SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2018-08-30 19:32:49
TSO Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos ayı meclis toplantısını Meclis Başkanı Hasan Özkan başkanlığında gerçekleştirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye’nin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini belirterek “İş dünyası olarak hükümetten beklentimiz, mecbur olunmayan kamu harcamalarından vazgeçilmesi, belediyelerdeki ve devlet dairelerindeki israfın engellenmesidir” dedi.

Toplantının başında Temmuz ayı mizanı okundu ve oylanarak kabul edildi. Toplantıda ayrıca meslekte 30 yıl ve daha üzeri hizmet vermiş üyelere plaket takdim edildi.

 Gündemin ardından Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yönetim kurulunun çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Konuşmasına 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak başlayan Sadıkoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve bu mücadeleye omuz verenlere büyük bir şükran ve minnet duyuyoruz. Onların bu mücadelesi bizlere, yarınlara bakarken büyük bir güç katıyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, ebediyete kadar kalplerimizde yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.

Daha sonra Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Sadıkoğlu, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için iş dünyası olarak mecbur olunmayan kamu harcamalarından vazgeçilmesini, belediye ve devret dairelerindeki israfa son verilmesini beklediklerini ifade etti.

Sadıkoğlu şunları söyledi:

“Ülkemizdeki döviz kurlarındaki hareketlik ticari döngüyü engelleyerek çok büyük sıkıntılara sebebiyet vermiştir. İş dünyası olarak bu süreci paniğe kapılmadan, doğru adımlarla aşacağız. Ticaret insanların ekonomiye katkısını sağlayıp ülke istihdamını bir yere gelmesi için önemli ve gerekli olan bir kuraldır. Amacımız yurtdışındaki ithal edilen ürünleri burada üreterek, çalışarak ve gayret göstererek bu ülkenin hiçbir kimseye bağımlı ve muhtaç olmadığını göstererek ekonomiye yapılan ter türlü spekülasyonlara etkilenmeyen ülke olarak gücümüzü herkese göstermek olmalıdır. Hükümeti ülke ekonomisine katkıda bulunan, istihdam yaratan, kendisine güvenen insanların yakınında olmasını arzu ediyoruz. Bunun için hükümetimizden beklentilerimiz var. Özellikle, mecbur olunmayan kamu harcamalarının bir şekilde durdurulmasını veya frene basılmasını arzu ediyoruz. Belediyelerin ve devlet dairelerinin içerisindeki israfların da engellenmesini canı gönülden arzu ediyoruz.”

Komite çalışmalarına ilişkin bilgeler de aktaran Sadıkoğlu, “Komite çalışmalarımıza ara vermeden aylık düzenli bir şekilde devam ettiriyoruz. Ticaret ve Sanayi Odalarının yapısını da meslek komitelerimiz oluşturuyor. Malatya iş dünyasının nabzını tutan komitelerimiz, şehrin ortak aklı dediğimiz dinamiğin en önemli bileşenidir. Komite toplantılarında üyelerin problemlerini ve sorunlarının tespit edilmesi yönetim kuruluna bilgi verilmesi bu sorun ve taleplerin nasıl çözebiliriz. Bizlerde üzerimize düşeni yaparak genel anlamda Bakanlıklara, TOBB’un yetkili meclisleri başta olmak üzere yerel anlamda da ilimizdeki kamu kurumlarına gerek yazılı, gerek sözlü olarak aktarıyoruz. Yönetim olarak komitelerimizin aldığı kararların takipçisi oluyoruz. Çözüm alıncaya kadar da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu ay içerisinde gerçekleştirilen 6. Komite toplantısında, kayısının ihracatının artırılmasına yönelik, ihracat, üretim ve yurtiçi, yurtdışı pazarlama sorunlarını çözmek amacıyla odamız bünyesinde ihracatçı, üretici, ilgili kamu ve özel kurumların katılımı ile bir komisyon oluşturmaya karar verdik. Bugüne kadar sektörel sorun ve taleplerle ilgili toplamda 49 adet yazı yazılmış olup birçoğu çözüme kavuşmuştur” diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre; Malatya’dan yılın ilk yedi ayında gerçekleştirilen ihracat rakamının 197 milyon dolar olduğunu belirtti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız