SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İlçelere de Talibiz'

'Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İlçelere de Talibiz'
A- A+ PAYLAŞ

 Deprem bölgesi Malatya'yı ziyaret eden Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, önümüzdeki yerel seçimlerde parti olarak kendi adaylarıyla her bölgede seçime gireceklerini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir dizi ziyarette bulunmak üzere deprem bölgesi Malatya'ya geldi. İlk olarak basın kuruluşlarının yer aldığı konteyner alanını ziyaret eden Erbakan, burada açıklamalarda bulundu.

6 Şubat'ta yaşanan 'asrın felaketi' sonrası tekrardan geçmiş olsun ziyareti ve yaraların sarılması noktasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler almak adına Malatya'ya geldiklerini belirten Erbakan, “Tabii bununla beraber 14 Mayıs seçimlerinde kıymetli Malatyalıların Yeniden Refah Partimize vermiş oldukları son derece ciddi bir destek var. Bu destekten dolayı kendilerine teşekkür ziyaretini de aslında bu vesileyle gerçekleştirmiş olacağız. Gerçekten de yüzde 10'a yakın bir oyla merkez ilçelerde daha da yüksek oranlarda oyla Yeniden Refah Partimizi Malatya halkı ilk girdiğimiz bir seçim olmasına rağmen bağrına bastı. Bu sebeple tabii kendilerine teşekkür ziyaretini gerçekleştireceğiz” dedi.

Malatya'da deprem nedeniyle 36 bin ağır hasarlı binadan bugüne kadar ancak 8 bininin yakılabildiğini öğrendiklerini belirten Erbakan, “28 bin ağır hasarlı binanın halen daha yıkılmak için beklediği ifade edildi. Bununla beraber orta hasarlı binalarla ilgili ciddi bir belirsizlik olduğunu arkadaşlarımız ifade ediyorlar. Bu orta hasarlı binalar yıkılacak mı yıkılmayacak mı. Bunlar kullanılamıyor şu an. Bununla beraber özellikle Malatya esnafının mağduriyetleri arkadaşlarımız tarafından ifade edildi. Burada çarşı merkezinde çok sayıda esnafımızın dükkanları binaları yıkıldı. Malatya'da can kaybı çok fazla olmasa da binaların hasarı bakımından yıkım bakımından çok ciddi bir yıkım gerçekleşti. Burada özellikle küçük esnafımızın bu noktada mağdur olduğunu ifade ediyorlar. Bu küçük esnafımıza gerekli desteklerin sağlanması noktasında bizim de çağrımız olacak inşallah. Bu geçen 8 aylık sürede yaraların sarılması ne kadar gerçekleştirilebildi ne konularda eksikler var bunları inşallah burada yerinde incelemek öğrenmek değerlendirmek maksadını taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere de değinen Erbakan, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçelere de talip olduklarını söyledi.

Yerel yönetimler ve belediyecilik dendiği zaman akla ilk Milli Görüş’ün geldiğini de ifade eden Erbakan, “Bununla ilgili her zaman söylüyoruz, Milli Görüş belediyeciliği demek rüşvetin, yolsuzluğun, israfın olmadığı, adaletsizliğin, torpilin, adam kayırmanın olmadığı, bir kuruş yetimin hakkının, devletin parasının asla ve asla ziyan edilmediği bir belediyecilik demek. Her zaman söylediğimiz gibi 'rüşvet alan da veren de melundur' anlayışının belediyelerde hakim kılınması demek. Bununla beraber efsane hizmetlerin halkımızla buluşturulması, bu hizmetler halkımızla buluştururken de bugün olduğu gibi belediyeler boğazına kadar borca batırılarak değil tam tersine belediyelerin borçları bir yandan ödenerek bu hizmetlerin gerçekleştirildiği bir belediyecilik manasını taşıyor. Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olarak değil hakka ve hukuka riayet ederek gerçek manada bir kentsel dönüşüm olarak yapıldığı, rant uğruna şehirlerimizin betona çimentoya boğulmak yerine çevreye duyarlı bir belediyeciliğin ortaya konulması, yeşile çiçeğe çevreye duyarlı bir şekilde bu hizmetlerin yapılması manasını taşıyor” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi olarak belediye başkan adayları ile Malatya ve ilçelerine ve bütün Türkiye'de 94 ruhunu yeniden getirebilmek adına büyük gayretle çalıştıklarını kaydeden Erbakan, “31 Mart seçimlerine büyük bir gayretle hazırlanıyoruz. İnşallah belediyecilikte, belediyelerimizde tertemiz yeni bir sayfayı açmak ve hizmet öncelikli siyaset yapan, makam için mevki için, koltuk için değil Allah rızası için çalışan kadrolarımızla bu efsane hizmetleri yeniden getirmek üzere çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Diğer illerimizde de aynı şekilde şu andaki hazırlığımız tüm il ve ilçelerde beldelerde Yeniden Refah Partimizin kendi adaylarıyla seçime gitmesi yönünde bu doğrultuda bütün il ve ilçe teşkilatlarımızla ve genel merkezimizde aday adaylığı başvurularını da şu anda alıyoruz. İnşallah hayırlı olur, ülkemiz için milletimiz için ve yeniden refah partimiz için” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Murat Akdağ (7 ay önce)
    7 aydır neredeydin , din sömürücüsü…milleti Allah ,vatan , bayrak deyip ekmeğe muhtaç ettiniz…Şimdi gelip virane olmuş şehrime sahip mi çıkacaksınız hakkım zehir olsun size
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (7 ay önce)
    Sayın genel başkan buranın Malatya olduğunu, iktidar kimi aday gösterse en az yüzde 70 oy alacağını sanırım yanınızda bulunan benim de liseden ( Akıncı )sınıf arkadaşım il başkanınız size söylemiş olmalı.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • malatya44 (7 ay önce)
    Size oy vermeyi düşünüyordum ama yanınıza duran sayın Bilal beyin ağabeyi eski ziraat bankası yerine lokanta açmış kimin selamıyla açtı daha kazanmadan böyle yaparsanız kazandığınızda neler yapacağızı düşünemiyorum.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (7 ay önce)malatya44 isimli kullanıcı yorumuna
    Yanılmıyorsam ağabeyi özel bir kurumda öğretmen.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Hakan (7 ay önce)
    O zaman seçimlenince yapın fatih'e hep bakalım malatya'daki deprem bölgesindeki bütün esnaflara geri ödemesiz para dağıtın hadi devletin geri ödemesiz yapmadığı bir şey işsiz yapın dağıtımda Göle gele ya gerek ya Bir müslüman parti görelim
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Kaç gündür şehrin emininin haberini yapmıyorsunuz. Onun açıklamaları olmadan Dertler bile huzur veriyor insana. Teşekkür ederiz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Fatih (7 ay önce)
    Editör yayınlarsa inşallah açık çağrımdır Selahattin başkan nın karşısına kim çakarsa kazanır AÇIK VE NET
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Çınar başkanım imar müdürlüğüne el atması lazım.yeterli harita mühendisi yok denerek dışardan özel harita mühendisleri ile anlasın diye yönlendirmeler yapılıyor bize. 3 4 yıl beklersiniz deniyor.depremzede olarak ev yapmak istiyoruz 3 ,4 sene sonra işlem yapmak için sıra gelir denmekte.malesef çınar başkanın haberi yok sanıyorum yoksa müdahale ederdi diye düşünüyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • İmar müdürlüğünde ciddi sıkıntı var bizde mağduriyet yaşıyoruz . gerçekten bu duruma bir el atılması lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (7 ay önce)
    Gardas boşa uğraşma reiz sopa koysa ona oy verir malatyalilar. Boşa heveslenme hayale kapılma, ki bende bilerek ve isteyerek akp ye atacam oyumu...sirf daha hoş olsun diye
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yazık değil mi Malatyamıza, ne diye oyumuzu hiç edelim. Aday belli bak oku araştır oyunu ver burda da partizanlığa gerek var mı? Belediye başkanı seçilecek sonuçta abartmaya gerek yok. Akpye de asla oy atmam yeminliyim, vermedim vermem de..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Sayın erbakan emekli perişan kesinlikle seyyanen bütün emeklilere zam yapılmalıdır, hükümetin yapmak isteği ise maalesef en düşük emekli maaşını 10 bin TL yaparak 10 bin TL üzeri maaş alan emeklilere hiç zam yapmamaktır. Sayın erbakan hükümet 500 bin hibe 500 bin kredi toplam 1 milyon vererek mütahid bulun evinizi siz yapın diyor buğün 100 metre kare bir evin maliyeti ise 2200 bin, 2500 bin lira arası, emekli, asgari ücretli çalışan insanlar 1 milyon üzeri 1200 TL parayı nereden nasıl bulacaklar, yerinde dönüşümün toki kanalıyla yapılması için gayret göstermenizi bekliyoruz.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (7 ay önce)
    Sayın Fatih bey, ben sizde bir Ahmet Özal tavrı gördüm zamanında MGV âhlakı da almış bir birey olarak kendimce, e tabidir ki ilk siz değilsiniz ve son olmayacaksınız da "Babaları" etmeyenler den, oysa omuz verdikleriniz bırakmıştı yarı yolda kıymetli babacığınızı ibretlik, siyasi fikriniz hiç önemli değil önemli olan tutarlı duruştur lakin sizde kendinizce şanslısınız bu millet unutur yine 3-5 aya sizin 48 saatte vekillik uğrunaseçim fikrinde180 derece dönüşünüzü oysa biz unutmayız siz kıymetli hocamız hayattayken briyantinli saçlarla ortalıkta caka sattığınız günleri siz ve sizin gibiler için mesele dosdoğru olmaktır ardından yürünmek için bilseydiniz bu hakikati ah nerede.. neyse vesselam...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • yıldırım (7 ay önce)
    sayın erbakan mimar bir aday gösterirsen seve oy veririm yeterki mimar biri olsun. bu da ahmet münir erkal olursa neden olmasın. bu şehiri ancak mimar başkanlar ayağa kaldırır başkası hayatta olmaz
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Hikaye 2014 Mart seçimlerinde de ahmet Çakır aday olursa vermeyiz, çerçi veya Erkal aday olsun veririz dendi ne oldu Erkal aday oldu kimsenin istemediği Ahmet Çakır 2.kez seçildi ….. Her seçim aynı hikaye reis bir gün ceketini aday göstersinde koyun olduğumuz kesinlik kazansın … malatya da Mimar Sinan aday olsa kazanamaz böyleyiz seviyoruz kaldırım asfalt yapanları depremle ilgili çalışma yapan başkan yok ya şehir toz bir tane belediye arazöz göndermiyor zabıtalarla denetlemiyor biri hemşehrilerimizle bir gün diyor diğeri 0 atık diyor şehir komple atık diğerinin varlığı yok zaten
    %95
    %5
    Yanıtla
  • malatyalı kardeş yukarda allah şahittir ahmet çakır seçildiğinde ahmet münir erkalde adaydı münir erkale verdim.. bundan bir veya birbuçuk ay önce mehmet yaşar çerçiyi gördüm kanalboyunda bağımsız aday olması için yalvardım gece gündüz sana çalışırım dedim ama niyeti yokttu.. münir erkal veya yaşar çerçi varsa kimliğinde malatya yazanın desteklemesi lazım. ahmet münir erkal ve çerçiden sonra ne zamanki akp.li başkanlar malatyayı teslim aldı malatyamız geriye gitti bu benim görüşüm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum Malatya nın Ahmet Münir Erkale ihtiyacı var . Değişim şart
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet Münir Erkalin bu dönemde aday olması lazım Mimar birine ihtiyaç olduğuna bende katılıyorum. Bu şehrin uzun bir süre Mimar biri tarafından yönetilmesi lazım. Bu mevcutlardan olmaz olmaz olmaz
    %63
    %37
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    siz değil tüm partiler birleşse ,malatya ayağa kalkmaz.sizin temsil ettiğiniz siyasi görüşler 40 yıldır malatya yı yönetiyor zaten ,durumumuz ortada bu saatten sonra fark etmez.bir muhtarda sen atarsın olur biter.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    'rüşvet alan da veren de melundur' :)) Nasılda güldüm... Acaba Babanızın tasvip etmediği tarafta olmanızın bir bedeli varmı ? Diye sorsam...!
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Kazım (7 ay önce)
    Makul ve Malatya lıların güveneceği bir aday olursa şansınız yüksek bence. Genel seçimler gibi davranmayacağız. Yerelde ak parti ye tepki var.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Akparti kazanmazsa hersey daha kötü olur oyüzden oyumuz reise
    %11
    %89
    Yanıtla
  • daha nasıl kötü olacak.size ne içiriyolar ben hakikaten anlamıyorum.afyon almış gibi mumlanmışsınız.ecevit dönem,nden beş beteriz.adam kalkmış daha kötü oluruz diyor.allah akıl vermiş ama kullanmasını bilmiyor.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Bundan daha ne kötü olabilir senin gibilerin yüzünden zaten memleket bu halde
    %75
    %25
    Yanıtla
  • halaycı bu
    %60
    %40
    Yanıtla