SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KÜRE'de Yeni Dönem

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür Yaşam Derneği'nin Kültür Rehberi yetiştirmek amacıyla ilki 2 yıl önce gerçekleştirilen KÜRE Eğitim Projesi'nin ikincisinin Cumartesi günü başlayacağı bildirildi. İlk dönemde 26 öğrenciyi eğiterek "Kültür Rehberi Sertifikası" veren derneğin, ikinci dönemde 28 öğrenciyi eğiteceği bildirildi.

Malatya Kültür Yaşam Derneği basın sözcüsü Yaşar Karaaslan tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Son çeyrek yüzyıl; Doğrularımızı, Tarihimizi, Evrensel boyutlar içeren kültürümüzü, doğal güzelliklerimizi, Korumaya-geliştirmeye-yaşatmaya çalıştığımız ama çoğunlukla başarılı olamadığımız kültürel varlıklarımızı birer birer yitirilmeye başlandığı dönemler olarak tarihteki yerini alacaktır. İnsanların; yaşadığı coğrafyanın oluşturduğu değerleri anlamlandırması, kendini tanıması ve açıklaması için “kültürel kimliğe” “"kültürel sürekliliğe", bunun aralıksız tartışıldığı ortamlara gerek vardır.

Malatya Kültür Yaşam Derneği olarak bu bilnçten haraketle; ilköğretim çağındaki genç beyinlere böyle bir ortam sunmak ve sürekliliğini sağlamak amacıyla birincisini 2 yıl once Malatya Valiliğinin sürdürdüğü “Sağlıklı Gelecek” kampanyası çercevesinde “Kültür Rehberleri Yetiştirme Eğitim Porojesi”(KÜ-RE)nin ikincisini bu yıl gerçekleştireceğiz. Bu eğitimlerle “Geçmişten günümüze Malatya tarihi”, “Doğal varlıklarımız ve bu değerlerimizin koruma bilincinin geliştirilmesi” başta olmak üzere bir çok konuda eğitimler teori ve pratik olarask verilecektir.

Bu amaçla, 26 Şubat Cumartesi günü başlayacak ve 5 hafta sürecek olan ve aralarında; “Taşınır-taşınmaz kültürel değerlerimiz,” “ Malatyalı değerlerimiz”” üst başlığıyla 5 hafta sürecek bir eğitim programı başlatmış bulunuyoruz."dedi.

ARŞİV FOTO: İki yıl önce düzenlenen eğitim programına katılan öğrenciler, dönemin Valisi Halil İbrahim Daşöz ile eğitimcilerden Yrd.Doç.Dr. Göknur Akçadağ ve eski Kültür Müdürü Derviş Özbay ile birlikte.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız