SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Bunu da Gördü!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:10:58
Malatya Bunu da Gördü!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ekonomisinin temelini oluşturan kayısı, 29-30-31 Mart tarihlerinde meydana gelen dondan yüzde 95 oranında zarar gördü.  Yaşanan don alayından kısmen daha az etkilenen Kale ve Karakaya Baraj Gölü bölgelerinde yetişen kayısılar da tanesi 1 TL’ye  market ve manavlardaki yerini aldı. 

Doyumluk değil tadımlık

Son yıllarda rekolte fazlalığı nedeniyle üreticisini perişan eden ve elde kalanların da zaman zaman hayvan yemi olarak değerlendirildiği kayısı, Mart ayındaki zirai dondan yüzde 95 oranında zarar görünce, Kale bölgesinde az miktarda kalan ve diğer çeşitlere göre daha erkenci olan Hasanbey kayısısının tanesi 1 TL’den satılmaya başlandı.  

Eski Belediye arkasında bulunan Kayısı Market'in sahibi Abdullah Almendi, vatandaşların kayısı fiyatlarını görünce gözlerine inanamadığını belirterek “Önce şaşkınlık yaşıyorlar. Biz mi yanlış görüyoruz yoksa yanlış mı yazılmış diye soruyorlar. Tabi bu fiyatlar Malatya gibi dünya kayısı başkentinde yaşanınca vatandaşlar inanmakta zorlanıyor. Fiyatı pahalı olduğu için alamıyorlar” dedi. Almendi, Hasanbey kayısı çeşidinin iri olması nedeniyle 13 tane kaysının 1 kg geldiğini kilosunun da 13 TL’ye satıldığını belirtti.

“Rüyamızda görsek inanmazdık”

Kayısı fiyatlarını gören vatandaşlar ise şaşkınlık yaşadıklarını “Rüyamızda görsek inanmazdık ama demek ki bu günleri de görecekmişiz. Malatya’nın neredeyse her kilometre karesinde kayısı yetişiyor.  Her aile aynı zamanda bir kayısı yetiştiricisi. Son birkaç yıldır da rekolte yüzünden çiftçiler, üreticiler çok mağdurdu. Malatya’da birçok yerde satılamayan kuru kayısılar hayvanlara yedirildi  veya çiftçiler toprağa gömdü. Mart ayında yaşanan don olayından sonra kayısı kalmadı. Şimdi bu fiyatları görünce Malatya’da olduğumuza inanamıyoruz” diye konuştular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız