SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Güzergahına Haftada 2 Ayrı Turistik Tren Seferi

Malatya Güzergahına Haftada 2 Ayrı Turistik Tren Seferi
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanlığı TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından, haftada ikişer kez Malatya'dan gidiş- dönüş olarak geçecek ve bir süre de konaklayacak olan iki ayrı Turistik Tren Seferi'nin başlatılacağı bildirildi.

Halen Ankara- Kars seferi yapan Doğu Ekspresi'nin büyük ilgi görmesinin ardından Genel Müdür Yardımcılığını hemşehrimiz Şinasi Kazancıoğlu'nun yaptığı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından, biri Ankara- Tatvan arasında Vangölü Ekspresi, diğeri de Ankara- Diyarbakır arasında Kurtalan Ekspresi seferlerinin planlandığı ve önümüzdeki Haziran ayında seferlere başlanacağı kaydedildi.

TCDD Taşımacılık yetkilileri, Ulaştırma ve Altyapı  Bakanlığı'nın da onayladığı turistik tren seferleriyle ilgili olarak, "Vatandaşlardan ve seyahat acentalarından alınan taleplerin değerlendirilmesi ile yaz döneminde ülkemizin özellikle Güneydoğu Bölgsindeki turizme katkı sağlamak amacıyla Ankara- Tatvan arasında Turistik Vangölü Ekspresi ve Ankara- Diyarbakır arasında da Kurtalan Eksperi Haziran ayı içerisinde işletilmeye başlanacaktır.

İşletmeye başlayacak Turiskin Vangölü Ekspresi Ankara'dan Çarşamba günü, Tatvan'dan ise Cumartesi günleri hareket edecektir.

Turistik Kurtalan Ekspresi ile Ankara'dan Cuma ve Diyarbakır'dan Pazar günleri hareket edecektir." diye konuştular.

MALATYA'DA 4'ER  SAAT KALACAK..
Her iki trenin, gezi güzergahında bulunan Malatya'da 4 saat konaklayacağı, bu süre içerisinde yemek, alışveriş, yakın tarihi ve turistik yerlere gezilerin gerçekleştirilebileceği, bunun için de Malatya'da ilgili resmi ve özel kurumların gereken programları yapabilecekleri kaydedildi.

Turistik Vangölü ve Kurtalan Ekspreslerinin, 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacağı öğrenildi.

Savaş BARIŞ, Görüş Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Oh ne güzel! 30 yıl önce bile İstanbul-Malatya karşılıklı tren seferleri mevcuttu. Yıl 2022 Malatya-İstanbul ve İstanbul-Malatya direkt tren sefrleri niye yok? Aklınız nerede? Demiryolu ulaşımını teşvik etmek ve geliştirmek gerekirken geriye, ilkel bir duruma getirmek kimin fikri? Bu neyin kafası? Ankara'dan gelecekler tamam da ya Ankara sonrasındaki şehirlerden Malatya'ya glemek isteyenler ne olacak? Ankara'da tren değiştirmek teknik olarak bir yerde zorunlu olsa da saatlerin ayarlanması mümkün olamaz mı? Ankara'dan sonra diğer şehirlere gitmek isteyenler ya da dönerken neden uzur saatler Ankara Gar'da beklesin? Yaptım oldu muhabbeti!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Turistik tren gelir hos gelir ley ley limi limi ley… malatyali akp secmeni icin muhtesem proCe
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (1 yıl önce)
    Helal olsun reise Malatya ya hızlı tren geliyordu zaten e tabi gelecek her yıl%70 oy çıkıyor reiz dövize darbe yaptığında halay ekipleri kuruluyor. Şimdi hızlı trenin üstüne bir de turistik tren. Maaşallah Allah'ın izniyle bir dahaki seçim %80 oy çıkar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Kıymetli hemşerilerim daha önce sözü verilen geldi gelecek denilen hızlı trenden haberi olan var mı? Bu şehir böyle söz verilip sonra unutturulacak bir yer olmamalı. Bizler her platformda bunu dile getirip toplumsal baskı uygulamazsak torunumuz zor görür. Herkesi bu konuda duyarlı olup ses vermeye davet ediyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yasin (1 yıl önce)
    Daha güney ve vangölü express in yataklıları boş ve fiyatlar çok yüksek. Zaten interneten normal vatandaş alamıyor. Daha boş zamanına denk gelemedim.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Talip D. (1 yıl önce)
    Hızlı tren veremedik alın size turistik tren.Ayıp olmasın diye bu turistik treni halay ekibi ile karşılamamız lazım.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Derya (1 yıl önce)
    Biletleri nereden temin edebiliriz diye bir açıklama yapmamışsınız, Doğu Ekspresin de şirketler aracılığı ile çok yüksek fiyatlar ve kendi adamlarına bilet satışları yapılmakta idi şimdi bu tren demi böyle olacak haber açıklayıcı olsa iyi olurdu,
    %85
    %15
    Yanıtla
  • orhan (1 yıl önce)
    Güzel Proje
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (1 yıl önce)
    Tebrikler, çok güzel ve şık oldu. zira turistik manada Karsı Kars yapan Demiryolu Turistik Seyahat Ekspresidir. Neden? Malatya'mız bu hizmetten eksik kalsınki? İlimizin tanınırlığıyla beraber tarihi turistik mekanları, yemek kültürü ve yöresel ürünlerinin değeri dahada artacaktır. Kadim medeniyetlerin yatağı Fırat ın ve ona akan dicle, murat ve nehir kollarının doğal güzellikleri Erzincan Karasu nehrinden geri kalmamakla birlikte enfes fotoğraflık manzaralar sunacaktır. Bu güzel organizasyonun Malatya'mıza kazandırılmasında emeği geçen tüm TCDD personelini tebrik eder, herkesi şu fani dünya gözüyle, bu güzide seyahat fırsatından bilet kapmaya davet ederim.
    %95
    %5
    Yanıtla