SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurban Bayramı Kutlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı 27 Kasım Cuma günü başlıyor. Malatya’da bayram namazının saati 07.04. Kurban Bayramının huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilmesi için Valilik tarafından çeşitli önlemler alındı. Malatya’daki resmi bayramlaşma töreni bayramın ilk günü saat 13.00’de Öğretmenevi’nde gerçekleştirilecek.

Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı nedeniyle Vali Ulvi Saran, bayramlaşma ziyaretlerine Perşembe'den itibaren başlayacak. Saran saat 13.00’den itibaren Devlet Hastahanesi, Erkek Yetiştirme Yurdu, Beydağı Devlet Hastahanesi, Kız Yetiştirme Yurdu, Huzurevi, Sevgi Evleri ve Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret edecek.

Resmi Bayramlaşma töreni ise Cuma günü saat 13.00’de Öğretmenevi’nde gerçekleştirilecek.

Saat 14.00’de Polisevi’nde Emniyet Mensupları ile saat 14.30’da ise İl Jandarma Komutanlığı’nda bayramlaşma töreni düzenlenecek.

ÖNLEMLER ALINDI
Bu arada Kurban Bayramı nedeniyle önlemler alındı. Kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlamak için İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nda asayiş hizmetleri aksatılmadan yürütülmesi sağlanacak.

Diğer kamu kurumlarında özellikle Sağlık hizmetleri için Malatya Beydağı ile Malatya Devlet Hastahanelerinde acil servislerde 2’şer uzman hekim ile 2’şer pratisyen hekim ve 2’şer hemşire devamlı görev başında olacaklar.

FEDAŞ ve Türk Telekom’da bayram süresince hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi için gerekli önlemleri alacaklar..

BELEDİYENİN ÖNLEMLERİ..
Malatya Belediyesi’nin Kurban Bayramı ile ilgili düzenlemelerini içeren basın açıklaması şöyle:

”Kurban Bayramı nedeniyle, Malatya Belediyesi’nde Bayramlaşma Programı’nın 28 Kasım Cumartesi Günü 11.00-12.00 saatleri arasında Belediye Meclis Salonu’nda yapılacağı bildirildi.

Malatya Belediyesi’nde düzenlenecek olan Bayramlaşma Programına bütün vatandaşların davetli oldukları ifade edildi.

Kurban Kesimi Yapılacak Yerler: Malatya Belediyesi “Canlı Hayvan Pazarı”, Zaviye Mah. “Temelli Oto Yıkama”, İstiklal Mah. “İstiklal Oto Yıkama”, Fuzuli Cad. “Parlak Oto Yıkama”, Niyazi Mah. “Vips Oto Yıkama”, Cemal Gürsel Mah. “Karbeyaz Oto Yıkama”, Paşaköşkü Mah. “Deniz oto Yıkama”, Kavaklıbağ Mah. “Elit Oto Yıkama”, Yeni Sanayi Sitesi “Başpınar Et ve Et Ürünleri”, Cirikpınar Mah. “Sera Oto Yıkama”, Şifa Mah. “Özkanlı Oto Yıkama”, Kernek Mah. “Yıldızlar Otopark”, Sarıcıoğlu Mah. “Soylu Oto Yıkama”, Niyazi Mah. “Deniz Oto Yıkama”, Çavuşoğlu Mah. “Şimşek Oto Yıkama”, Ferhadiye Mah. “Akkaya Oto Yıkama”, Şeyhbayram Mah. “H. Bektaş Veli Kültür Merkezi”, Cevherizade Mah. “Paşa Oto Yıkama”, İnönü Cad. “Bıcı Bıcı Oto Yıkama”, Salköprü Mah. “Özkan Oto Yıkama”, Şifa Mah. “Aotomax”, Kernek Mah. “Kent Oto Yıkama”, Halfettin Mah. “Işık Oto Yıkama”, Hamidiye Mah. “Antepli Oto Yıkama”, Ferhadiye Mah. “İmza Oto Yıkama”, Ferhadiye Mah. “Vilayet Oto Yıkama”, Dernek Mah. “Kanalboyu Oto Yıkama”, MALET, Konak Mahallesi “Belediye Mezbahanesi, İŞKUR Yanı, İstiklal Mah. “Kadıoğlu Oto Yıkama”, Niyazi Mısri Cad. “Atas Oto Yıkama”, Saray Mah. Ömer Efendi Sok. “Sıla Oto Yıkama”

Malatya Belediyesi meydana gelebilecek arıza ve aksaklıklara en kısa sürede çözüm bulabilmek ve vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla çalışmalarına kurban bayramı sürecince de devam edecek.

Özellikle Temizlik İşleri, Zabıta, İtfaiye, Mezarlık, Fen İşleri, MASKİ Müdürlüğü ve diğer bazı müdürlüklere bağlı ekiplerin vatandaşlardan gelecek şikâyetleri değerlendirerek çözüme kavuşturabilmek amacıyla bayramda da görev başında olacakları bildirildi.

Vatandaşların, gerektiğinde arayabilecekleri belediye ile ilgili birimlerin telefonları şunlar:

İTFAİYE : 110 - 322 79 98 - 326 45 66
MEZARLIK : 188-336 14 44-336 15 15
SU ARIZA : 185 - 221 00 01
TEMİZLİK : 324 83 93 - 336 06 60
ZABITA : 153 – 321 16 08
KANALİZASYON : 221 21 00

Malatya Belediyesi MEGSAŞ Şirketine bağlı ekmek satış büfeleri Kurban Bayramı süresince, vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Ramazan Bayramı süresince açık kalacak ekmek satış büfeleri:
1- Eski Belediye Arkası
2- İş Bankası Yanı
3- Akpınar
4- Kernek
5- Emeksiz
6- Battalgazi
7- TOKİ 1. Etap
8- TOKİ 2. Etap
9- Çevreyolu
10 – Beydağı Devlet Hastanesi
11 – M. Devlet Hastanesi
12 – Sıtmapınarı
13 – Köy Garajı
14- Kasap Pazarı

Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Belediye otobüslerinin Kurban Bayramı’nın birinci günü 06.00 – 17.00 saatleri arasında tüm hatlarda ücretsiz hizmet vereceği, diğer zamanlarda ise normal tarifeli seferlerine devam edeceği bildirildi.”

MÜFTÜNÜN MESAJI..
Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun bayram mesajı şöyle:

"Cenab-ı Allah hamdü senalar olsun ki mübarek Kurban Bayramına birlik-beraberlik, kardeşlik ve huzur içerisinde ulaşmış bulunmaktayız. Dini bayramlarımızdan ikincisi olan Kurban Bayramını27 Kasım 2099 Cuma günü tüm dünyada aynı günde bayramı idrak etmiş olacağız. Bu gün sabah namazından itibaren, bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar teşrik tekbirleri getirmek vacip olduğundan teşrik tekbirleri getirmeyi unutmayalım. Cenab-ı Allah bayramları daima huzur, mutluluk, milli birlik ve beraberlik içinde kutlamayı nasib etsin.

Gerek kutsal topraklarda hac ibadetini yapan hacılar, gerekse güzel yurdumuzda, beldemizde yaşayan mü’minler olarak, Allah’a gönülden bağlılığın, toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini verdiğimiz bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin sevinci içerisindeyiz.

Hz. İbrahim, Hz. Hacer ve Hz. İsmail (as)’ın Allah’ın emrine tam bir teslimiyetle boyun eğerek ilahî rahmete mazhar oluşunun hatırasını da içinde barındıran Kurban Bayramı bizlere, ibadetlerin Allah’a bağlılığı simgelediğini, elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını, kestiğimiz kurbanların et veya kanının değil, bizim takvamızın, Allah’a ulaşacağını öğretir. Bu bayramda bir kul olarak Allah’a karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirirken, diğer insanlara karşı da görev ve sorumluluklarımızın olduğunu unutmamalıyız. Toplum hâlinde yaşadığımızı ve birbirimize muhtaç olduğumuzu, en büyük sermayemizin yüreğimizdeki sevgi, saygı; en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu, bekamız için de aile, akraba, komşuluk gibi bağlarımızın önemini bu günlerde daha iyi öğreniriz.

İnsanı en şerefli varlık olarak yaratıp kainata halife kılan Yüce Rabbimiz, diğer yaratılan varlıklara karşı tazimi ve yaratılana şefkatli olmayı emretmiş, hiçbir canlının eziyet çekmesini hoş karşılamamıştır. Bundan dolayı da kurban ibadetimizi yerine getirirken kurbanlıklara eziyet vermemeli; yerel yönetimlerin, ilgili birim ve makamların almış olduklara kural ve tedbirlere riayet etmeliyiz.

Kurban ibadeti sadece kan akıtmak değildir. Kesilen kurban etlerini yakın ve uzak çevremizdeki, hatta dünyanın dört bir tarafına ulaştırmakla aramızdaki sevgi ve kardeşlik bağının güçlenmesi ile gerçekleşmesine çalışmış oluyoruz.

Günümüz dünyasındaki yoğun koşuşturmada çoğu zaman kendimize, ailemize, akrabalarımıza, komşularımıza zaman ayıramıyoruz. Bayramlar bizlere, bir nebze olsun soluklanıp kendimizi ve yanı başımızdaki insanları fark etme imkanı sunan, içimizdeki karşılıksız sevme ve verme duygumuzu geliştiren, sosyal yapımızı ve aile bağlarımızı güçlendirmeye de vesile olmaktadır. Ayrıca bu günlerde kabir ziyaretlerinde bulunarak ölmüşlerimize bir fatiha okuyarak da onlara karşı da görevlerimizi yerine getirmeye de vesile olmaktadır.

Bayramlar dargınlığın, küskünlüğün giderildiği, kardeşçe yaşamanın gerçekleştiği müstesna günledir.

Bu duygularla tüm milletimizin, din kardeşlerimin, Malatyalı halkımızın Kurban Bayramını tebrik ediyor, Yüce Mevlâ’dan herkes için huzur, sıhhat, afiyet ve mutluluklar niyaz ediyorum."

VALİ’DEN MESAJ
Öte yandan Kurban Bayramı nedeniyle Vali Ulvi Saran bir mesaj yayınladı. Saran mesajında şunları belirtti:

“Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışmanın sağlanması dargınlıkların ortadan kaldırılması, hoşgörü ortamı sağlanarak, milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde önemli yeri olan Kurban Bayramını idrak ediyoruz.

Dini bayramların inanışımızda özel bir yeri vardır.

Bu nedenle yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardım elinin uzatılması için Kurban Bayramı bir fırsat olarak düşünülmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının Malatyalı hemşehrilerimize, Türk ve İslam Dünyasına barış ve mutluluk getirmesini dilerim”

ÖLMEZTOPRAK’IN MESAJI
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak’ta Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları belirtti:

"Kurban ve Ramazan bayramı gibi mübarek günlerimiz, toplumumuzun manevi zenginlikleridir. Yüce dinimiz, bizlere her alanda gelişmeyi, yardımlaşmayı, dayanışmayı, eşitliği, adaleti, kardeşliği öğütlemiştir. İnsanların eğitimini ve çalışmayı hep ön planda tutmuştur. Bayramlarımızın getirdiği bu manevi ortamı iyi bilmeli, geleceğe sevgi ve umut dolu olarak bakmalıyız. Bayramlar, milletlerin milli ve dini duygularının perçinlendiği, inançların, örf ve adetlerin ön plana çıktığı ve uygulandığı,toplumların millet olma şuuruna eriştikleri anlam yüklü günlerdir.

Bu günlerde, toplumlar sahip oldukları değerleri hatırlayarak bir araya gelirler, kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilerler. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği gönül günleri olarak da değerlendirilebilecek dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı'nı gönül coşkusu içerisinde kutlamamız gerekiyor. Toplum bilincinin gelişmesine, ulusal değerlerlerin güçlenmesine, kardeşliğin ve sevginin yaşanarak ve paylaşılarak yerleşmesine neden olan bayramlar, aynı zamanda coşku, sevinç, huzur ve güvenin de kaynağıdır. Kendimizi ve toplumumuzu maddi ve manevi alanda yarınlara en donanımlı ve en iyi bir biçimde hazırlamanın hepimiz için çok kutsal bir görev olduğu bilinciyle ve bu vesileyle Malatya’lı hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, selam ve saygılar sunuyorum”

ÇALIK’IN MESAJI..
AKP Milletvekili Öznur Çalık’ın bayram mesajı şöyle:
“Bayramlarımız toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini yaşadığımız, yaşlı ve hastalarımızı, dost ve akrabalarımızı ziyaret ettiğimiz, onların gönüllerini hoş tuttuğumuz, örf ve ananelerimizi yaşattığımız müstesna günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2009 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız bu günlerde yaşadığımız bu son bayram sevincimizin toplumumuzdaki barış, huzur ve kardeşliğe katkı sağlamasını diler, tüm Malatyalı Hemşehrilerimin Mübarek Kurban Bayramlarını kutlar, sağlık, başarı ve huzur dolu nice bayramlar temenni ederim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız