SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Komşuluk Yardımlaşmadır"

0
Güncellendi - 2017-01-30 20:15:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi’nin 2017 yılı lokomotif projesi olarak başlattığı “Komşuluk Kültürü” tanıtım programının ardından bu kapsamda yapacağı etkinlere komşular arası yardımlaşma ile başladı.

Komşuluğun en önemli yapı taşlarından biri olan yardımlaşma konusunda komşular arası farkındalık uyandırmak amacıyla Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından evlenmek üzere olan ihtiyaç sahibi çifte meclis üyeleri ve gönüllüler aracılığıyla çeyiz yardımında bulunuldu.

Hazırlanan çeyiz ürünlerini ihtiyaç sahibine ulaştırmak adına bir araya gelen ve konuyla ilgili bir açıklama yapan Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, toplumumuzda komşuluk ilişkilerinin unutulmaya başlandığını, komşular arasında güven, sadakat, saygı, hoşgörü gibi değerlerimizin günden güne azaldığını belirterek bu değerleri canlandırmak ve yeni nesillere aktarmak için “Komşuluk Kültürü” projesinin çok önemli bir çalışma olduğunun altını çizdi.

Bulut, sosyal medyanın bizleri toplumdan uzak bir  bir ortama sevk ettiğini, ihtiyaç sahibi insanlara ulaşım noktasında sıkıntılar yaşadığımızı belirterek,“Yüreği güzel kendi güzel insanlarımızla bir araya gelerek yardıma ihtiyaç duyan genç kızımıza çeyiz hazırladık, çok mutluyuz, elimizden geldiğince sosyal dayanışma adına bu çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Çeyiz ürünlerini getiren bayanlar yardımlaşmanın esasında komşuluk ilişkilerinin gelişmesinde önemli bir unsur olduğunu belirterek kendilerine komşuluk kültürü projesi kapsamında iyilik yapma fırsatı sunan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız