SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İle Birlikte Yol Yürümekten Şeref Duyuyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesine ilişkin "Amacımız, önümüzdeki yılın ortasına kadar tüm hak sahiplerini, konutlarına ve ticari binalarına kavuşturmaktır." dedi.

Erdoğan, partisinin Büyükşehir Belediyesi yanında düzenlenen Malatya mitinginde vatandaşlara hitap etti.

"Ecdadın mirasına sahip çıkan, erenlerin yoluna baş koyan evliyalar yurdu, aşıklar memleketi, güzelliği dillere destan" olarak nitelediği Malatya ile bir kez daha kucaklaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, geçen yıl yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığında yüzde 72, milletvekilliğinde yüzde 69 oy oranıyla Cumhur İttifakı'na destek veren Malatya'ya teşekkür etti.

Erdoğan, "Malatya yine sandıkta destan yazdı. Sizler bize güvendiniz, üzerinize düşeni yaptınız. Biz de inşallah bunun karşılığını vermek için gece gündüz çalışacağız. İnşallah 31 Mart'ta da büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle Malatya'da Cumhur İttifakı'nı rekor bir oya taşıyacağınıza inanıyorum." diye konuştu.

Malatya'nın bugüne kadar kendilerini hiçbir mücadelede yalnız bırakmadığını dile getiren Erdoğan, bu defa da Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Malatya'yla birlikte yol yürümekten şeref duyduklarını söyledi.

Erdoğan, "Kartal konar Beydağı'nın başına, kurban olam toprağına taşına, yedi iklim dört köşeyi dolaştım, rastlamadım Malatya'nın eşine. Bizim gönlümüz eşi bulunmaz Malatya'dan ayrılmaz." ifadelerini kullandı.

Malatya türküsünün, "Deli gönül çirkine bel bağlama, sevdiğin yar Malatya'ya değmeli." sözlerini okuyan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu türküde olduğu gibi Malatyalı kardeşlerim, kimin kendisine gönül verdiğini, kimin şahsi hesaplar peşinde koştuğunu çok iyi biliyor. Bizim bildiğimiz Malatya'nın insanı köşeli olur, karakterli olur, mert olur, sözünün eri olur. Pusulasını şaşıranı, Kandil'le DEM'lenmeyi marifet sayanı, teröristlerle sarmaş dolaş olanı Malatya affeder mi? Eser ve hizmet siyasetiyle demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla şehrini geliştireni Malatya unutur mu? Hak ve özgürlük alanını genişleterek kendini öz yurdunda garip bırakmak isteyenlere dersini vereni Malatya terk eder mi? Dünyada başı dik şekilde dolaşmasını sağlayanı, bayrağının hep dalgalanması ve ezanlarının hiç susmaması için çalışanı Malatya ihmal eder mi? Depremle sarsılan, nice sevdiklerini toprağa veren, evi, iş yeri hasar gören kardeşlerine yeniden hayata sarılma umudu vereni Malatya bırakır mı?"

Erdoğan, 6 Şubat 2023 depremlerinde Malatya ve diğer şehirlerde hayatını kaybeden 53 bin kişiyi rahmetle andı.

Asrın felaketinde Malatya'da 78 bine yakın konut, 25 bini aşkın köy evi, 27 bini aşkın ahır ve ticari alanın zarar gördüğünü hatırlatan Erdoğan, geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak için şehre 85 bine yakın çadır gönderdiklerini, 36 bini aşkın konteyner kurduklarını anlattı.

- "70 bin hak sahibi belirlendi"

Yapılan çalışmalar sonunda Malatya'da 20 bini kırsalda, kalanı şehir merkezlerinde olmak üzere yaklaşık 70 bin hak sahibinin belirlendiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz ay inşası tamamlanan 6 bin 181 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Halen şehrimizde 48 bin 837 konutun yapımı sürüyor. Yerinde dönüşüm için 32 bin 583 Malatyalı kardeşimiz başvurdu hatta bunlardan 500'ü konutlarını inşa etmeye başladılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, şehir merkezindeki meydan ve iş yeri düzenlemelerini yapıyor. Yeni Cami çevresinde, Buğday Pazarı civarında, Akpınar Meydanı Emeksiz Caddesi arasından İnönü Caddesi boyunca Valilik çevresinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yeşilyurt'ta da pek çok mahallede proje çalışmaları devam ediyor. İmar ve inşa çalışmaları için şehrimize 6 milyar lira ilave destek sağladık. Amacımız, önümüzdeki yılın ortasına kadar tüm hak sahiplerini, konutlarına ve ticari binalarına kavuşturmaktır. Bununla yetinmiyor, depremzede şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak farklı üretim tesislerini hayata geçiriyoruz."

Erdoğan, "Savunma sanayi yatırımlarını, deprem bölgesi şehirlerde yoğunlaştıracak bir iskan ve istihdam projesi başlattık. ASELSAN firmamız Malatya'da elektronik bakım, onarım ve elektronik kart dizgi tesisi kuruyor. Altyapısı ve üstyapısıyla depremin şehrimizdeki tüm izlerini silene kadar durup dinlenmeden çalışacağız." dedi.

Deprem bölgesi genelindeki faaliyetleri 1000'den fazla şantiyede 110 bin personelle yürüttüklerini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar teslim ettiğimiz 46 bin konut sayısını ay sonuna kadar 75 bine çıkartacağız. Yıl sonuna kadar her ay 15-20 bin ilaveyle 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Yine deprem bölgesi genelinde yerinde dönüşüm projelerine başvurular 255 bini buldu. Hibe yanında 2 yılı ödemesiz, 10 yılı vadeli kredi desteği de içeren bu projelerin ruhsatından inşasına kadar tüm safhalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız vasıtasıyla denetliyoruz. Tip projeler ve tip sözleşmeler gibi kolaylıklarla sürecin hızlı ve sağlıklı ilerlemesini temin ediyoruz. Velhasıl depremle sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz."

Türkiye'nin, maruz kaldığı onca terör saldırısının, darbe girişiminin, gizli-açık kuşatmanın üzerine yaşadığı deprem felaketinin, maddi manevi ağır bir maliyeti olduğunu belirten Erdoğan, bunca insan kaybının ve şehirlerin gördüğü ağır hasarın altından kalkmanın kolay olmadığına işaret etti.

Dünyanın bir başka ülkesinin, Türkiye'nin yaşadıklarını yaşaması halinde tekrar toparlanmasının on yıllar süreceğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hamdolsun, biz asrın birlikteliğiyle asrın felaketinin üstesinden geliyoruz. Allah'ın izniyle Malatya başta olmak üzere tüm deprem şehirlerimizi eskiden daha güvenli, huzurlu, canlı, hareketli hale getirmekte kararlıyız. Hayatını kaybedenleri elbette geri getiremeyiz. Ama onun dışındaki tüm kayıpları, daha iyisiyle yerine koyacak güce, azme, dirayete sahibiz. Tıpkı yaşadığımız diğer sınamalar gibi depremin de bizi hedeflerimizden koparmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye, diplomasisiyle, ekonomisiyle, askeri gücüyle, sosyal yapısıyla dünyanın en büyük ülkeleri arasındaki yerini alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Malatya şahidimiz olsun ki, milletimizin desteği ve duası arkamızda olduğu müddetçe de bu mücadelenin zaferle sonuçlanmasının önüne kimse geçemeyecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, 31 Mart'ta yapılacak mahalli seçimlerde şehirlerini yönetecek belediye başkanlarını, meclis üyelerini, mahalle veya köylerindeki muhtarlarını seçeceğini anımsatarak, Cumhur İttifakı olarak bu seçimde de büyükşehirlerde ve illerin bir kısmında işbirliği yaptıklarını belirtti.

- "Bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı"

AKP'nin, belediyecilik konusundaki beceri ve tecrübesini kimseyle tartışmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, her görev gibi belediye başkanlığının da hizmet yolunda bir bayrak yarışı olduğunu söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayrağı devralan arkadaşımız, emaneti halefine teslim edene kadar ülkesi, milleti, şehri için canla başla çalışacaktır. Malatya Büyükşehir'de ve ilçelerimizin bir kısmında işte böyle bir değişim oldu. Dün şehrimize hizmet eden kardeşlerimizi nasıl desteklediysek, bugün vazifeye talip kardeşlerimizin de aynı şekilde yanlarında olacağız. Tabii bu arada ülkemizin pek çok il ve ilçesinde şöyle bir manzarayla karşı karşıya kaldık; partimizin eski belediye başkanlarını, eski milletvekillerini, eski teşkilat mensuplarını aday göstererek, kendileri kazanmak değil bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı. Hep söylediğimiz gibi Türkiye özgür ve demokratik bir ülkedir. İsteyen istediği yerde siyaset yapabilir, aday olabilir. Biz kendi ittifakımızdan, kendi partimizden, kendi adaylarımızdan mesulüz. Ancak hem bize kaybettirmek için çalışıp hem çeşitli beyan ve imalarla bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara da müsaade etmeyiz."

- "Bunun adı siyasi şantajcılıktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin siyasetinin, eser ve hizmet siyaseti olduğunu ifade ederek, Hazreti Mevlana'nın "Kamil odur ki; koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser" sözünü aktardı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşte bu anlayışla tüm hayatımızı, ülkemize, insanımıza, şehirlerimize eser kazandırmaya adadık. Ülkeye hiçbir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir hayırlı hizmetiniz olmayacak, hiçbir insanın hayatına olumlu yönde katkı yapmayacaksınız; sonra sadece yalan yanlış konuşarak, sadece haksızca eleştirerek, sadece hoyratça enaniyet yaparak siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye, bugüne kadar ne çektiyse emek ve heyecanla hazırlanmış vizyonu, programı, projesi olmayan zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir. Sadece 'Öteki ne veriyorsa beş fazlası benden' yalanıyla ülkede güven ve istikrar iklimini bozmaktan başka bir iş yapmayan bu kafaların elinde heder olan yıllarımıza ve imkanlarımıza acıyarak bakıyoruz. Maalesef son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum. Malatya'nın birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmasıyla, bu konuda tüm Türkiye'ye örnek olacağından şüphe duymuyorum."

Mitingi izleyenlere "Malatya'dan öyle bir ses verin ki diğer 80 vilayetimizin tamamından duyulsun" diyen Erdoğan, alandakilere, "Eşi bulunmaz, gönülleri coşturan Malatya, 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız?", "31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız?", "31 Mart'ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz?", "Bunun için seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız?", "Malatya ile birlikte Türkiye'nin haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya hazır mıyız?" sorularını yöneltti.

Mitingi izleyenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorularına bağırarak "Evet" yanıtını verdi.

- "31 Mart'ta milli irade bayramına da beraberce ulaşmak istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazana sayılı günler kaldığını anımsatarak, pazar günü ilk sahura kalkılacağını, gelecek hafta pazartesi günü ise ilk iftarın yapılacağını hatırlattı.

Erdoğan, "Bu mübarek ayda tutacağımız oruçlarımız ve yapacağımız ibadetleri, Allah şimdiden kabul eylesin. Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramına da beraberce ulaşmak istiyoruz. Bunun için ramazanı çok iyi değerlendirmemiz, rahmetinden ve bereketinden istifade etmemiz gerekiyor. Malatya'nın, ülkenin ve milletin hayrına olan her hususta yaptığı gibi bu konuda da en ön safta yer alacağına inanıyorum." diye konuştu.

Eser ve hizmet siyasetlerinin gerisinde, vatan toprağının her karışını ve ülke insanının tamamını kuşatan bir müktesebat bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizim siyaset ahlakımız 'söylediğini yapma, yapmayacağını söylememe' üzerine kuruludur. Bunun en büyük ispatı da geçtiğimiz 21 yılda yaptıklarımızdır. Mesela bu dönemde Malatya'ya yaklaşık 149 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimde 5 bin 739 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci bir devlet üniversitesi olarak Turgut Özal Üniversitesini açtık. Gençlik ve sporda 9 bin 170 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları yaptık. Bir stadyum ile 60 spor tesisi inşa ettik. Malatyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 7,5 milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta toplam 1640 yataklı 16 hastanenin de aralarında bulunduğu 71 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete sunduk. TOKİ vasıtasıyla 24 bin 98 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 4 bin 859 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik."

Söz verdikleri 8 millet bahçesinden beşini tamamladıklarını anlatan Erdoğan, ulaştırmada 36 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu, 464 kilometreye çıkardıklarını söyledi.

"Yaparsa AK Parti yapar" diyen Erdoğan, bünyesinde 23 köprü de bulunan Malatya çevre yolunun Hekimhan ayrımına kadar olan 26 kilometresini hizmete sunduklarını, bu yıl sonuna kadar Battalgazi ayrımına kadar olan kesimi trafiğe açacaklarını bildirdi.

Şehir girişindeki Beylerderesi viyadük köprüsü ve Kuzey Kuşak alternatif köprü ve yollarının yapımına devam ettiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Fırat'ın gerdanlığı Kömürhan köprüsü, tüneli ve bağlantı yolunu, yeni Tohma Şehit Gaffari Güneş Köprüsü'nü hizmete açtık. Malatya ve Sivas'ı birbirine bağlayan 8 adet tünel ve 14 adet köprüsüyle seyahat süresini 35 dakika azalttık. 104 kilometrelik Malatya-Hekimhan yolunu tamamladık. Elazığ yolundaki Battalgazi Kavşağı bağlantı yolu ve Hanımın Çiftliği Köprüsü'nü bitirdik. Pütürge-Doğanyol yolunun 12,5 kilometrelik kesimini bu yıl açılışa hazır hale getiriyoruz. Kuluncak-Hekimhan yoluna başladık. Malatya Organize Sanayi Bölgesi'ne Yazlak İltisak Hattı'nı inşa ettik. Sivas-Malatya hızlı demir yolunun etüt projesini tamamladık, Malatya-Elazığ hattıyla ilgili etüt çalışmalarımız devam ediyor. Deprem dolayısıyla hasar gören Malatya-Nurdağı demir yolu kesimindeki çalışmalar sürüyor.

Modernize ettiğimiz Malatya Havalimanı'mızın 2003'te 89 bin olan yolcu trafiği, geçtiğimiz sene 730 bini geçti. Malatya'ya 15 baraj, bir gölet, 20 sulama tesisi, bir yer altı depolama tesisi, 50 taşkın koruma tesisi, 4 arazi toplulaştırması ve 10 adet HES inşa etik, 6 barajın yapımı sürüyor. İnşaat safhasında yer alan 4 sulama tesisimiz ile toplam 206 bin dekar araziyi daha sulayacağız. Malatyalı çiftçilerimize toplam yaklaşık 28 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik. Şehrimize bir teknopark, 4 araştırma geliştirme merkezi ve bir tasarım merkezi kurduk."

- "Bu yıl Arguvan ve Karayel, daha sonra Doğanyol ve Pütürge'ye doğal gaz arzını sağlayacağız"

Büyüklüğü 120 hektarı bulan bir alanı Battalgazi-Yeniköy Sanayi Bölgesi olarak ilan ettiklerini belirten Erdoğan, lisanslı kuru kayısı deposunu şehre kazandırdıklarını söyledi.

Çalışan ve Üreten Gençler Programı'nda başlanan ve bin kişinin çalışacağı tekstil tesislerinden üçünün tamamlandığını, birinin de yakında biteceğini açıklayan Erdoğan, istihdamı desteklemek için Malatya'daki işverenlere toplam 3,5 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini dile getirdi.

Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan ve Yeşilyurt'a doğal gaz arzını sağladıklarını anlatan Erdoğan, "Bu yıl içinde Arguvan ve Karayel, daha sonra da Doğanyol ve Pütürge'ye de doğal gaz arzını sağlayacağız." dedi.

"Malatya'ya getirdiğimiz yatırımlar, ne kadar özetlersek özetleyelim anlatmakla bitmiyor." diyen Erdoğan, alandaki partililere Malatya'ya yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı bir video izletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerel yönetimlerde de 31 Mart akşamı bizlere vereceğiniz destekle inşallah hükümet Cumhur İttifakında, yerel yönetimlerde de inşallah bizler el ele vereceğiz ve Malatya'mıza bugüne kadar ne destekler verdiysek çok daha fazlasını inşallah yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımı sizlere emanet ediyorum. Bu emanete sahip çıkmaya var mısınız?" sorusuna Erdoğan, alandaki kalabalıktan "evet" yanıtını aldı.

- Bazı notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Cumhur İttifakı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er ile ilçe belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak, vatandaşları selamladı.

Erdoğan, konuşması sırasında alandan gelen "Malatya seninle gurur duyuyor" sloganlarına "Ben de sizinle gurur duyuyorum." karşılığını verdi.

Alandaki "Herkes vazgeçse Malatyalı vazgeçmez" pankartını okuyan Erdoğan, "Malatya'nın tabiriyle senin Allah'ına gurban." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Çözerse AK Parti çözer", "Sen uzayı fethetmeye devam et, Yeşilyurt bize emanet", "Doğru adamla yola devam", "Söz uçar eser kalır" pankartlarını da okudu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AKP İl Başkanı Namık Gören'in de birer konuşma yaptığı mitinge, bazı AKP milletvekilleri ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Erdoğan, mitinglerde kullandığı tırın içerisinde yer alan haritada, Malatya'nın üzerini raptiyeyle işaretledi.

-Önceki mitinglere göre katılım düşük, coşkusuz ve sönük..

Katılımın daha öncekilere göre az ve coşkusuz olduğu gözlenen mitingdeki konuşmasına 15.35'te başlayan Erdoğan, saat 16.00'da Malatya'ya ilişkin video gösterisiyle 15 dakika ara verdiği mitingi, saat 16.15'de mitinge katılan bakanları, milletvekillerini, belediye başkan adaylarını, parti yerel yöneticilerini sahneye davet edip toplu selamlamayla programı bitirdi ve 16.20'de Elazığ'a gitmek üzere meydandan ayrıldı.

malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

166 yorum yapılmış

  • Orhan (1 ay önce)
    Ben de artık Veli Ağbaba diyorum. Artık değişim şart oldu.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • sizin (1 ay önce)
    sizin bir faydanız ateist sayısını artırmanız
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Malatya'da ayrı yaşıyorum yaz aylarında belki gidiyorum ama şunu kesin duydum ki.depremde Malatya'da ki yerel yönetimleralatya ya çalışmadı halkta şikayetçi bu iş belediye yüzünden seçime yansıyacak gibi duruyor hayırlı neyse o olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Düne kadar (1 ay önce)
    Düne kadar sisiye mi bize mi diyordunuz sisi kardeşiniz oldu birleşik arap emirliği sudi arabistan fetö darbesinin destekleyicisi idi kardeş oldunuz şimdi kala kala demlenme kaldı osman öcalanı abdullah öcalanın mektubuna uyup size verseler bakalım ne diyecektiniz bu ülke insanının ırk dil din mezhep ayrımı yapmadan hepsi kardeştir kamplaşmanın ülkeme zarardan başka bir şey vermez
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Gece (1 ay önce)
    Sayın cumhurbaşkanım kusura bakmayın Malatya akp den bu adaylar oldukça zor oy alırsınız bizler artık uyandık en basit örneği konutları teslim etmediniz hiçbir şey yerine gelmedi oy falan yok mitinginden belli oldu neyin ne olduğu rant ve koltuk sevdalıları ortada yok 6 Şubat da hiç yoklardı şimdi sıra geldi 31 Mart seçim günü bunlara gereken dersi vermeye oyumuzu siyaset particilik değil çalışan halk içinde olan kişiye vermek oda Malatya da veli Ağbaba var
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Nasıl ya (1 ay önce)Gece isimli kullanıcı yorumuna
    Nasıl kazanamazlar. Adayların kim olduğunun bir önemi var mı ki? Ceketini koysa yüzde 60 garanti. Çıkın sokağa sorun bakalım adaylardan kaç tanesini AKP'li vatandaşlar tanıyor. Sadece adlarını yeni duymuşlardır o kadar. Eminim bazıları hala bilmiyordur isimlerini bile
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Artık millet bazı şeylerin farkında ak parti kazansada oyları çok düşecek.Erdoğandan da güzel bir fırça yiyecekler.İl başkanı mayısta görevden alınır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Farkeder mi (1 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    İyi de güzel kardeşim kazandıktan sonra ha yüzde 45 le kazansın ha yüzde 70 le. Ne farkeder. İl başkanı görevden alınmış alınmamış ne farkeder ki kazandıktan sonra. Normal düşünen, gerektiğinde hatasından dönebilen, önce vatanım diyen insanların olduğu bir yerde yüzde 3 bile almamaları gerekiyor. Biz kazanacağına kesin gözüyle bakıyoruz ama rakamlarda anlaşamıyoruz. İlginç
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Köylüm (1 ay önce)
    Ben şahsıma vicdanlı ve adil bir insanım Mezhebi ve Partisi beni ilgilendirmez insan olması ve Malatya için, Malatyalılar için elinden gelenin fazlasını yapıp mücadele eden VELİ AĞBABA ya oyum.. 22 yıldır oy verdiklerimiz yüzümüze bakmıyor, hiç bir derdimize çare olmuyorlar, sürekli yalan söyleyip oyalıyorlar ve kandırıyorlar. İnsanlar onların düşündüğü kadar aptal veya keriz değil artık. Herkes herşeyin farkında artık. Kendileri ve çocukları milletin oyuyla lüks içinde yaşayacaklar, parayla oynayacaklar, konteyner da perişan halde yaşayan insanları seçim zamanı gelip kandırıp ellerinden oylarını alacaklar tabiii yaaa. Artık yemiyor hu millet yemiyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kimse kusura bakmasın akparti olmasa açıkta kalırız oylar Sami beye
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Niye açıkta kalasın hemşehrim. Bu adamlar bunca sene ne yaptılar da hâlâ savunmaya devam ediyorsunuz. Bırakın artık bu söylemleri
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (1 ay önce)Köylü isimli kullanıcı yorumuna
    Öyle ya Ak parti gelmeden önce insanlar agac kabuğu yiyorlardı
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yani rızık Allah'tan değil diyorsunuz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Koylum Arkadasa katiliyorum Burda Parti Dine inanca bir kenara birakalim MALATYALILARIN Yaninda olan her yerde malatyanin haklarini savunan AGBABAYA oyum EMEKLILER dul yetim esnaf calisan Ciftciler Ekmek 10 tl peynir 250tl Meyva sebze 50tl 60tl Et 500tl Kiralar 10,000 tl 15,000tl oldu bunlari unutmuyalim
    %93
    %7
    Yanıtla
  • halk (1 ay önce)
    inşallah malatyadan elinizi çekersiniz kaybedersiniz deprem bölgesinde bile öznur çalıkla nostalji cafenin sahibi v iş yerlerini yıktırmıyorlar diğer insanlar yıkılsın umurlarında değil
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Amin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 ay önce)
    Yıllardır eser eser deyip duruyorsunuz 20yildir veriyom bukez Ağbaba yeter bize eser lazım deyil hayat ucuzluğu lazım ülke bitti
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Rabbim memleketimizi fırsatçıların eline düșürmesin, çektiklerimizi günahlarımıza kefaret eylesin inșallah. Rabbim insanların kalbine en hayırlısı olabilecek adayı seçme ferasetini versin inșallah. Çalmayan, menfaatçi ve dalkavuk olmayan, doğru düzgün bir aday kazanır inșallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeki (1 ay önce)
    Yeşilyurt ilçe başkanlığı değişmeli, metropol ilçe Malatya’yı taşıması gerekirken lokomotif olması gerekirken, geriye götürüyor. Daha nitelikli ve sevilen insanların teşkilatların başında olması lazım
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kemal (1 ay önce)
    Ak partinin şu anki vekilleri kendi köy ve ilçelerinde oy alacak potansiyelde değil. Mesela Akçadağ seçimini çok merak ediyorum, yıllardır Akçadağ üzerinden siyaset yapan arkadaşlar ne kadar etkili olacak
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Çarşılı (1 ay önce)
    Elazığ da mitinge 65 bin kişi gitmiş. Malatya'da 7 bin kişi.. İl yönetimi istifa etmeli.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Emin misin 60 bin kişinin gittiğine istersen havadan çekilen görüntülere bak :). Akp ülkeyi açlığa sefalete sevk etti. Mülteci yuvasına çevirdi, adalet terazileri şaşti. Oy yok
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Türk44 (1 ay önce)
    Mülteci sorunu bu ülkenin başlıca sorunudur. Afgani, suriyelisi, afrikalisi dolmuş ülkeye. Çok isteyen alsın evinde beslesin !
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ah le Malatya (1 ay önce)
    Vah le Malatya.... Anlatmaya gerek yok.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Metin (1 ay önce)
    Malatyaliyi reisten AK partiden soğutan milletvekilleri belediye başkanları bürokratlar il ve ilçe yöneticileri durumdan çok memnun olmuştur.Amaclarina ulastilar.Oyum Yrp ye olacak
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ne alaka. Ülke ekonomisi, adaleti , mülteci krizi, liyakatsizlik, kayirmacilik,tarımın iflası mesela bu sorunlar cehape döneminde mi yasanjyor yoksa bu hu sorunlar yok mu? Varsa sadece il yönetiminden dolayı mi tepkili olunuyor valla komik ülkeyiz :)
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Köylüm (1 ay önce)
    Zenginler, fakirlere Tanrı'dan başka bir şey bırakmadılar...! Nietzsche
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Suay (1 ay önce)
    Emekliler Küstürülüp perişanlığa mahkum edilmeselerdi miting alanı hınca hınç dolardı. 10 bin lirayla geçinmeye çalışan emeklilerim canının derdine düşmüş.. Miting aklına mı gelir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ülkede ekonominin yanı sıra büyük sorunlar var. Bunların başında adalet sistemi geliyor. Mülteci krizi çok büyük bir sorun. Emekliler bunlara da kafa yorarsa her şey para değil. Para gibi hatta daha da büyük sorunlar bıraktı akp bu ulkenin çocuklarının omuzlarına. Saygılar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Memlekette tek sıkıntı emekli maaşı mıdır?
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Geliyor geliyor. Amcanın biri elinde Filistin bayrağıyla saat 11 de belediye otobüsüne ' 2 de geliyor demi Erdoğan ' diyerek heyecanla bindi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Deniz (1 ay önce)
    Cumhur başkanı Erdoğan Elazığ'a geçerken Malatya'nın hatrı kalmasın diye yarım saat uğramış sadece. Bilginize değerli Malatyalılar !
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    İsimlerin ne önemi var ha Selahattin Gürkan ha Sami Er ha bașka bi isim Ahlaki bir zemine oturtulmadıktan sonra... Particilikten, liyakaysizlikten, adam kayırma, torpil, yolsuzluk gibi hastalıklardan memleket kurtulmadıkça hiç bir zaman kalkınamaz, gelișemez. Siyaseten topluma verilen rüșvetler o toplumu felakete sürükler. içinde doğru olmak, dürüst ve düzgün olmak, ahlaklı olmak, yaptığın ișin hakkını vermek kavramlarını tașımayan hiç bișey iyileșemez, gelișemez, güçlenemez, siyasal partilerin önce buradan bașlaması lazım.. Önce ahlak ve edep gerisi lafı güzar..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Taner (1 ay önce)
    Verilen evlerden köy evleri verilmiş evet ama ev yok temel var
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Karakter (1 ay önce)
    O değil de insanda omurga lazım... Selahattin başkanin dibinde yetişen adamları şimdiden Sami beye yanaşmaya kalkıyormus.. Hemde Selahattin başkan in evladim dedikleri. Karakter ayrı bir olay gerçekten. Zaten haksiz hukuksuz o kadar çalışanın emeğini hiçe sayarak bedavadan kadro alan ve ah alan adamlar hemde. Yeni gelecek yönetimde yedi bunu değil mi
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Adnan (1 ay önce)
    Selahattin gürkan ın dışlanmasını kabul etmiyorum cumhurbaşkanı nın yanında araya giren zat yaptığın hiç hoş değil bu harekaetler Akp yi bitirir
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Seyfettin (1 ay önce)Adnan isimli kullanıcı yorumuna
    Akp nin bitmesi için böyle şeyler mi gerekiyor. Ülkenin geldiği durumda akp diye bir partiyi konuşmamız bile abes.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Nuri (1 ay önce)
    Ben geçmişte Selahattin Gürkan için oy kullanmıştım.Parti için değil.Oy moy yok.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Selahattin Gürkan hâlâ bu şehrin Belediye başkanı değilmi?Neden seçileceği belli olmuyan adayın gerisinde?Nasıl olsa Malatyada kimi aday koyarsanız o seçilecek değilmi?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ramazan (1 ay önce)
    Gaziantepten 5 otobüs arkadaşimiz da miting için gelmişler. Hoş gelmişler
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Halil İbrahim (1 ay önce)
    Sayın Cumhurbaşkanımız depremde evi barkı yıkıldığı için karda kışta çoluk, çocuk, yaşlısıyla ortada kalıp bağına bahçesine iki göz dam yapan vatandaşa tutanak tutup ceza kesen, alelacele yıkım kararları çıkaran, vatandaşın burnundan getiren Yeşilyurt Belediyesi İmar Müdürlüğüne hesabını sorsun, vatandaş niye gelmedi mitinge diye fazla düşünmeye gerek yok, vatandaşın maruz kaldığı muamele ortada.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Furkan (1 ay önce)
    Malatya girişinde tırlar neden bekliyordu organize sanayi Bölgesinde miting alanına adam taşıyorlar parayla seyyar miting adamı var miting alanında kadar çok tır neden var hiç düşündünüz mü
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hakan (1 ay önce)
    Türkiye için çok önemli bir lider
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Yok değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 ay önce)
    Oy vermiyoruz yıllarca verdik ne oldu. Ekonomi cumhuriyet tarihinin en kötü döneminde, ülkede Araplar cirit atıyor. Ülkemizin her yerinde üç beş dolara kimliğimizi alıyorlar. Yeter yeter yeter. İsrail'e televizyon önünde kızıp arka planda ticaret durmaksızın devam ediyor. Ticaret yapanların da kim olduklarını iyi biliyoruz!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Keşke zamanında bunları dile getirenlere hain, terörist, kâfir gibi şeyler söylemeyip de acaba azıcıkta olsa haklı olabilirler mi diye düşünseydiniz. Hala AKP'li olmayan herkesi terörist ahlaksız hain kafir zanneden milyonlar var ülkede. Adama "nasıl olur da ülkede 13 milyon yabancı olur" diyorum bana "terörist misin" diyor. İlginç. Bu kadar cehalet artık vatana ihanettir...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Erdoğan'ın sözlerini halka söylüyorsun yok olmaz yalan söyleme diyor. Değişik bir kitle yarattı dolayısıyla çok görmüyorum. Halay çektilerinde de çok görmemiştim
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Artık Zamanı Geldi (1 ay önce)
    Oylar Veli Agbaba ya Malatyayi tek savunan adam tek milliyetçi adam Selahattin Gürkan bazılarına rağmen çalışmaya çalıştı yaptı yapacağı kadar bazıları engel olmasına rağmen tek başına 5 6 kişiye karşı mücadele etti seni unutmicaz Selahattin Başkan
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    İlk defa kimse gelmemişti. Yolda ise önünü çeviren azdı. Demek oluyor ki Ağbaba yönünde tercih. İns öyle olur ve ders alırlar
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ramazan (1 ay önce)
    Malatya şehri, Malatya da siyaset yapan, Milletvekili, Belediye Bşk. Belediye Meclis üyesi v. s kişiler, Deprem öncesi, Deprem zamanı, Deprem sonrası, Malatya şehrine doğru düzgün hizmet yapamadılar. 15 yıldır Kuzey çevreyolu açılamadı. En yakınımız Elazığ da 20 yıldır çevreyolu açılmış durumda. Depremde Malatya mızda cenazelerimizi yıkadık kefenledik, İslami usullere göre defnettik, şükür bir eksiğimiz yok dediler. Kendilerini üst makamlara şirin göstermek adına , 36 bin binanın Ağır hasarlı,( 120 bin bağımsız bölüm) yıkık, Şehrin merkezinde işyerlerinin tamamına yakının yıkılmış yerle bir olmuş, şehir insanın yarıya yakını barınacak yeri kalmadığından şehri terketmiş olduğunu, zamanında ilgili mercilere iletip duyuramadılar. Deprem sonrası, Ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı bakımından Hataydan sonra gelen 2.il olmasına rağmen Depremzede insanlara 6200 sayısı ile en az konutun teslim edildiği il. Bu kusur Merkezi Hükümet in değil, Kusura Bakmasınlar, Malatya da siyaset yapan seçilmişlerin Şehrin sorun ve sıkıntılarının vahametini üst makamlara tam iletemediklerinden. Bunu gören Üst Makamlar da Bu Mahalli seçimde Büyükşehir ve Merkez ilçe Belediye Başkanlarını aday göstermedi. SAMİ ER Malatya İl Özel İdare Genel Sekreteri iken kurumda disiplinli bir çalışma ile herkesi kadrosunun karşılığı işlerde çalıştırarak, İdarecisi olduğu Kuruma hakim olup, Malatya iline verimli çalışmalarda bulunmuş bir idareci dir. Aldığı Eğitim, İstanbul YILDIZ Teknik Ünv. Makina Müh. Ve artı Yüksek lisans Eğt. mi. Öz geçmişi, Toki, Emlak Konut, İstanbul'u İlçelerinde Bld. Bşk. Yardımcılığı. Böylesine donanımlı bir Brokratı aday göstermekdeki amaç kötü gidişatı durdurmaktır. Miting yeterince kalabalık değildi. Bu gösterilen adayların şu an için çıkar çevrelerine mesafelerinin olduğunu gösrerir. Malatya bu seçimde gösterilen adaylarla kendi iç hesaplaşmasını yapmış, Yeni yüzleri halkın karşısına çıkmıştır. Gerisi halka kalmıştır.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Şikayetçi olduğunuz yerel siyasileri Rusya başkanı getirip önümüze koymuyor herhalde,her seçim keyiflerine gore isim belirleyip koşulsuz destek veren halka dayatiyorlar.Eminim ki eleştirdiğiniz yerel siyasilerede zamanında destek verip oy kullanmissinizdir.Yine de tercih Malatya halkinin saygı duyarım.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Halkın Hakkı (1 ay önce)Ramazan isimli kullanıcı yorumuna
    Mitingin kalabalık olmamasını teşkilatın beceriksizliği yerine, halkın çıkar gruplarının, rantçıların güdümünde olmasına bağlamak düpedüz Malatya halkına hakarettir. Bu nasıl bir çıkarımdır? Malatya halkının anayasal hakkı olan oy verme iradesi çıkarcıların rantçıların ipoteği altındamıdır? Bu yaklaşım milleti saksı yerine koymaktan farksızdır. Ayıptır!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yorumum da, Malatya halkının anayasal hakkı olan oy verme işlemi çıkarcıların rantcıların elinde diye bir şey yok. Siz bu manayı çıkaracağınıza şöyle düşünseydiniz, Çıkarcılar, rantçılar en uzak köylere kadar otobüs, minübüs çıkarıp halkı bir şekilde miting meydanına taşıyabileceklerini düşünseydiniz.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    tv de seyrettim ,ön saflarda alkış tutan bayanların hiç bir sorunu olmamalı.malatyalı olduklarını sanmıyorum.malatya deprem geçirdi yerle bir oldu kendilerinin malı veya canına birşey olmasa da eş dost komşu akrabaları zor durumdalar.deli gibi alkış sevgi gösterisi yuh olsun onlara,gerçek malatyalı gitmedi zaten tayyip erdoğanı sevsede yine gitmedi neyin kutlamasına katılacak herşey ortada malatya geri bırakılmış bir şehir depremle beraber büyük bir köy oldu.geleceği ise hiç iyi değil.erdoğan zaten bunu görüyor konuşması çok sönük geçti,hiç umursamadı bile geldi ve gitti.malatya halkı sağ iktidarların oyun alanı oldu, sonuçta vasat bir şehir ortaya çıktı.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • akcadag (1 ay önce)
    Hani akçadağlı şeyhın çevresi, 30 bin oyumuz var diyorlardı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • akçadağ seçiminde göreceğiz etkilerini kendi köylerinden bile oy çıkmaz. kendileri villarda dergahta yaşasınlar biz konteynerda yaşamaya devam edelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ÖZKAN (1 ay önce)
    Bencede malatya insani köşeli bir türlü jeton düşmüyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı olmadığın için bilemezsin.Köşeli jetonların büyük bir kısmı genellikle Malatyadaki Adıyaman,Elazığ,,Bingöl,Suriyelilerin elinde.....
    %75
    %25
    Yanıtla
  • FATİH (1 ay önce)
    Ak partinin belediye başkanları aslında nitelikli isimler ancak biraz sönük kaldılar. nunda teşkilatında payı var. il başkanlığı ve yeşilyurt sıkıntılı gibi görünüyor. süreçi taşıyamıyorlar. Teşkilatta değişiklik olması lazım
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Burimi (1 ay önce)
    Halay başı nerde :)
    %98
    %2
    Yanıtla
  • En sağda görmüyor musun. :D:
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bülent (1 ay önce)
    bu tablo Yeniden Refahın Yüklelişi , Ak Parti son dönemleri.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • ÜNSAL (1 ay önce)
    Acaba birisi Erdoğan a sordu mu ; -K.Maraş'ta ,Hatay'da ,Adıyaman'da 30.000-40.000 arası konut teslim edildi de neden Malatya'da sadece 6.182 adet konut yapıldı , Malatya üvey evlat mı , yoksa Malatya'ya gönderdiğiniz yöneticilerin beceriksizliğinin bedelini mi ödüyoruz ? ? ? ? ?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • aşkım_44 (1 ay önce)
    mitingin kalabalıklığına bakıldığında akp devri malatyada bitiyor gibi üç veya dört bin kişi ancak var.. büyük şehir başkanlığı için bilal yıldırım ve veli ağbaba arasında geçecek gibi görünüyor hangisi kazansa çok az oy farkıyla kazanır bence yazın kenara
    %91
    %9
    Yanıtla
  • O kadar emin olmayın. Siz Malatyalıyı tanımıyorsunuz galiba. Bir önceki seçimde sokağın nabzına baksan Akp en fazla yüzde 3 alır dersiniz. Sonuç yüzde 70..Hayatıma bahse girerim en düşük yüzde 60 la yine kazanacaklar. Biraz oyları düşer hepsi bu. Bu yorumum burada kalsın.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Yeşilyurt ilçe başkanı ve Malatya il başkanının kesinlikle değişmesi lazım, Yeşilyurt zayıf kalıyor, il başkanı kaldıramıyor. Malatya’daki belediyelere, bürokrasiye güçlü yetecek, iyi bir ekip kuracak il başkanı gerekiyor
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ert (1 ay önce)
    Her şeyi geçtim şu trafiği bir düzenleseler keşke çevre yolunda araçlar özellikle kamyonlar 120 km hızla gidiyor. Dur diyen yok, arkadan durmadan selektör yapıyorlar. Şehirler arası gidenler son sürat makas atarak gidiyor . Asfalt zaten berbat.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (1 ay önce)
    ŞAHNAHAN'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...!
    %40
    %60
    Yanıtla
  • murat (1 ay önce)
    Selahattin Gürkan olaydı da bakaydınız o meydandaki kalabalığa
    %39
    %61
    Yanıtla
  • hasan (1 ay önce)
    Ak parti tarihinde böyle beceriksiz bir il yönetimi görmedi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Malatya'nin makul kaderi değişir insaalh bu seçimde yıllardır sağa oy verdik Malatya'ya bı çivi çakan olmadı, depremden çıkmış şehire bı avukat bı üroloji doktoru aday çıkarıyor başka adam yokmuş gibi,Veli Ağbaba kazanır insaalh
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yusuf (1 ay önce)
    Bu beyefendinin ne yeteneği var bakan olmak için. Malatya ve Türkiye sürekli geri gidiyor. Halaycilar in dikkatine
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ismail (1 ay önce)
    Halay ekibini gözlerim aradı. Gören var mıydı?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Hatayda halkı tehdit etti bize oy vermezseniz hizmet yok dedi. Malatyayı bildiği için asrın liderimiz öyle bişeye gerek görmedi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Haklı.. hizmeti ben yapacağım onlar gidip başkasına oy verecek... evdeki koca calisip para getirecek ailesine bakacak ama ev ahalisi babasini takmayacak bunun gibi bisey buda...
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Mehmet şaka misin? Seçim yapilmasin o zaman?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    İnsanlığın ortak dili nezakettir. Dili, dini, mezhebi, ırkı ne olursa olsun ötekileştirmek insana yakışmaz. Kaldı ki aynı partinin üyesi, biri eski, biride muhtemelen yeni belediye başkanı aynı anda sahnedeyse eski olacak olan Selahattin Gürkan’a nezaket gösterilmeliydi. Sayın Sami Er’in Selahattin Gürkan’a sahnede yol vermesi ve özellikle Cumhurbaşkanının yanına işaret etmesi çok şık bir görüntü olurdu. Maalesef il teşkilatı da sayın Sami Er’de ihtiras ve hırsla hareket etmeye devam ediyor. Sami Er’in “Ben Tokiciyim, yerel yönetimciyim, temayülde yoktum ama halk beni istedi, genel sekreterken teyemmüm abdesti almak zorunda olduğum yere çeşme yaptım.” hamasetinden sıyrılarak biraz daha nezaketli ve gerçekçi olması gerekir. Bu görüntü Malatya’ya yakışmadı.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Can (1 ay önce)
    Sanki akp nin devri Malatya’da bitiyor Allahım ne kadar mutluluk verici :)
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Abdullah (1 ay önce)
    Kudüs her ne kadar sizin kırmızı çizginiz olmasa da bizim kırmızı çizgimiz olduğunu halk sandıkta size çok güzel anlatacak
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Kudüs vs yok kardeşim oy var rant var hala anlamadi bizim halk
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hiçbir zaman olmadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Yerinde dönüşüm için vatandaşa verilecek hibe ve kredilerin yükseltilmesi gerekir ki cazip hale gelsin . Ya da bankalardan kredi imkanı sağlansın. Şu anda bankalar verdiği krediyi 12 ay taksitle geri istiyor. Örnek vereyim: 300 000 TL kredinin aylık ödemesi 35 000TL.Bu parayı hangi emekli depremzade ödeyebilir?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mltykrl (1 ay önce)
    Mitingde sadece 10 kişi bile olsa, herkes tepkisinide koysa,eleştirsede sandığa gidip aynı şekilde AKP ye oy vereceksiniz kim var başka verecek diye bahaneniz olacak.malatya halkı akıllanmaz asla devam...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya akpartinin kalesi seçimde en az yüzde 60 oy alacak istediğiniz kadar konuşun
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Akp ne yaparsa yapsın asla Selahattin baskanin oyunu alamaz.hele yuzde 60 i birak 50 yi bile ruyanizda gorursunuz
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana bilmem ağlasam mı aglamasam mi......
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    AKP sayesinde belediyeye yerleşip yüksek maaş alan o kadar yalaka alçak insan var ki, hiçbir iş yapmıyorlar, Selahattin Gürkan seçim vaadinde bunları temizleyecegim dedi fakat yaptirmadilar üstüne daha da ise aldirdilar. Temizlik için hizmet için belediyede değişim şart
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Zeki (1 ay önce)
    Ak partinin Belediye başkan adayları heyecan yaratmadı. Çok alakasız konuları konuşup propaganda yapıyorlar. Gün geçtikçe eriyorlar. Bi de teşkilatta zayıf bunlar il yönetimini kaldıracak arkadaşlar değil
    %89
    %11
    Yanıtla
  • YERELLİ (1 ay önce)
    Bu dönem ki, deprem felaketinin gölgesinde, her tarafı viran ve her tarafı tuz ve duman olan Malatya yerel seçimlerinde feodal, zübük ve Züğürt ağaların gölgesi var. Malatyalı Seçmen bilmelisin ki, İşini güzel yapmak haktır, haktan anlamayana da her şey müstehaktır....
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Malatya adayları nitelikli değil, en basit Battalgazi adayı memur-sen avukatı iken hiçbir memur-sen üyesinin işini görmedi. Yeşilyurt adayı başhekim iken hastanede kaos vardı.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • murat (1 ay önce)
    Avm açılışında bile fazla kalabalık olur. 8.000 kişi var. AK partinin geldiği yer ortada.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 8000 kişi bile çok bence. Millet akp yi tanimasi için daha ne olmalı bilmiyorum
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ne 8 bini? Haber içeriğindeki son fotoğraf karesine bakın. Yandan çekim yapılarak kalabalık var algısı yapılıyor ama gerçek ortada
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Megsaş ın ekmek kuyruğundalardı. Yoksa niye gelmesinşer...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Bizim mahalle muhtarının mitingi daha kalabalıktı Malatya dan beklemedigim hareket tebrikler malatyam
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yakup (1 ay önce)
    Malatya halkı tepkisini ortaya koydu,yeni yapılan şire pazarında 2 haftadır mezarlık boyunca nerdeyse yolları gül suyu ile yıkadılar Cumhurbaşkanı gelicek diye,ona rağmen Cumhurbaşkanının kendi adının verildiği yeni şire pazarını ne açmaya ne görmeye gitmedi,gerçi gitsede esnaf yok orda ,herşeyi yüzlerine bulaştırdıkları gibi bunuda bulaştırdılar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Abdullah (1 ay önce)
    20 yıldır aynı hamasat: Allahı'na kurban Malatya! Ekmek nerede?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Asım (1 ay önce)
    Ülkeyi yönettiğini zannettiğimiz figürü bir düşünün ki her fırsatta toplumla alay ediyor.en son bakanlar kurulu sonrası konuşmasında ne diyordu.muhalefet politikalarıyla emeklinin kafasını karıştırıyor diyordu.yani idrak eden bir kafa kendisinde var milyonlarca emeklinin kafası yetersiz hücreye sahip.halbu ki sözde muhalefet çapsızlık yapıyor.milletin kafası basmıyor muhalefet de kullanıyor iyi de eğer kafası iyi basan sayın reis siziseniz kafasının basmadığını iddia ettiğiniz engellilere lütfedip emeklinin emekli maaşıyla nasıl yaşanır açıklayacak kafa sergileseydiniz.işte bu gün yine bir eğlencelik ifade ve haber başlığı.siz ve avaneniz uçarken yürüyen toplumla nasıl size ayak uydursun.sürünen bizler uçan sözlerle nasıl yol alabilsin.kafası karışmayan siz değerli dünya lideri olarak çıkın bu işin izahını yapın.yazık yazık bir ülke ve toplum tarihte,millet değil çünkü herkesin birbirini kazıkladığı toplum millet olamaz,bu kadar alaya alınmış mıdır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Abdullah (1 ay önce)
    22 yıldır Malatya ya ne yaptınız. Ben söyleyeyim 2 AVM (2 fabrika yok edilerek) yapıldı. Bir de ucu ucuna denk gelmeyen körpü. Yapılacak olanlar, hızlı tren ve çevre yolu.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hekimhanli (1 ay önce)
    İsrail'e giden gemilerden sonra akp benim için bitmiştir bin yıllik katliama yalandan ses çıkarma ile olmuyor giden gemileri kesin önce
    %87
    %13
    Yanıtla
  • En güzel yorumu yazmışsınız.millete coca cola içmeyin diyorlar ama,birilerinin gemileri takır takır mal taşıyor...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Salih Yılmaz (1 ay önce)
    2014 Mart ayında bu alanda yapılan mitingde 70.000 kişi vardı. Şimdi alan daraltılmış, konteynerlerin yeri insan seli idi. Bugün gelen sayı güvenlik görevlileri ve ilçe Başkan adaylarının çalışmaları ile 7000 kişi yoktu. Yani on yıl önceki kalabalığın onda biri vardı. Depremde yalnız bırakılan Malatya bu mitingde uyarı yaptı. TOKİ evlerinin dağıtımı sayı olarak Malatyayı küstürdü.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 ay önce)
    Kırmızı çizgimiz GAZZE'ydi. Hani biz kaybedersek Gazze kaybeder diyordunuz. Maalesef Gazze kaybediyor ve hiçbir şey yapmıyorsan bizde sandıkta hiçbir şey yapmıyacaz..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • TV karşısında oy uğruna neler söyleniyor. Bilir misiniz sisi mi Binali mi demişlerdi sonra sisi ile kaç kez görüştüler:)
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa (1 ay önce)
    Malatya seni asla yanlız birakmayacak.seni seviyoruz Allah razı olsun senden.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Mehmet Türkoğlu (1 ay önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Kendi adına konuş
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hayır biz bıraktık sana da tavsiye ederim
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Alp (1 ay önce)
    Yeter artık yürümeyecegiz...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ekrem (1 ay önce)
    Yeter.... Ihalecilere, derneklere, kurumlarda yatıp kalkanlara, tedarik konusunda belirli adrese yönlendirmelere son olsun artık. Temayulde adı geçmeyen adayları getirirsin aday yaparsın aday olmak için vaktinden, işinden parasından feragat edenlerin günahı ne. Bitti artık teslim etmenin zamanı geldi diyeceğim ama maalesef en zor dönemde bile fark atark kazandigiklarini hepimiz biliyoruz bu sefer farklı olmalı
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Malatya'ya bu kadar emeği olan Selahattin Başkana yapılan bu itici dışlayıcı davranış affedilemez. İzledim içim yandı.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hakan (1 ay önce)
    İçkicilere mi kalsın memleket!!!
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Çok kirli düşünceleriniz var kardeşim Allah ıslah etsin inşallah. Din , iman deyip 20 senede ne hale ülkenin geldiğini sen hariç herkes görüyordur.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İcki mi buyuk günah kul hakki mi?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • O kadar beyin olsa o yorumu yaparmi birader.kim.bilir nerenin ucundan tuttu ekmeği gidecek
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İsrail'e giden gemilere nie sessizsinz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Düzenli Starbucks protestolari yapılıyor ya kardeşim daha ne yapsınlar. İsrail'e ticaret için giden gemileri mi protesto etsinler! ;)
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Keske orucu bozan şeyleri düşündüğümuz kadar, imanı bozan şeyleri de düşünsek!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İçkiden alınan vergiyi yükseltmeyi oradan daha fazla gelir elde etmeyi biliyorlar ama. Ha içki pahalı olduğundan sentetik uyuşturucu kullanımı artmış, kullanma yaşı da ilkokul seviyesine kadar düşmüş durumda.. tüm bunlara hep cehape sebep oldu değilmi.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Pudra,içkiden daha tehlikelidir.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • İroni yaptıysan eyvallah. İçki derken sıfır gümrükle Azerbaycandan içki ithalatı geçen hafta c.baskani tarafından imzalandı. Şayet söylediğinde ciddiysen de senin gibiler İslami sadece menfaatinizi düşündüğünüz için kullanıyorsunuz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ayran icenleride gördük.memleket ne halde
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Tabi ki içkicilere bırakmayız, ama hamdolsun memleketi hırsızlara teslim ederiz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Zemzem suyu içenlerin Malatya’ya ne faydası oldu? Dini kullanıp halkı uyuttular. Uyumaya devam etmek isteyen çok var memleketimde maalesef.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kerem (1 ay önce)
    Dediklerine göre 7500-8000 kişi gelmiş. Şu an başka şehirden yazıyorum. Malatya'da olanlar daha iyi bilir, bu seçim ne olur tahmini
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 80-90 bin kişi arası vardı neden algı yapıyorsunuz
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Ordaydım (1 ay önce)veli isimli kullanıcı yorumuna
    Miting yapılan yerin arkasındaki üst geçitin dibinde oturuyorum. Bütün partilerin mitinglerini görüyorum. Maksimum 8-9 bin kişi ya vardı ya yoktu. Önceden en az 60000 kişi olurdu. Öyle aman aman etrafında da pek kimse olmadı. Önceden tıklım tıklım olur üst geçit bile dolardı
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yok.100-150.000 kişi vardı.Şaka gibi.Orada tüm 5000 ila 7000 arasında insan vardı.Artık insanlar ayrı yürümeye karar verdi.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yok ,yüz 150 bin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 ay önce)veli isimli kullanıcı yorumuna
    Şuan şehrin nüfusu o kadar yok. Senin ölçüm yeteneğin arızalı
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Furkan (1 ay önce)
    Eğer o mitinge verdiği arada il başkanına boş meydan için kızmadıysa ben reisi tanımıyorum demektir. Bu gece teşkilat çok dertli çok
    %96
    %4
    Yanıtla
  • malatya444 (1 ay önce)
    Yorumlara bakıyorumda artık serzenişler dorukta artık gidici bu rantçılar...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 ay önce)
    Malatya daki akparti tarihinde yapılan en az sayılı miting di 12 30 da alan 500 kişi vardı 2 saat geç başlatıp okullardan öğrenciler de dahil olmak üzere belediye çalışanları fabrika çalışanları miting e getirildiği söyleniyor doğru mu
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Aynen
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Gelenlerin çoğuda kamu personeli.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Malatya halki gereken dersi sandıkta verecek,siz ak parti kazanacak diye algı yapıp durun
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Selim (1 ay önce)
    Malatya gelişmedi ! Siyaset böyle işte bizim çok çok çok düşünmemiz lazım. Halaycilar, makarnacilar, torpilliler hariç halk perişan ve oy vermeyecek
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Neden yorumlarım paylaşılmıyor
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Emeklinin içtiği bir çay yediği bir ekmekti oda eline geçmez oldu yarım ekmek 3.75 Bir bardak çay 3 lira bir kişi 7 tl 4 nüfus 30 tl iki öğün 60 tl bir ay 1800 tl hergün iki öğün yarım ekmek çay ile kaldımı 8200 tl bununla kira sağlık eğitim neye yetiştirsin sabır tavsiye edenler bu hesaba bir baksın ayıp ayıp insanları çaresiz bırakıp vatanına milletine devletine düşman etmesinler.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ömer (1 ay önce)
    Oy moy yok yeter artık. Colugumuz çocuğumuz aç gelecegimiz yok ! Ülkede her milletten insan var yeter
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Sinan (1 ay önce)
    Akparti alır seçimi.şimdiden kesin kazanırız diye söylüyorlar hatta
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Porgalı Pala Dayı (1 ay önce)
    Selahattin Gürkan’ı sevmem ama Malatya’da iyi kötü yaptığı emek verdiği bir çok şey var. Selahattin Gürkanın halkı selamlamada kenara itilip bugüne kadar memleketine bir faydası olmamış insanların elinden tutması gerçekten ayıp oldu.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Bende sosyal medyadan gördüm selahattin başkana yapılan muamele kabul edilemez, selahattin başkanın yerinde olsaydım terk ederdim hemen
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ali (1 ay önce)
    Selahattin başkana çok buyuk ayıp edilmiştir. Tv de görünce çok üzüldüm .
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malatya (1 ay önce)
    Her mitingde alanda kaç kişinin olduğunu bağıra bağıra anons ediyordu sayın cumhurbaşkanı malatyada neden söylemedi sayıyı acaba
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Vereceğiz yetkiyi (1 ay önce)
    Rahat ol reis. Vereceğiz tabiki yetkiyi sana. İnsanlar geçmişe özlem duyuyor hep. Sayende kuyruk günlerini yaşıyoruz. Nostalji yaşatıyorsun. Ben şahsen Osmanlının yıkıldığı dönemi merak ediyorum. Umarım bu sefer de oraya kadar götürebilirsin bizi. Yönümüz zaten o tarafa. Güveniyoruz sana.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (1 ay önce)
    AK Malatya Tarihin en AZ kalabalık mitingiydi. Bu defa Veli AĞBABA gelecek çünkü bu Malatya nın yerel seçimi reisi sevenler dahi böyle düşünüyor.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Aynen kardeşim
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Veli başkan çalışır herkesi kucaklarsa olur bu iş.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • İnşallah Sevda hanım
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Kiremit (1 ay önce)
    Kalabalık yokdu ya gelenlerin %50 personel kalanı da emekliydi. Sanırım bu sefer iş zor
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ne olacaktı ya birde her zamanki gibi dışarıdan gelen polis ve vatandaş vardı
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Sayın cumhurbaşkanının Antalya mitingi izledim.orda 172 milyar Antalya ya yatırım yaptık dedi.. malatya 149 milyar dedi.. malatya yüzde 72 akp oy vermis 20 yıldır.. belediyesi akp de.. Antalya belediyesi chp de... bu haksızlık bence.. Diyarbakır hdp ye oy veriyor oraya 33 bin kişilik stadyum yapılıyor malatya ya 27 bin kişilik.. şimdi muhalefet partilerine oy vereceklerse belediyeleri onlar alacaksa üstüne en iyi hizmeti de alacaklarsa malatya neden yüzde 72 oy vermiste alamamis.. sorgulanması gereken bu bence.. Örneğin 24 yıldır hani nerde şehir hastanesi.. 24 yıldır hani nerde yht hattı.. 24 yıldır hani nerde yeni havalimani.. 24 yıldır hani nerde kuzey güney cevreyollari, 24 yıldır hani nerde raybus ler, raylı sistemleri... bu saydiklarimin en guzelini izmir hariç diğer tüm muhalefet belediyeleri hukumetten almış.. malatya alamamis.. burda bir tuhaflık var..
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Aynen kardeşim. (1 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyorum. İşte aradığım yorum. Ne kadar oy verirsen o kadar hizmet alırsın. Oy vermediyse o şehir gözden de çıkarılabilir. Hem oy verme hem de hizmet al. Oh ne ala vallaha. Devlet sadece hükümete oy verenlerindir.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Abdulrezzak (1 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya'yı Antalya ile kıyaslamak yanlış. Malatya'ya günde bir uçak iniyor. Antalya havaalanından dünyanın dört bir tarafına gitmek için uçaklar havaalanında kuyrukta bekleşiyorlar. Geçen hafta Antalyada dünya liderleri toplandı. Yatırımı oy ile kıyaslamak yanlış. Kimse yatırım gelsin diye Reise oy vermiyor. Sevdikleri için veriyorlar. Eminim o da Malatyalıları seviyor. Malatyalılar bu seçimde bir hata yaparlarsa ceremesini bütün halk çeker. Benden uyarması. Bu seçim farklı bir seçim. İnşaatların tamamlanması lazım. Reis en büyük torpili TOKİ Başkan Yardımcısı Değerli İnsan Sami Er kardeşimizi Malatya'da aday göstererek yapmış. Malatya için bundan daha büyük bir iyilik ve lütuf olur mu? Bundan fazlasını istemek, şunlar şunlar neden yapılmadı demek doğru değil.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Bu nasıl cümleler abdurrezaak! Ne demek yani Malatya akp yi seçmezse TOKİ mi duracak? Böyle bir ihtimal varsa akp %1 oy almaması lazim. RTE çıkıp Hatay örneğini vermişti ama bu seçimde akp baraj altı kalmalı millet kanmiyor artık
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Seçilmezse tüm toki ler iptal edilir diyorsun yani öylemi?Bende özellikle diyorumki İşte bu söylemlerle ancak buraya kadar geldiniz.Bundan sonra oy moy yok.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Tabiki turistik bir şehir yatırım yapılır.. ama belli bir zümre den başka bisey bilmeyen tanimayan ırkçı yada partici bir şehire ödül değil ceza verilmeli.. Antalya yi akp tramvaylar yaptı yollar yaptı herseyi yaptı gitti chp ye verdiler.. o zaman madem öyle aha böyle demeli hükumet.. Antalya apilan yatırım o zaman malatya yi gecmeyecek.. oraya miting için gidiliyor üstüne şehir hastanesi açılıyor.. malatya ya geliniyor hiç bisey yok.. kısaca Antalya 172 milyar yatırım yaptıysan malatya ya 572 milyar yapacaksın ki... oy vermemenin cezasini görsünler..
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Haklısınız! Devlet vergiyi yalnızca AKP'lilerden aldığı için hizmeti de oraya götürecek!!!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yaşını bilmiyorum.. Tansu çiller başbakan di.. valilik önünde yuhlayip mandalina attılar..5 yıl malatya ya çivi bile çakmadi. Günleri gorduk biz.İzmir mesela banane vermem diye diye koy oldu.. hükumet kimse iy aldığı yere daha çok hizmet yapar.. tabiki başka illere yatırım yapar devlet.. ama oy aldığı kendini yarı yolda bırakmayan yerlere 5 katını yapmalı.. benim anlatmak istediğim buydu...
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Mehmet İzmir de köy ise diyecek söz yok. Hükümetin sıfır desteği ile tramvaylar, metrolar açıyorlar. İzmir gibi olmamiz için 100 sene geçmesi lazım. Ben razıyım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet devlet oy aldığı derken ? Hükümetler geçicidir. Ve hükümet x şehirden oy aldı y sehirden oy alamadı y şehire yatırım yapılsın bu nasıl hastalıklı düşünce.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ne köyü arkadaş (1 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    İzmir'in diğer büyükşehirler kadar hizmet almaması iktidarca vasifsiz belediye başkanlarına, muhalefetçe iktidarın yollarını tıkamasına bağlanabilir. İkisi de görüştür ikisine de saygım var. Ama kırık 3 tane yıkım firmasına yerinde ayrıştırma için vatandaşın kanser olma ihitmaline rağmen laf geçirememiş, çevre yolu bitmemişl; biten kısmı da sadece göstermelik 2 şeritten ibaret, yıllardır bir fabrika açamayan, olanları da kapatan, belediyelerde kendi sorunlarına muhattap bulamayan Malatya'da tramvayı, metrosu olan İzmir i köy diye nitelendirmeyelim. Hoş İzmirli aldığı hizmetten memnun değil ama Malatyalı gibi de ufak tefek şeylere tamah etmiyor. Sorguluyor. Adam oy vermezsek toki bitmez diyor. Böyle bir kafa var mı? Hükümetin görevi senden aldığı vergi ile sana hizmet etmek. Kendi görevini sana nimet gibi sunmak değil. Kazanan tokiyi tamamlamazsa bir sonraki seçim kaybeder başkası gelir bu kadar basit. Allah bizi bu ülkede iktidara veya muhalefete oy vermek zorundaymışız gibi düşünen zihniyetten kurtarsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı (1 ay önce)
    Mahşeri bir kalabalık varmış
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Önceki mitinglerin 5 te 1 i kadar kalabalık vardı.tl.gibi akp ninde değeri çok düşmüş.millet aç aç.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yardımlarla muhtaç duruma getirdikleri garibanları toplamışlar. Yazık bu insanlara. Ah Malatyam ah.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Saat 11 de amcanın biri (emekli) "saat 1 de mi geliyormuş ben şimdiden gideyim "dedi ve miting alanına gitti. Ahh amca ah saat 15.30 a kadar bekledin orda değdi mi bari?
    %87
    %13
    Yanıtla