SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maddi Külfeti Belediyeye..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun açılışı gerçekleştirildi. Bir ay sürecek olan sempozyuma 12 sanatçı katılıyor.

Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun açılışı Malatya Belediyesi binası yanında yapıldı.

Sempozyumun açılışına, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu, diğer ilgili ve yetkililer ile sempozyuma gelen 12 sanatçı katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Amacımız, şehrimizi kültürel ve sanatsal anlamda daha da geliştirmektir" diyerek, sempozyumun önemini anlattı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, daha önce İnönü Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen sempozyumu şehir'de gerçekleştirerek daha fazla halkın istifadesine sunulduğuna dikkat çekip, "Belediyemiz bunun maddi külfetini üstlenmeye kabul etti. Sanıyorum, bundan sonra da yerel yönetimlere bu tür işbirliği çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Sempozyuma Türkiye'den katılan Songül Coşkun, sanat ve kültüre değer veren toplumların özgürlüklerine daha çok sahip çıktıklarını belirtirken, Nihat Sezer Sabahat ise "İnsanların geçmişini geleceği taşıyan sanat bir eylemdir. Türk sanatının da geçmişten geleceği köklü bir geçmişi var. Modern soyut sanatı dahi Orta Asya'daki Türkler başlatmıştır" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi'nde Kırgızistan asıllı öğretim üyesi Zakir Azizov da, "Bir Atasözü vardır. Bir sene sonrasını düşüyorsanız, ekin ekin. 10 sene sonrasını düşüyorsanız, ağaç dik, yüz sene sonrasını düşünüyorsanız milleti eğit ve bin sene sonrasını düşüyorsanız, sanatçı yetiştir deniyor. Türkiye'de de sanatçılar yetişmeye başladı. Devamını diliyorum" dedi.

Sempozyuma katılan sanatçılar şunlar:

"Kırgızistan Zakir Azizov, Gürcistan Valeri Jikia, Romanya Hırıstea Cosmın, Iran Moradpour Efsandyar, Türkiye Nihat Sezer Sabahat ve Songül Coşkun, Ukrayna Mykhailo Levchenko, Kore Bongsoo Kim, Mısır Ahmed Karaly, Italya Luca Zuppli, İspanya Pedro Jordan Mateo, Güney Kore Seungwoo Hwang."

Sanatçıların bir ay boyunca sempozyum çerçevesinde üretecekleri heykellerin şehrin değişik yerlerinde sergileneceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız