SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya 2'nci Oldu

A- A+ PAYLAŞ

 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından Muş'ta düzenlenen 6. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları voleybol final maçıyla sona erdi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda oynanan Gaziantep Gençlik ve Spor Kız Voleybol Takımı ile Malatya Gençlik ve Spor Kız Voleybol Takımı'nın maçını Vali Ali Çınar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Süreyya Yağlıoğlu, Gaziantep, Malatya ve Elazığ Gençlik ve Spor İl müdürlükleri yetkilileri ile taraftarlar izledi. Final maçında rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen Gaziantepli sporcular, karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak birinci oldu.

Gaziantep'in birinci olduğu turnuvada, Malatya ikinci olurken, Elazığ ekibi üçüncü ve Muş ekibi ise dördüncü oldu. Ayrıca organizasyon komitesi tarafından en iyi seçilen sporculara ödülleri verildi. En iyi libero oyuncusu Rengin Ferat (Muş), en iyi servis atan oyuncu Saime Yağız (Muş), gelecek vaat eden en iyi sporcu Sümeyra Çağla Ergün (Muş), en iyi smaçör oyuncu Sabiha Ayhan (Gaziantep), en iyi blokçu sporcu Şeymanur Akbulut (Gaziantep), en centilmen oyuncular ise Yeşim Aslan (Elazığ) ve Solmaz Doğan (Malatya) olarak belirlendi.

Karşılaşmanın ardından sahaya inen Vali Ali Çınar, tüm takım sporcularını tek tek tebrik etti. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çınar, Muş'ta huzurlu ve güvenli bir şekilde müsabakaların yapıldığını açıkladı. Bin kişilik kafileyi Muş'ta ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını dile getiren Çınar, birinci olan Gaziantep kız takımını ayrıca tebrik ederek, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinden Muş Valiliği'ne geldiğini hatırlatarak sevindiğini söyledi. Vali Çınar, "Yaklaşık bin sporcu ve antrenörünü ilimizde misafir etmekten ve spor karşılaşmalarını huzurlu bir şekilde tamamlanmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcuların bundan sonraki spor hayatlarında başarılı olmalarını tavsiye ediyorum. Sizin aralarınızdan gerek bölgesel, gerek ulusal ve gerekse uluslararası karşılaşmalara larak çok kıymetli sporcular yetişmiş olacaktır. İlimize gelen sporcu ve antrenörler ilimizi tanımış oldular. Burada arkadaşlıklar kurup kaynaştılar. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Özellikle izlediğim voleybol maçını çok beğendim. Gerek Gaziantep gerekse Malatya takımları çok başarılı bir maç çıkardılar. Ben Gaziantep'ten geldim. Gaziantep Şahinbey ilçesi kaymakamıydım. Burada bu takımın başarılı olması beni sevindirdi" dedi.

'6. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları' Muş müsabakalarının ilde adeta karnaval havası estirdiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Süreyya Yağlıoğlu ise, organizasyonda hiçbir kusurun yaşanmadığını kaydetti. Spor tesislerinin ciddi anlamda onarımdan geçip bu tür faaliyetlere artık kapılarını açtığını belirten Süreyya Yağlıoğlu, büyük organizasyonlara hazır olduklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından başarılı olan takım ve sporculara kupa ve madalyaları Vali Ali Çınar tarafından verildi.

27 Haziran'da başlayan spor şölenine Muş, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Van, Şırnak ve Tunceli illerinden bine yakın sporcunun katıldığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız