SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Köylüler Yolu Kapatıp, EDS İstediler

Köylüler Yolu Kapatıp, EDS İstediler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Havalimanı yolu üzerinde bulunan köyün (mahallenin) sakinleri, en sonuncusu Pazar sabahı olmak üzere sıkça kaza yaşandığını belirttikleri bölgeye Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) konulması talebinde bulunarak, yolu bir süreliğine ulaşıma kapattı.

Özal  Mahallesi sakinleri, çokça trafik kazası yaşandığını kaydettikleri mahalleden geçen karayoluna EDS yapılması talebiyle öğle saatlerinde yolu bir süreliğine ulaşıma kapatarak eylem yaptı. Jandarma ekiplerinin önlem aldığı eylemde konuşan Özal Mahalle Muhtarı Kenan Şeker, “Bölge okul ve sağlık ocağı güzergahı, sıkça kazalar meydana geliyor. Yetkilerden bölgeye biran önce Elektronik Denetleme Sistemi istiyoruz'' dedi.

Grup yapılan açıklamaların ardından dağılırken, yol da trafiğe açıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Vatan daş (1 yıl önce)
    Yaşım 50, eskiden tek tv kanallı dönemlerde kamu spotu reklamlar vardı, önce alışveriş sonra fiş, Ahmet in yoldan karşıdan karşıya geçmesi (ÖNCE SAĞA, SONRA SOLA, SONRA TEKRAR SAĞA BAKIP YOL BOŞ İSE GEÇECEĞİM ) derdi o çocuk. Şimdi herkes elinde bir cep telefonu, kaldırımda yürürken bile gidip duran direğe çarpıyor, Malatya şehir merkezinde bile yoldan geçerken sağına soluna bakmadan yola dalıyor, hareket halinde iken cep telefonu kurcalamak yasaklansın, Sağa sola tekrar sağa bakmak gibi tv kanalları zorunlu kamu spotu reklam yayınlansın, sorun çözülür. H.limanı yoluna gelince, Köylüler üst geçidi kullansın, sağına soluna bakarak karşıya geçsin, hayvanını h.limanı yoluna salmasın gitsin merasında otlatsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (1 yıl önce)
    Özal köyünün gerek organize sanayi bölgelerine yakınlığı gerekse havaalanı yolcu ve askeri personel trafiği ve tarım arazi faaliyetlerinden kaynaklı trafik sorunu her geçen gün artmaktadır. civar köylerin ve havaalanının ulaşım talebine ihtiyacen Kuşdoğan - Çayırköy arasında bulunan yeni kuzey çevreyolu ayrım kavşağına bağlantılı yaklaşık 10km lik bir yeni havaalanı bağlantı yoluna ihtiyaç vardır.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Gurbet (1 yıl önce)
    Oldu olacak malatyada heryere yaptiginiz kasislerden yapin olsun bitsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vahit var (1 yıl önce)
    yorumlara baktımda her kafadan bir ses geliyor.bir kaç yorum yapayım noktayı koyalım.bu yolda yaya olmasa bile sokak köpekleri yola atlaya biliyor benim aracın iki defa önüne atlamışlardı ALLAH tan yavaş gidiyordum kurtardım, sonuç olarak hız yapmak kazaya buyur gel demektir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    devlet bir dünya yatırım yaparak üst geçit yaptı bir Allahın kulunu ordan karşıdan karşıya geçtiğini görmedim.yolu keseceklerine çoluk çocuklarına üst geçitten geçmelerni konusunda uyarsınlar(yetişkinlerde üst geçit kullanmıyor)
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Devlet kanun koymuş yerleşim yerinde 50 km hız kendi koyduğu kanunu uygulasın hiçbir sorun çıkmaz ama nasıl olsa köy yeri denetim yok deyip 200 km hızla gidenlere yüksek cezalar versinler
    %25
    %75
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    üst geçit ne işe yarıyor
    %79
    %21
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Araçlar üst geçitten mi geçiyor? Eds diyor adamlar yani hız sınırını aşınca otomatik ceza yazan sistem (Elektronik Denetleme Sistemi)
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Herşeyide biliyorsun ! Kaza niye olsun üst geçitten geçsinler demek istiyor.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Sende çok biliyorsun daha bugün yine 2 araba birbirine girdi.sadece yaylar için değil araba sürenler içinde tehlikeli aşırı hızdan dolayı sık sık kaza oluyor orda bir çözüm üretsinler bı zahmet
    %20
    %80
    Yanıtla
  • 3 tane yolun kenarındaki evin yoldaki kazayla ne ilgisi var.heryerde kaza oluyor yol kesme yaya kazaları için yapılır,üst geçit için,yaya geçidi için yapılır.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hız limitlerini aşan bir sürücü senin bir yakınına da çarptığı zaman aynı tepki goster
    %29
    %71
    Yanıtla
  • konuşacak sözü kalmayınca söylenen bir cümleye sığınmışsın.Anlatmak istediğimiz üst geçit var ve kullanmıyorsan tüm suç sende.Yoldan geçen araba yavaşta olsa kaza olur.Malatya,tunceli ve elazığdan havalimanı için gelenlerin yoğun kullandığı bir yol orası.Köyünüzden havaalanı yolu geçince birbirinize sarılmıştınız ya sevinçten.hız limiti 70km %10 hata payı 77km yapar bunun çok üzerinde giden yok zaten yol müsayit değil.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hız limiti 50 orda 70 değil benim söylemek istediğim araçların hızlı gitmesi kurallara uymaması elbette üstgeçit varsa kullanılacak.Ama daha 10 gün önce yolun kenarında okuldan dönen bir çocuk köpek havlayinca yola atlamış yoldan 140 km hızla gelen bir araçta çocuğa çarptı. Çocuk halen yoğun bakımda yazık değil mi yani kurallara uyulsa daha iyi değil mi bu arada ben o köylü değilim akrabalarim var oradan biliyorum
    %15
    %85
    Yanıtla
  • 140km ile gittiğini kazayı yapan sürücümü söyledi.Bölünmüş tüm çevre yollarında sınır 70km dir.
    %72
    %28
    Yanıtla