SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kural İhlaline Karşı 'Kırmızı Düdük' Önlemi

0
Güncellendi - 2018-08-18 05:49:45
Kural İhlaline Karşı 'Kırmızı Düdük' Önlemi
A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla yollarda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında, Malatya’da çocuklara kırmızı düdük, tişört ve broşür dağıtıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve Emniyet ve Jandarma ekiplerince yürütülen  "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi Malatya’da da hayata geçti.

Yakınca Polis Lojmanları önünde Emniyet Trafik denetleme şubesi ve Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yapılan yol uygulamasında, trafik polisleri araçlardaki çocuklara düdük, tişört ve broşür dağıtarak bilgilendirme yaptı. Uygulamaya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’da katıldı.

Aileler üzerinde çocukların yaptırım etkisi kullanılarak, özellikle aşırı hız, emniyet kemeri ve araç kullanırken cep telefonu kullanımı hususlarında kural ihlali yapan, sürücü konumundaki anne ve babalar hedef alındığı projenin başlatılması nedeniyle açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, “Yaklaşan Kurban bayramı dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü olarak bizlerde vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde bayramlarını geçirmek amacıyla her türlü asayiş ve trafik tedbirlerini aldık.” dedi.

Trafik konusunda İçişleri Bakanlığı tarafından "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesinin başlatıldığını belirten Urhal, “Çocuklarımız üzerinden aileleri ve sevdiklerine yaptırım gücünü kullanmak suretiyle onların hatalı davranışların önlenmesi amaçlanmaktadır. Temel gayemiz ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını azaltılması, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla çocuklarımızda bu projeye paydaş olarak ortak edilmiş oldu. Çocuklarımız özellikle araç kullanan aileleri ve yakınlarının araç içerisinde hatalı davranışlarını, kural ihlallerini gördüğü zaman kırmızı düdüğü üflemek suretiyle sürücüleri hatalı davranışından dolayı uyaracaklar. Bunun da etkili olacağını düşünüyoruz. Kazasız, belasız huzurlu bir bayram geçmesini temenni ediyoruz.”  diye konuştu.

Polislerin ellerinden kırmızı düdüklerini alan araçlardaki çocuklar şaşkınlık yaşarken, ilk denemelerinde keyifli dakikalar yaşadılar.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • malatyam44 (5 yıl önce)
    emniyet istanbul trafik şubenin yaptığı gibi whatshap ıhbar hattı yapsın ancak oyle çözülür trafık polisleri yatıyor yoksa
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (5 yıl önce)
    çocuklar için eğlence olur sadece. daha iyi bir öneri tabiki var şoför olsun olmasın hata yapan sürücüyü polise ihbar edilsin. sonuçta mobese var her yerde. mobeseden de görülür yaptığı hata cezası kesilir.. baba dese ki çocuğum tablet yok sana, çocuk-baba bas gaza hadi baba bas gaza hızlan ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet Akboğa (5 yıl önce)
    Bu topluma bu babalara çocukları akıl mı verecek. Ağzının üstüne şaplaģı yerse yıldızları sayar. Bu klasik aile. Afferin çocuğum hatırlattın ya tasekkür ederim. Bu da medeni aile. Çocuğum bakkal beni sorarsa babam evde yok de. Bu da genel aile. Çocuğum sigara iyi değil. Baba sen içiyorsun ama. Sus benden iyi mi bilecen bu da bilmiş aile. Peki yanında düdüklü çocuk bulunmayan canavarlara kim düdük çalacak. Azrailin düdüğünü ancak duyarlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mertersin (5 yıl önce)
    saçma sapanişler
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah Taş (5 yıl önce)Mertersin isimli kullanıcı yorumuna
    Saçma sapan olmayan bir öneriniz var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (5 yıl önce)
    yanlış uygulama...düşünün kırmızı ışıkta bekleme anında hata yapan yada geç hareket eden birine düdük çalıyorsunuz çoçuk yada yetişkin fark etmez ve bu kişi düdük sesınden dolayı kavga çıkarıyor ve hatalı olduğu halde sen trafık polisi misin bana düdük çalıyorsun dıyebılır.yada ...o zaman arabalara trafık polisi siren sesıde takılsın herkes trafıgın kontrolunu sağlasın polise ne gerek var...
    0
    0
    Yanıtla