SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Irak'ta 6 Şehit.. Şehitlerden Biri Malatya'dan..

Kuzey Irak'ta 6 Şehit.. Şehitlerden Biri Malatya'dan..
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 4 askerden 3'ünün müdahalelere rağmen şehit olduğunu, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 7'ye yükseldiğini bildirdi. Şehit askerlerden, aslen Bingöl-Karlıova'lı olan Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın (fotoğraftaki) ailesinin, Eskimalatya- Alacakapı Mahallesi'nde ikamet ettiği, cenazenin Malatya'ya getirileceği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde 22 Aralık Cuma günü bölücü terör örgütünün saldırısı ve sonrasındaki temasta 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını açıklamıştı.

Bakanlık yeni açıklamayla yaralı 4 askerden 3'ünün de şehit olduğunu duyurdu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Irak'ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir."

Açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere acil şifa dileğinde bulunuldu.

CENAZE MALATYA'YA GETİRİLECEK..

Şehit Emre Taşkın'ın 24 yaşında, bekar ve 4 kardeşin en küçüğü olduğu, anne ve babasının ise 4 gün önce umre ziyareti için Suudi Arabistan'a gittiği öğrenildi.

İlçe Kaymakamı Erkan Savar, Alacakapı Mahallesinde bulunan aileye acı haberi ulaştırırken şehidin anne ve babasının Umre için Mekke'de oldukları öğrenildi. Geçtiğimiz yıl göreve başladığı belirtilen şehidin bir kardeşinin de TSK'da görevli olduğu öğrenildi. Aslen Bingöl'ün Karlıova ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehidin cenazesi ise Malatya'nın Battalgazi ilçesinde defnedilecek.

Acı haberi duyan şehidin yakınları gözyaşlarına boğulurken sokak itfaiye ekiplerince Türk bayrakları ile donatıldı. Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın bir süre önce sosyal medya hesabında yayınladığı “şehit olursam bunu paylaşın” ifadesi ise yürekleri burktu.

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ..

Kuzey Irak'ın Hakurk Bölgesinde yürütülen Piyade Uzman Çavuş Alpay Aras-3 Operasyonu'nda Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'n yanı sıra Piyade Teğmen Ramazan Günay,Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ile Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın şehit oldukları bildirildi.

Çatışmada ayrıca, Piyade Binbaşı Yavuz Tunç, Astsubay Çavuy Samet Emir Sapan, Piyade Uzman Çavuş İbrahim Parıldar, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt ile Piyade Sözleşmeli Er Hasan Hüseyin Keskin'in de yaralandıkları öğrenildi.

Çatışmada şehit olan askerlerden Çağatay Erenoğlu'nun daha önce bir çatışmada yaralanarak gazi olduğu, tedavisinin ardından döndüğü birliğiyle katıldığı operasyonda şehit olduğu haber alındı.

MESAJLAR..

Bu arada, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:“Pençe Kilit Operasyonu Bölgesinde şehit olan hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Pençe-Kilit Operasyonu Harekât Bölgesinde hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahramanlarımızdan birisi de hemşehrimiz Emre Taşkın. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin ve #Malatya’mızın başı sağ olsun.” mesajını yayınladı.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu'nun mesajı şöyle: “Pençe Kilit Operasyonu Bölgesinde şehit olan Malatya'lı hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin ve #Malatya’mızın başı sağ olsun.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mesajında “Pençe Kilit Operasyonu Bölgesinde şehit olan hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

 Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, sosyal medya hesabından “Pençe-Kilit Operasyonu Harekât Bölgesinde hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan #Battalgazi’li hemşehrimiz Emre Taşkın'a ALLAH’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.  Milletimizin ve #Malatya’mızın başı sağ olsun.” mesajını paylaştı.

Ankara, AA- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 ay önce)
    Bir sehit düşeni, birde şehit düşüreni unutmayacağız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (4 ay önce)
    Yemen yolu çukurdandır Karavana bakırdadır. Zenginlerimiz bedel öder. Ölen askerimiz fakirdendir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok doğru yazmışsın gözüm
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (4 ay önce)
    Aziz ruhları şad olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyagündem (4 ay önce)
    Bir yazım yada makaleyi hata olduğunu düşünüyorum bunun. O kardeşlerimiz ŞEHİT mertebesine ulaşmıştır.ığdır dan Edirne’ye neresi olursa olsun o kardeşlerimiz hepimizin çocuğu olmuştur canlarını hepimiz için feda etmişlerdir.Kısacası bu gün Tüm Memleketin cenazesi var o Aslan parçaları hepimizin çocukları abileri babaları olmuştur.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Tahir (4 ay önce)
    Suriyeye girip kalleş amerikanın oyunlarını bozmanın zamanı geldi ve geçiyor...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • hasan (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ümit (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin, Geride kalanlara sabır versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 ay önce)
    Alçak pkk hainleri elbet bir gün bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz şehitlerimizin kanı yerde kalmaz
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Recep solmaz (4 ay önce)
    Şehitlerimizin mekanları cennet olsun ülkemizin başı sağolsun bu vatanın bir karış toprağına göz dikenler Allahindan bulsun
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (4 ay önce)
    Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Diliyor Kederli Ailelerinin Başı Sağolsun Yaralı Askerlerimize Cenab-ı Haktan Şafi İsmi Hürmetine Acil Şifalar Diliyorum Vatan Sağolsun
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Polat (4 ay önce)
    Yahu azıcık vicdan Allah aşkına. İşyeri yıkılanın borcu silinsin. Yıkılmayan da zaten gelir kaybı yaşıyor direniyor gitmemek için. İnşaat nakliye vb sektörler hariç geri kalan esnafın borcu da ertelenmeli en az 1 yıl
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Serdar (4 ay önce)
    Yerleşik nedir sayın editör,hemşerimiz diyor tüm siyasiler hemşerimiz Malatyalı şehid diyor,sen halen milliyetçilik mi yapıyorsun Malatya’da yerleşik bingöllü diye ne diyelim yaptığın her haberde olduğu gibi algını eklemişsin.Başımız sağolsun
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Ailenin aslen nereli olduğunu belirtmenin neresi milliyetçilik. Bunun neresi yanlış. Bilgiyi doğru aktarmış. Yalan yanlış bilgi vermemiş.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Güncellendi 2 diye haberin manşet resminde belirtmiş hatadan dönüldü mustafa kardeş önceki başlık farklıydı teşekkür ederiz editöre
    %50
    %50
    Yanıtla
  • A Ali (4 ay önce)
    Şu acı günde böyle konuşmak istemem mecbur kaldım siyaset yok o kahraman mehmetcik bizim için ülkesi için şehit oldu arkasında acılı kocaman bir aile bıraktı canında oldu ki bu ülkede yaşayanlar huzur güvende olsunlar diye her kim ki gözünde yaş gelmediyse üzülmdediyse bu ülkenin havası suyu haram olsun yazıklar olsun Allah rahmet etsin sözünü beğenmeyenler nasıl bir yaratıksınız
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ömür (4 ay önce)
    Allah rahmet eylesin
    %98
    %2
    Yanıtla
  • A Ali (4 ay önce)
    Allah rahmet etsin gazilere Allah iyilik versin Türkiyenin başı sağ olsun Allah belalarını versin o pis abd nin köpeklerinin
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (4 ay önce)
    Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Diliyorum, Mekanları Cennet Olsun, Türk Devletinin ve Milletinin Başı Sağolsun.
    %95
    %5
    Yanıtla