SON DAKİKA
SON DEPREMLER

K.Irak'tan Bir Acı Haber Daha.. Yine Biri Malatya Bağlantılı 6 Asker Şehit

K.Irak'tan Bir Acı Haber Daha.. Yine Biri Malatya Bağlantılı 6 Asker Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını bildirdi. Şehit askerlerden birinin, 1998 Mardin doğumlu ancak eşi Malatyalı Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar olduğu öğrenildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA..

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekatları da icra edilmektedir."

Açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere acil şifa dileğinde bulunuldu.

Bakanlıktan daha sonra yapılan açıklamada da, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğu, bir askerin yaralandığı bölgede devam eden operasyonlarda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16'ya çıktığı belirtildi.

MALATYA'DAN BİR ŞEHİT DAHA..

Terörist saldırısı sonucu bugün şehit edilen askerlerden, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar'ın Mardin doğumlu, eşinin Malatyalı olduğu, cenazenin Mardin'de defnedileceği bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şehidimiz var #Malatya. Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan Mardin doğumlu Malatya’mızda ikamet eden P. Söz. Er Cebrail Dündar’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Cebrail Dündar dışındaki 5 şehidin Piyade Uzman Çavuş Abdülkadir İyem (Şanlıurfa), Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan (Yozgat), Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz (Kırıkkale), Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan (Elazığ) ve Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak (Ağrı) oldukları öğrenildi.

DÜN DE 6 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU..

Irak'ın kuzeyinde dün saat 16.00 sıralarında da, bölücü teröristlerin üs bölgesine saldırmaları sonucu, biri Malatya'dan Piyade Sözleşmesi Er Emre Taşkın'ın da aralarında bulunduğu 6 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştı.

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Pukay (4 ay önce)
    Malatya bağlantılı, ilginç bir başlık
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bağlantısız (4 ay önce)
    Şehit şehittir ve bizimdir.. kim olursa nereli nere "bağlantılı" olursa olsun... güzel bi başlık değil.. konu şehitlik değil trafik kazası veya iş kazası bile olsa nere "bağlantılı" olmasının haber değeri-başlık değeri yoktur.. allah rahmet eylesin şehitlere...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (4 ay önce)
    Ya Rabbi Habibin Edinin Hz.Muhammed Mustafa S.A.V Efendimiz Yüzü Suyu Hürmetine Gani Gani Rahmet Etsin Acılı Kederli Ailelerine Sabr-Cemil İhsan Eylesin Yaralı Askerlerimize Cenab-ı Haktan Şafi İsmi Hürmetine Acil Şifalar Diliyorum Vatan Sağolsun
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    İsrail düğmeye bastı bunu anlamamak için cahil olmak gerekiyor. Savaşı yaymak niyetleri rabbim fırsat vermesin inşallah.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mekanları cennet olsun TÜRKİYENİN başı sağ olsun Israil abd zaten düşman Bizim günlerce koşturduğumuh komşumla düşman olduğumuz mitiglerde kendimizi parçaladığımız partiler var ya işde en büyük düşman o partiler hangi vekilin oğlu şehit veya gazi oldu bu kadar particilik sağcılık solculuk hiç bir ülkede yok dinine kültürüne ALLAHA dahi bu kadar saygı duymayan bir halk partisine tapıyor sanki put veya putperezlik devrinde gibiyiz ALLAH bu millete akıl siyasilere vijdan utanma versin bir ülkede 30 yılda 60 bin şehit veriliyor nedense siyasilerde hiç yok zenginlerde yok bu vatana canımız feda ama kaymağını siyasiler yesin bizde şehitlerin acısında yanalım her 100 şehite bir vekil şehit olsun diye bir torba yasası çıksın şehitlik makamını o siyasetciler de yaşasın mahrum olmasınlar onların da villalarına ay yıldızlı bayrak asılsın bizde 100 onlarda 1 tane olsun yine razı gelmezler çünkü onların hedefi önce cebleri aileleri dostları yakınları zenginliklerine kat be kat artırmak onlar şehitlere üzülselerdi sınır ötesi askerlerin evlerine ailelerine yardım yapılırdı ölmeden yardım yapılmazmı vekiler şehit olsun mezarlarını ben yapacağım söz erkek sözü
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 ay önce)
    Filistin için show yapan, radar üslerini basanlar, bu ülkenin gerçek kahramanları vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz için neden sesiniz çıkmıyor, samimi değilsiniz. Rabbim şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin Türk Milletinin başı sağolsun,
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Filistinli şehidimiz de bizim bu vatan için canını veren de bizim şuanda şehitlerin kanı üzerinden bu şekilde konuşmak hoş değil hâlâ oynanan oyunları görmezmisn
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Hangi arap senin bir sehidin için gözyaşı döktü bana desene neden milli yaş ilan edılmıyo söylesene 12 şehit 12 aile ve onlarca çocuk eş neden ozman cıkmıyorsunuz sokaklara mehmetçik şuraya mehmetçik buraya yeter be yeter
    %59
    %41
    Yanıtla