri
Bu yılın Ocak - Haziran ayları düzeyinde kişi başına düşen toplam mevduat değeri Bayburt’ta 17.3 bin, Bingöl’de 16.6 bin, Ardahan’da 15.0 bin, Kars’ta 14.6 bin, Erzurum’da 14.5 bin, Bitlis’te 9.3 bin, Van’da 8.7 bin, Muş’ta 8.3 bin, Hakkari’de 8.1 bin ve Ağrı’da 8.0 bin TL olarak kaydedildi.

Erzurum, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • geçmişe bakmak lazım (1 yıl önce)
    müslüman bir ülkede krediye yönelmenin sebepleri neden araştırılmıyor...veya araştırılmak istenmiyor ...faizli durumlar neden ortadan kaldırılması için çalışılmıyor....geçmişimize bakalım bizleri faize yönlendiren durumlar ...bugünde dijital çağ ile daha yaygın reklamlar vasıtasıyla faizli para alıp kullanılmasının ortamları süpersonik hızda hazırlanıyor....faizli durumlar ballandıra ballandıra insanların bilinçaltına aşılanmaya çalışılıyor...peki benim diyanetim ne yapıyor ...bu konu hakkında ne kadar çalışıyor...benim müslüman insanlarım neden faizli para çekiyor...faiz haram ise vatandaşı neden bu ateşin ortasına atılması sağlanıyor...giderayak geleceğimiz bankalara borçlanmak için yönlendiriliyoruz....peki nasıl düzelir....ey insanoğlu yavan ye yırtık elbise ile gez faize bulaşma cebindeki kadar harca... daha çok ,daha lüks ,onun var benim niye yoklar ile faize bulaşma....borcum var kimse borç vermiyor mecbur kaldım faize bulaştım...işimi büyütecem ortak almak yerine faizli para almayı tercih edenler çok zengin olma hırsı , daha iyi yaşama hırsı gözlerimizi kör etti...dinimizi unuttuk ...çevremizde faize bulaşmış o kadar çok insan var ki artık faiz almak normalmış gibi algılanıyor...bir tane partide ben faizi kaldıracam diyerek bir seçim vaadinde bulunmuyor....bu durum da müslüman bir ülkede yaşayanlar için anormal bir durum değil mi...doğmamış çocuklarımız geleceği borçlanmış...sesi çıkmayanlar utansın...faize övenlerin yanında faiz haramdır diye dik duranlara Allah (cc) kuvvet versin faizcileri yenmeyi nasip etsin ,faizi ortadan kaldıracak ilim versin,islama uygun yaşamayı ve yaşatmayı nasip etsin...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ATİLLA (1 yıl önce)
    Daha çok kredi çekip borç batağına batıp 1. Olmalıyız.
    %75
    %25
    Yanıtla