SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Burası, İşler Böyle!..

A- A+ PAYLAŞ

Çevreyolundaki alt geçit çalışmaları gündelik yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Benzerleri Ankara ve İstanbul’da yaklaşık 2 ayda bitirilen, Malatya’da ise 2 yıldan bu yana devam eden alt geçit çalışmalarında bu defa kamyon yetersizliği nedeniyle yığılan hafriyat sorun yaratmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre, altgecit kazı çalışmalarında çıkan hafriyatın kamyon yetersizliği nedeniyle kısa sürede tahliye edilememesi tali yoldan yürüyen trafik akışını engelleme boyutuna vardı. Adliye mevkiindeki kazı çalışmalarında çıkarılan hafriyat kamyon yetersizliğinden dolayı hafriyat alanlarına transfer edilemeyince, kazı alanı çevresinde toprak yığınları oluşmaya başladı. Bu durum tali yoldan devam eden trafik akışını olumsuz etkilemeye başlayınca, Adliye Kavşağı’ndan itibaren tali yol kapatıldı ve trafik akışı Taştepe Mahallesi’ne açılan noktadan Cirikpınar- Araposman kavşağına yönlendirildi.

Karayolları ve MASKİ yetkilileri malatyahaber.com muhabirinin bu konudaki sorularını yanıtlarken “Adliye çevresinde devam eden kazılardan çıkan hafriyatın taşınmasında gerekli olan kamyonların yetersizliğinden dolayı sıkıntımız var. Çıkan hafriyatı kısa zamanda kaldıramadığımız için yığınlar oluşuyor. Bu durum da araçların ulaşımı ve insanların rahatça dolaşımı konusunda sorunlar yaratıyor. Bu duruma çözüm bulma ve sorunu en alt düzeye indirmek için araç trafik akışının güzergâhını (Cirikpınar-Araposman kavşağına) yönlendirdik. Yaya akışının rahatça geçişini sağlamak için ise Akpınar kaşağına prefabrik bir köprü konuşlandırdık’ açıklamasını yaptılar.

Karayolları ve MASKİ yetkilileri alt geçit çalışmalarında çıkan hafriyatın taşınması için yeterli kamyon bulunmadığını, hafriyatın taşınamamasından doğan sorunlar nedeniyle tali yolun da trafiğe kapatıldığını açıklarken Malatya Valiliği 9 Temmuz 2010 tarihinde yazılı bir açıklama yapmış ve alt geçit çalışmalarında 50 kamyonun çalıştığını açıklamıştı. Aynı açıklamada alt geçit çalışmalarının 24 saat esasına göre devam etmesi için gerekli yazışmaların yapıldığı bildirilmişti.

Peki Valilik açıklaması gerçekleri ne kadar yansıtıyor? 1- Alt geçit çalışmalarında çıkarılan hafriyatın hafriyat alanlarına transferi için gerekli sayıda kamyon yok. Kamyon yetersizliğinden dolayı toprak yığınları oluşuyor. Bunu bizzat işi yürüten yetkililer açıklıyor. Bu durumda zaten keşmekeş vaziyetindeki trafik büsbütün kaosa dönüşüyor. 2- Alt geçit çalışmaları 24 saat esasına göre yapılmıyor. Saat 19.00’dan sonra çalışmalar yavaşlatılıyor, gece ise çalışmalar tamamen durduruluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız