SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koronalı Kontrol Ekibi: Muhtar, İmam ve Öğretmen!

0
Güncellendi - 2020-08-18 01:46:50
Koronalı Kontrol Ekibi: Muhtar, İmam ve Öğretmen!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, yeni tip korona virüs ( Covid-19) hastalarını, muhtar, imam ve öğretmenden oluşan 3’lü ekip takip edecek.

Dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye’de de daha fazla yayılmaması için önlemler alınan Covid-19 vakaları konusunda çalışmalar sürüyor. Türkiye’de, yeni tip korona virüs ( Covid-19) hasta sayısının fazla olduğu 5 il arasında bulunan Malatya’da vaka sayısının azaltılması için kararlar alınıyor.

65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkmaları 10.00-17.00 saatleri arası ile sınırlandırılırken, kapalı yerlerdeki düğünlerde ikramların yasaklandığı Malatya’da, her geçen gün Covid-19 ile ilgili kararlara yenileri ekleniyor.

Covid-19 hastalarını 3’lü ekip takip edecek

Yeşilyurt ilçesi Kaymakamlığı tarafından ilçeye bağlı muhtarlara mesaj çekilerek, “Muhtarlara gönderilecek vaka listesine göre, muhtar, cami imamı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek öğretmen ile birlikte Covid-19 hastası olan tüm evler ziyaret edilip, evde var ya da yok durumuna göre çizelge düzenlenecek. Karantina bitiminde çizelgeler kaymakamlığa muhtarlar tarafından teslim edilecek” denildi.

Muhtar, imam ve öğretmenden oluşan 3’lü ekibin, Covid-19 hastalarını 14 gün süren karantina boyunca her gün evlerinde takip edip, çizelge dolduracakları kaydedildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Ihsan tortumlu (3 yıl önce)
    Ben din görevlisiyim şahsı m adına covit 19 'la mücadele de bu kardeslerimizi ziyeret edip evde olup olmadıklarına bakmak insanlık adına millet adına ülke milliyetçilik ve hizmet adına bize verilen en onurlu görevdir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ögretmen (3 yıl önce)
    Öğretmenlere laf edenler önce bir kendi işlerini doğru dürüst yapsınlar. Siz evde bir tane çocuğunuza bakamazken biz onun gibi yüzlercesiyle uğraşıyoruz. Avmleri, otelleri, düğün salonlarını vs açmak yerine okulları açsaydılar keşke de sizin gibi beyni küçük insanlarla muhatap olmasaydık. Ayrıca her meslek grubunun görevi, çalışma saatleri belli. Bir ihbar söz konusuysa devletin kolluk görevi yerine getirir. Gecenin bir vakti öğretmen gönderilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (3 yıl önce)
    Kapasitesi öğretmen olmaya yetmeyen bir grup sınava giriyorsunuz öğretmenlik kazanıyorsunuz sonra kpss kazanıp atanıyorsunuz. Bu kadar basit hadi bakalım. Üniversite sınavı yüksek puan alanlarda azcık az çalışsaydınız da öğretmenliğe gelseydiniz. Elinizden alan mı oldu? Öğretmenlik yıllardır hep aynı... Hiç değişmedi... Geçmişinizde bir öğretmene duyduğunuz intikam hissi sizi esir almasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (3 yıl önce)
    öğretmenlere laf atanlar kıskanmayın.... yks ye gıreceksınız 24 tercih hakkınız var eğitim fakultesı yazacaksınız,4 yıl eğitim görüp mezun olup kpss ile atanacaksınız...bu kadar basit öğretmen olabılırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Bazı Öğretmenlerin bu ülkede hiç çalışmadığı belli oldu. Burada boş yorum yazanların öğretmenleri bu insanları güzel eğitmiş olsaydı böyle saçma sapan yorumlar yazılmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Ogretmenleri ekibe cagirirken..gonullu gelmk isteyenler diye cagirdar..yani ekipteki ogretmenler gonullu calisiyor..ogretmenleri cekemeyen boş beleş gruplar var...her meslegin kendine gore iyi ve kötu tarafi vardir....bunu olmayan bilmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Gönüllü olmayacak işte kardeşim zorunlu olacak. Bu devlet meselesi hayır meselesi degil. Babasının hayrına mı geliyor gelmesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • zorunlu olsun ne olcak yani,inanin ogretmenlerin hepsi seve seve gider .senin evinde biktigin iki cocuk varken onlar gibi yuzlerce cocuga bakiyorlar biraz saygili ol
    0
    0
    Yanıtla
  • Hanım ağa (3 yıl önce)Canan isimli kullanıcı yorumuna
    Laf üretip insanlara mesleklere öğretmenlere sataşan herkes kendi de gönüllü olsun da görelim öyle boş laf yok. Kendi çocuklarına evde sabredemeyen evde bunalanları gördük heleki öğretmenleri bu dönemde anlayamayanların çocuklarını okulda hep bağrına bastı öğretmenler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özen (3 yıl önce)
    Öğretmen, imam ve muhtarlara tavsiye: maske, mesafe, hijyen. Bu kurala dikkat ederlerse birşeycik olmaz. Ben pek yazım kurallarına dikkat edemedim ama......
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Utanmasalar hastalığı öğretmenler çıkardı diyecekler. Bu memlekette aldığı parayı hak eden bir keç meslekten biri sinif öğretmenleridir. Ne yazık ki maaşı en çok konuşulan meslek de ogretmenliktir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (3 yıl önce)
    Bakıyorumda öğretmenler evde oturuyor diyolar uzaktan eğitim yapan sanki kendileri.Okullar açıkdı da öğretmenler mi gitmedi? Hasüt bir toplum bunlardan bir şey olmaz vesellam.Öğretmenleri değilde cami imamlarını neden söylemiyorsunuz vakit namazları kaç dk sürüyor çarpın bakalım senede toplam kaç saat kaç gün çalışıyorlar.Tabi konu imam cami oldu mu herkes susar.ayıp be ayıp.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (3 yıl önce)
    Okulların açılmasına az bir zaman kalan öğretmenleri corona hastalarına yakınlaştırmaları ne kadar doğru sizce? hiçbir semptomu olmayıp taşıyıcı olan hastalar var onlardan bulaşırsa öğretmenlere öğretmenlerdende çocuklara bulaşırsa nasıl olacak peki şimdiden herkes bilir bilmez yok ek ders yok öğretmenler yatıyor zatenin derdine düşmüş yazık gercekden cok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahtalı (3 yıl önce)erkan isimli kullanıcı yorumuna
    Korona hastasına yaklaşmıyor evine gidiyor evinde mi değil mi teyit alıyor...öpüşüp koklaşmıyor yani... 2 aydır polis bu işi yapıyormuş onların çoluğu yok mu onlar insan degil mi herkesle de temas halindeler onlara yazık deil mi ???
    0
    0
    Yanıtla
  • İronici adam (3 yıl önce)
    Öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum ama ek ders ücreti almadan pek görev yapmazlar gibi geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Polislerimiz hiçbir görevde ek ücret almıyormuş. Yaptıkları her görev babalarının hayrına. Onlar memur degil mi ???
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (3 yıl önce)
    Öğretmen mi ::) 1 yılda sadece toplam 80 gün çalışıuyorlar ...
    0
    0
    Yanıtla
  • çalışıp öğretmen olsaydın o zaman !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hanım ağa (3 yıl önce)behlül isimli kullanıcı yorumuna
    Laf cambazı olma öğretmen ol bileğine güveniyosan
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖGRENCİ (3 yıl önce)
    Öğretmenlere yine para yolu göründü. gittikleri her ev için 1 saat ek ders isterler. Korona bitmesin okul açılmasın diye gezip dururlar.Nasıl rahat uyuyorlar 6 ay hiç okula gitme üstüne ek ders parası al .
    0
    0
    Yanıtla
  • Pirasa (3 yıl önce)
    Allah aşkına şu öğretmenler şubattan beri aldıkları para ile huzurlu uyarabiliyormu bu kadar ataga geçmişler. Bir maaş almazsa olurmu hiç. Topyekûn seferberlik gerekiyor bu illet için. Ama bazıları yatmaya oyle alışmış ki ne desen ben yapmam ben etmem. Benim apartmanda 8 tane öğretmen var Allah rızası için 6 aydır ne lgs için ne yks için bir komşu çocuğuna tek kelime anlatmadılar. Allah helal kazanç versin. Daha da ek ders kesilmiş bilmem ne olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hanım ağa (3 yıl önce)Pirasa isimli kullanıcı yorumuna
    Pırasa nasıl bir sebze onu bildiğin kesin ama galiba farkında değilsin öğretmenlere kafayı takmışsın fakat sağlıkçılarda ekstra ücret aldı alacaklar helal olsun demek düşer ama öğretmenin cebi geriyo seni nedense bu hastalığın erbabı olanlarıda seni de öğretmen yetiştirdi hıncınız kime.. Suçlayacak birini arıyosa insanlar kendi ailesinden başlasın kurallara uyuyomu diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Biri (3 yıl önce)
    Aaaaa olur mu öyle şey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet.44 (3 yıl önce)
    Kardeş nikin harika:)
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (3 yıl önce)
    bu iş yoldan çıktı durum kötü imam muhtar öğretmen ne yapsın tv ölen sayısı 10/19 arasında gözüküyor türkiyede hastane yer yok millet evde karantinada 6000 civarında korona var malatyada bu hastalık kontrol altına alınmaz çünkü heryer aktif çalışıyor denetim yok ölen ölecek kalan kalacak
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Ekmeği ekmekçiye ver,bir ekmek fazla ver,yani bu işleri sağlıkçılara ver,onlar yapsın,daha evvel Kurban Bayramında görevli,İmam vardı ne alakaysa,bir şey olduğu zamanda,yok imama bir şey dedin,filan Demogoji her zamanda,her ZEMİNDE HAZIR,sonumuz hayrolsun inşallah........................
    0
    0
    Yanıtla
  • 2 aydır polis yapıyormuş bu işleri ona ne diyeceksiniz?????
    0
    0
    Yanıtla
  • sibel (3 yıl önce)
    Okullar açılmaya yakın bir zamanda öğretmenlerin coronalı hasta ile muhatap olması gayet mantıklı !!!!!!!!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence de.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Imam önce imamı olmayan camilere verilsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • İlgili köyde görev yapan imam ve öğretmenler görevlendirilmiş. Köyde olmayan öğretmen ve imamın yerine ise azaları görevlendirmişler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seviyeli ve bilgilendirici yorumunuz için teşekkür ederim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Önemli değil. Ben de teşekkür ederim. Selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Taha (3 yıl önce)
    Muhtarı hemşiresi değilde öğretmen kesin ek ders ister.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okuyup öğretmen olaydın sende, haset etmeye lüzum kalmazdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ogretmen (3 yıl önce)Taha isimli kullanıcı yorumuna
    sıkıyorsa sen git koronalıları ziyaret et. Öğretmenin görevi mi bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saglıkcı mı var ki fazla ev ev gezsinler?
    0
    0
    Yanıtla
  • Polis şuan gidiyor??? Polisin görevi mi
    0
    0
    Yanıtla
  • tabiki polisin gorevi dunyadan bir habersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabi ki polis pozitiflerin evine günlük ateşini de ölçmeli sizde haklısınız :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Taha isimli kullanıcı yorumuna
    Eziklik sendromu bu olsa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahil Büken (3 yıl önce)Taha isimli kullanıcı yorumuna
    Yazık...Şu pandemi durumunda bile tek dertleri öğretmenin cebi cidden yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Harbi nikin gibi cahilsin. Bunun ceple cepkenle ne alakası var. Ortada devlet meselesi var. Polisler şuan zaten pandemi ekibi kurmuş ev ev pozitif vakalara gidip evde mi degil mi durumları ne diye kontrol ediyorlar. Adamların işi bilr degil. Asıl işleri asayiş huzur, ama iş öğretmene gelince hemen olayı acıte ediyorsunuz yazık ya yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • oturmaktan sıkılan boğa (3 yıl önce)Taha isimli kullanıcı yorumuna
    al puanını gir fakülteye tekrar gir sınava, yetmedi bi daha gir sınava, sonra hayallerinde bile göremeyeceğin yerlerde çalış sonrada aynanın karşısına geç ve bu söylediklerinden utan. bir esnaf olarak senin gibi öğretmenleri aşşağılayan düşüncelere sahip insanlardan nefret ediyorum. kendi çamurunda yuvarlanmaya devam et.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık. Ama cogu memur öyle iki dakika fazla çalışsınlar hemen para ? vatandaş desen adam pozitif olmuş telefonları kapatıyor ulaşılmasın diye. Ortalıkta gezmeye devam. Bakanlar bangir bangır bağırıyor yapmayın etmeyin, gereksiz yere sokaklara cikmayin, maskesiz dolasmayin diye ama nafile. Bana benden olur her ne olursa, basım rahat eder dilim susarsa. Hadi bana müsade.
    0
    0
    Yanıtla