SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Barosu'nca 'Tek Çatıda Adliye' İstemiyle Yürüyüş Yapılacak

Malatya Barosu'nca 'Tek Çatıda Adliye' İstemiyle Yürüyüş Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de şuanda Adalet Binası bulunmayan  tek il olan ve 7 ayrı binada vatandaşın adalet aradığı Malatya’da avukatlar tarafından “Tek Çatıda Adliye” adlı bir yürüyüş yapılacak. İhalesi depremden ancak 8 ay sonra gerçekleştirilmesi başarılan  Yeni Adliye binası en az 2 yılda bitirilemeyecek ve bu sürede Malatyalılar hukuk yolunda perişan olmaya devam edecek. 

Malatya Barosu tarafından “Tek Çatıda Adliye” adlı bir yürüyüş gerçekleştirilecek. 20 Aralık Çarşamba günü saat 13.00’de eski TEDAŞ binasının karşısındaki TÜİK binasında hizmet veren “Hukuk Mahkemeleri” ek hizmet binasından başlayacak olan yürüyüş, Malatya-Kayseri Yolu 10. Kilometredeki eskiden otel olan, son olarak okul olarak kullanılan ve depremden önce Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi için tutulan Cafana (Görgü) Mahallesindeki bina da hizmet veren Ceza Mahkemeleri ek hizmet binasının önünde sona erecek.

-Türkiye Barolar Birliği Başkanı da katılıyor 
Malatya Barosu tarafından yapılan açıklama da, “7 parçaya bölünmüş adliye ek hizmet binalarının tek çatıda toplanması amacıyla Hukuk Mahkemeleri Ek Hizmet Binasından, Ceza Mahkemeleri Ek Hizmet Binasına Tek Çatıda Adliye” Yürüyüşü yapılacaktır.” denildi.

Yürüyüşe Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ın da katılacağı belirtildi. 

-Malatyalı 2 yıl çile mi çekecek? 
Bu arada, Malatya’da 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar görmesi üzerine yıkılan Malatya Adliye Binası'nın yerine eski Asker Hastanesi arazisinde yapılacak yeni bina  için düzenlenen 1 milyar 461 milyar TL bedelli ihale 29 Eylül tarihinde sonuçlanmıştı. Yapım süresi 2 yıl olan Malatya Adalet Binasının inşaat sürecinde Malatya’da adalet hizmetlerinin mevcut haliyle 7 ayrı binada yürütülecek olması, vatandaşı adalete ulaşım konusunda  mağdur edecek. 

-FETÖ’den alınan binaları kim kullanıyor?
Bu arada, 15 Temmuz hain  darbe girişimi sonrasında Malatya’da FETÖ silahlı terör örgütü mensuplarına ait olduğu gerekçesiyle el konulan çok sayıda yurdun bazılarının sağlam olduğu ve bazı tabela vakıflarının kullanımına sunulduğu, şehir merkezine yakın olan bu binaların Adliye hizmetine sunulabileceği kaydediliyor. 

Malatya’da Yurt-Kur binalarının yeterli olduğu ve özel vakıflara verilen yurt binalarının geri alınması gerektiği belirtiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 ay önce)
    Tamam da adamlar ne yapsın, yer yok yurt yok tek çatıda şuanda nerde birleşeceksiniz, iki sene sabredeceksiniz yeni binaya geçeceksiniz olacak olan budur. Az biraz gerçekçi olun konteynerde bile değilsiniz, ilgili binalarda idare edin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Dayı (4 ay önce)
    İyi güzel yapılacakta kim duyacak,kim anlayacak.Hani sahip.zaten Malatya nın en büyük sıkıntısı shipsizliği..
    %84
    %16
    Yanıtla