SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kötü Haber!. 6 Puanlık Sigorta Prim Desteği Bu Yıl Yok..

Kötü Haber!. 6 Puanlık Sigorta Prim Desteği Bu Yıl Yok..
A- A+ PAYLAŞ

İlk olarak 2013 yılında, aralarında Malatya’nın da bulunduğu Kalkınmada Öncelikli Yöreler kapsamındaki 51 ilde uygulanmaya başlanan 6 puanlık ‘Sigorta Prim İşveren Hissesi Desteği’ uygulamasının 2022 yılında sonlandırılacağı öğrenildi.

TÜRMOB’a bağlı Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirler Odaları’nın Yozgat’ta yapılan 41. Anadolu Odaları Platformu toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, 2022 yılı için 6 Puanlık Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği’nin uygulanmayacağını açıkladı.

malatyahaber.com Yazarı, Malatya SMMMO eski başkanı, Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, Bakan Yardımcısı Soysal’ın açıkladığı yeni durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede ise “Söz konusu uygulamanın 2022 yılında devam etmemesi işyerlerini olumsuz etkileyecektir” dedi.

2022 yılında uygulanacak asgari ücrete göre, özel sektöre ait işyerlerinde 1 işçi için sağlanması gereken sigorta primi işveren desteği 300, 24 TL. tutarında olduğunu ifade eden Altaş, ekonomide yaşanan olumsuzluklar ve asgari ücrette meydana gelen artış dikkate alındığında bu tür teşviklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır” diye konuştu.

“Desteğin kesilmesi işletmeleri zor durumda bırakacak”

Teşvik uygulama süresinin uzatılmasına yönelik bir düzenleme yapılmaması halinde işletmelerin zor durumda kalacağının kaçınılmaz olacağını vurgulayan Altaş, “Desteğin uygulanmaması olumsuz ekonomik koşullar altında bulunan işyerleri için önemli ilave maddi yük getirecektir” dedi ve uygulama kapsamındaki illerde konuya taraf meslek kuruluşlarının bu konuda acilen girişimde bulunmaları çağrısında bulundu. 

Güler HAZAR DOĞAN, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız