SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Çevre Yolu İçin Acele Kamulaştırma Kararı

0
Güncellendi - 2020-09-27 07:50:44
Kuzey Çevre Yolu İçin Acele Kamulaştırma Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Kuzey Çevre Yolu güzergâhı üzerinde bulunan çok sayıda taşınmaz ve üzerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması için bir Cumhurbaşkanı Kararı yayınladı.

Resmi Gazete’nin 24 Eylül 2020 tarih ve 31254 Sayılı nüshasında yayınlanan 2974 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Malatya Kuzey Çevre Yolu – Bağlantı Yolu için, Kamulaştırma Kanunu’nun 27. Maddesi kapsamında, Battalgazi ilçesine bağlı Hatunsuyu, Hanımınçiftliği Eski Malatya, Hacıyusuflar, Bahçebaşı, Karaköy, Bulguru, Keşolar, Hacıhalilçiftliği, Karabağlar, Meydanbaşı, Karahan ve Yeniköy, Yeşilyurt ilçesine bağlı Şahnahan, Samanköy, Yaka, Çarmuzu mahalleleri ile Akçadağ ilçesine bağlı Yağmurlu mahallesinde çok sayıda parsel, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ‘acele’ kamulaştırılacak.

Ekinde, Kuzey Çevre Yolu güzergâhı ve bağlantı yollarına ait krokinin ve acele kamulaştırılacak taşınmazların ilçe, mahalle isimleri ile ada ve parsel numaralarını gösteren bir listenin de yayınlandığı Cumhurbaşkanı Kararı’nda; “Malatya Kuzey Çevre Yolu Projesi kapsamında ekli kroki ve listede gösterilen taşınmazlar ve üzerlerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması, 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27. Maddesi gereğince karar verilmiştir”. denildi. Kararın ekinde kamulaştırılacak arazilerin listesi yeraldı.

ÇALIK'IN AÇIKLAMASI..

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da yaptığı açıklamada, toplam uzunluğu 53,5 kilometre olan Malatya Kuzey Çevre Yolunun Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yolu olduğunu ve güzergah üzerinde 25 adet köprü ve köprülü kavşak bulunduğunu kaydetti.

Çalık, 493 milyon lira maliyetli projenin 23 kilometresinin bu yıl tamamlanacağını geri kalan bazı kesimlerde kamulaştırma noktasında yaşanılan sorunları da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştüklerini, projenin uzamaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla “acele kamulaştırma” kararı çıktığını ifade etti.

Milletvekili Çalık, “Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun yapımının uzamasına neden olan kamulaştırma çalışmalarıyla alakalı olarak Akçadağ, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki toplam 283 adet parsel için Cumhurbaşkanlığı kararıyla acele kamulaştırma kararı alındı. Söz konusu karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Söz konusu kararın alınmasındaki destekleri nedeniyle Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öznur Çalık, doğu-batı trafiğinin şu anda şehir içinden geçtiğini ve ulaşım süresinin 1 saati bulduğunu, Kuzey Çevre Yolunun tamamlanmasıyla birlikte bu sürenin 25 dakikaya düşeceğini zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanacağını belirtti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Türk (3 yıl önce)
    kuzey çevre yolunun güzergahı eski sultan murat caddesiydi rantçılar kendi arazilerinin olduğu yerden projelediler
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzaylı (3 yıl önce)
    Resmi gazeteyi aç bak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Kararnameyi yayılayın görelim
    0
    0
    Yanıtla
  • WENDA... (3 yıl önce)
    bilginize.. bu ülkede önceliğin olduğu 3 büyük yatırım 1-üniversiteler 2-şehir hastaneleri 3- yollar çok şanslı bir milletiz ihtiyacımız olan herşeyin en iyisine sahibiz. HAYAL OLMAYACAK.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    ölü doğmuş bir proje.Kimse yolunu kilometrelerce uzatıp hiç bir avantajı olmayan bir yoldan geçmek istemez.yol kayseri yolu üzerindeki kağıt fabrikasından başlayıp havaalanından geçip araştırma hastanesini oradan çıkmalıydı ki bu yolun avantajı olsun.Kim ? yay çizerek malatyanın etrafını tafaf edip fazladan yol gitmek ister.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağ kavşağından başlayıp Ozal Koyunden geçip Pütürge yol ayrımından çıkıyor. Bati ucu iki tane. Bir uç Görgü Köyü Bir uç Akçadağ yol ayrimi. Yani hemen hemen tarif ettiğiniz gibi zaten. Sıkıntı ne anlamadim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (3 yıl önce)Edremit isimli kullanıcı yorumuna
    hemen hemen !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)Edremit isimli kullanıcı yorumuna
    arabayla dolaşmaya çıkanlar için fark etmez tabi.Tonlarca yüklü tırlardan kamyonlardan bahsediyoruz.Onlar için fazladan 1 km bile yakıt demek zaman demek eziyet demek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    ALLAHIM YARABBİM ne güzel bir haberrrr !!!! İnşaallah biran önce BİTER. MALATYAMIZIN trafiği çekilmiyor artık. Çok önemli bir haber. CUMHURBAŞKANI KARARNAMESİ olduğu için sevindim. Yoksa umutlanmazdım. MALATYAM İÇİN memleketimiz için inşaallah TEZ ZAMANDA BİTER.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Proje başlayalı kaç yıl oldu? Kaç km yapıldı? Maliyet ne idi ne olacak? Ne kadar verimli arazi yol olacak? O araziler ne zaman imara açılacak? Alüvyon topraklı verimli arazi Malatya'da başka nerede var? Güney çevre YOLU NEDEN YAPILMADI? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz? DÜŞÜNÜN düşünebilirseniz. NOT: Medeniyetlere bakın şehirleri ve yolları nerelere yapıyorlar. BİLİM NEREDE:
    0
    0
    Yanıtla
  • Dağlar ve tepeler konaklamak içindir(deprem ,sel,manzara yönünden iyidir.) düzlükler de yol yapmak içindir (yüksek kot veya geçitlerde fırtına, kar, tipi ulaşımı zorlar)
    0
    0
    Yanıtla
  • Tam dediğiniz gibi Malatya da yerleşim hep dağ ve tepelerde . Tecde , bostanbaşı tarım arazileri değildi hep dağ ve tepeydi. Kuzey yolu da açılsın etrafına yerleşim yerleri de yapılır
    0
    0
    Yanıtla
  • tecde ve bostanbaşının imara açılması yanlıştı zaten, kernek devamı çöşnük ve çamurlu tarafında imar devam edebilirdi , güneyden kuşak yolu , tarım arazilerine yakın güney çevre yolu; kamulaştırma yapılan yerde imar vreilmesine de gerek yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)bilim isimli kullanıcı yorumuna
    Akıllı olduğun çok belli. Okumuşun cahilinden korkacaksın der atalarımız. Verimli araziler yok olsun rantçılar bayram eylesin. Okumuş cahili
    0
    0
    Yanıtla
  • her yol açmada imar verilir diye bir şart yok. Ayrıca tarımın gelişmesi yola da bağlı. Üretim ve pazarlamada yolun önemi büyüktür. Biraz kuranı Kerim okumak lazım cahil kalmamak için...
    0
    0
    Yanıtla
  • O hoca.. (3 yıl önce)
    Açıklamayı yapana bakarım.. Gerçekliğini anlarım.. Kaçıncı müjde Sıralaması gündem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Secimler yaklasiyor anlasilan
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bedelleri ödenmiş olsaydı uzamayacak ti.zaten.insallah paralar odenir
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Şüķür...Bu sefer bitecek gibi görünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslanbey (3 yıl önce)
    Öznur çalık iyi ki var İyi ki malatya lı Emeklerinin karşılığını malatyalı veriyor zaten Ak yolun ak kadını Yol medeniyettir Medeniyet ışıktır Işık ak partidir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli Xalô Ramo (3 yıl önce)Aslanbey isimli kullanıcı yorumuna
    Allah'ım sana geliyorum ??
    0
    0
    Yanıtla
  • bekle bende gelecem ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın cumhurbaşkanımız sağolsun varolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat çobanlı (3 yıl önce)
    2025e hazır inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Bitmeyen yol yazıklar olsun Verilen sözler tutulmadı seçim yaklaşırken vatandaşın karşısına nasıl çıkacaksınız
    0
    0
    Yanıtla