SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Koyun Sürüsüne Kurt Saldırısı

A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova Mahallesinde kurtlar hayvanlara saldırarak 16 küçükbaş hayvan telef oldu.

Kalecik Mezrasında hayvancılık yapan Bekir Ağçoban yaptığı açıklamada, “Koyun ve keçilerimize kurtlar saldırdı. Akşam hayvanları otlaktan eve getirirken, sayıları tahmini 4 ila 5 civarı kurt sürüsü koyun ve keçilere saldırdı. Saldırıda ürken koyunlar bölünüp kaçarak kayboldu. Gece boyu aramalar sonuç vermedi. Sabah gün ağarmasıyla birlikte bir kısmı bulunsa da,16 koyun ve keçinin kurtlar tarafından parçalanan ölülerine rastlandı. 6 tane kayba ulaşılamadık. Kayıpların ise tamamen kurtlar tarafından yendiği tahmin ediliyor” şeklinde konuştu.

Ağçoban, “Bölgede bu yıl kurtların çok olduğu görülüyor. Çobanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Güzel Köyde 4 koyun yedikleri, Kalecik te ise Mustafa Karakaş’ın koyunlarına saldırdıkları Karakaş‘ın dikkati sayesinde erken fark edilerek, kurtların uzaklaştıklarını öğrendik. Kurtlara bölgemizde bir çare bulunmalıdır” dedi.

iha

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Kurtların çaresi madem küçükbaş hayvan besliyorsunuz. İki tane çoban köpeği de besleyin. Atalarımız yıllardır köpeklerle hayvanlarını korumuş. 2 Çoban köpeğinin size maliyeti ne olacak.
    0
    0
    Yanıtla