SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Köyler Yoksullaşıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:41:48
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da köylerin gelişmediğini ve giderek yoksullaştığını savundu. 

Malatya’da ziyaret ve temaslarını sürdüren Ağbaba, Darende İlçesi ve ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve istekleri dinleyen Ağbaba, kendisine iletilen her şeyi not aldı.

Darende İlçesi Sakarya Köyü Şahinler Mezrası’nda yaşanan su sıkıntısını da yerinde inceleyen Ağbaba, mezrada su olmadığını, vatandaşların tankerle içme suyu ihtiyacını giderdiğini söyledi.

İki senedir köylülerin su sıkıntısı çektiğini kaydeden Ağbaba, “Su olmadan hiçbir şey olmaz. Ben bunu gerekli yerlere ileteceğim. Bunun çözümü için elimizden geleni yapacağız. Söylenecek bir şey yok. Hakikaten üzülüyoruz” dedi.

Vatandaşlar, 2 senedir su sıkıntısı çektiklerini ifade ederek, tankerle evlerine su taşıdıklarını söylediler.

Sorunları ve istekleri dinlemek amacıyla ilçe ve köyleri ziyaret ettiğini kaydeden Ağbaba, “Malatya’nın milletvekiliyim ve Malatya’yı temsil etmeye çalışıyorum. Şahinler mezrasını ziyaret ettik. 2013 yılında tankerden su içen ve köylerde su olmayan bir durumu yaşıyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Maalesef yollarımız kaybolmuş, taşlar yuvarlanmış, köylerin yolları hiç iyi değil. Benimde köylere geliş amacım bu. Yakından görüyorum ve ayağım yere basarak konuşuyorum. Bu sorunları yerinde tespit ediyorum ve ilgili yerlere iletiyorum” diye konuştu.

Ağbaba, 15 Temmuz’dan beri köyleri ziyaret ettiğini anımsatarak, “Köylerimiz maalesef gelişmiyor. Gittikçe yoksullaşıyor. Malatya’da gördüğüm en önemli manzara budur. Neden gelişmiyor? Çünkü Türkiye’deki milli gelirden yeterince pay almıyor. Hükümet, “milli gelirimiz 3 kat attı” diyor. Her gittiğim köyde soruyorum, geliri artan kimse yok. Köylerin düştüğü durum budur. Yeşil kartı olan insanlar burada yaşıyor. Milli gelirden kimse hakkını alamıyor. Zengin zenginleşiyor, yoksul yoksullaşıyor. Bizim en ciddi sorunumuz bu” görüşünü savundu.

Malatya’nın sorunlarını her fırsatta dile getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini söyleyen Ağbaba, “Malatyaspor’a da sahip çıkıyorum, kayısıya da sahip çıkıyorum. Her şeyi dile getiriyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız