SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Korgeneral Temel Kuvvet Komutanı mı Olacak?

0
Güncellendi - 2018-07-10 18:55:31
Korgeneral Temel Kuvvet Komutanı mı Olacak?
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı'na getirilmesi, Akar'ın yeni hükümette yeralacağı 7 Temmuz tarihli yazısında yeralan Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün, aynı yazıda 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e ilişkin iddiasına da değişik bir boyut kazandırdı. Övür, Akar'ın hükümette yeralmasıyla değişecek TSK Komuta kademesinde Temel'in Kara Kuvvetleri Komutanı olacağını yazmıştı.

Akar'ın hükümete 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' olarak gireceğini yazan, ancak görev alanı dışındaki tahmini doğru çıkan Övür'ün, 7 Temmuz 2018 günkü Sabah'ta 'Yeni Dönem Sürpriz İsimler' başlığıyla yayınlanan yazısının, Akar ve Temel'le ilgili bölümü şöyleydi:

"...Değişimin adresi TSK, isim de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı yardımcılarından birinin Akar olacağı öngörülüyor.

Eğer Akar oraya geçerse boşalacak koltuğa da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in getirileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ama en sürpriz isim onun yerine kimin getirileceğinde... Sıkı durun, bu isim 24 Haziran seçim sürecinde CHP adayı Muharrem İnce'nin haksız biçimde "Apoletini sökeceğim" diyerek eleştirdiği 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel... Temel, Kara Kuvvetleri Komutanı yapılarak bir anlamda İnce'ye de cevap verilmiş olacak..."

sabah.com.tr- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Korgeneral Temel (sağdaki), Zeytindalı Operasyon Merkezi'nde Orgeneral Akar ile birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız