SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya, İstanbul'dan Daha Güvenli"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert’i ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Üniversitesi Rektörü ve İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Malatyalı Bilim Adamı Prof. Dr. Cumali Kınacı, Malatya’da kendisinin orta hasarlı bir binada bile kalabileceğini söyleyerek, “Malatya’nın bundan sonra riskli olacak acil bir fay hattı yok” dedi.

Memleketi Malatya’ya inceleme ve geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunmak üzere gelen ve çeşitli incelemelerde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert’i ziyaret etti.

“GÖREVİM OLMAZSA BEN MALATYA’YA DÖNERİM. MALATYA, İSTANBUL'DAN DAHA GÜVENLİ”
Ziyarette geçmiş olsun dileklerinde bulunarak genel bir değerlendirme yapan İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Görevim olmazsa ben Malatya’ya dönerim. Malatya, İstanbul'dan daha güvenli. İstanbul’dan veya Kıbrıs’tan daha güvenli. Çünkü Malatya depremi yaşadı. Malatya’nın bundan sonra riskli olacak acil bir fay hattı yok. Ama olabilir mi 2700 yıl önce oynamış bir fay hattı var. Akçadağ’ın doğusundan başlayıp Tunceli-Ovacık’a kadar giden. Ama bu ölü bir fay olduğu için burada önemli bir şey beklenmiyor. Tarihte 2700 Milattan Önce olan bir kayma. Bir de Pütürge-Çelikhan diyorlar, zaten kırıldı. Bunu söyleyen kim? Amerika’da uzaktan yapılan bir inceleme sonucu söylemişler. Hâlbuki orası Çelikhan’a kadar 2020 yılında kırıldı. Bunu zaten bizim İstanbul Teknik Üniversitesi’nin jeologları söylüyorlar, küçük sarsıntılar olabilir. Ama bundan sonra böyle büyük bir risk yok.” dedi.

“MALATYA’NIN DIŞINDA OLAN HERKESİN MEMLEKETİNE DÖNMESİNDE FAYDA VAR”
Prof. Dr. Cumali Kınacı şunları söyledi, “Ben şahsen orta hasarlı bir bina da bile kalabilirim. 2 gündür Malatya’da bulunuyorum. Yine ilk fırsatta gelip kalacağım. Bence Malatya’nın dışında olan herkesin bir an önce memleketine dönmesinde fayda var. Burayı canlandırmak lazım. Hatta Malatya’yı terk etmeyi düşünenler, çok büyük hata yaparlar. Gelecekte bunun acısını da çekerler, onu da söyleyeyim. Çünkü burada meydana gelecek bir boşluk başkaları tarafından doldurulur.”

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

51 yorum yapılmış

  • A.d aydogan (12 ay önce)
    ODTÜ mu Boğaziçi'nde İnönü Fırat Üniversitesini...hı bir yeri kazanamayan parasıyla okuyan öğrencilerin rektörü..ne kadar itibar edilir...birde hem İnönü hem Fırat Üniversitesinde hocalık ve idareciler yapmış prof.dr mehmet ülkere sorun kabul ederse tamam derim çünkü bu bölgeyi o biliyor eski İnönü stadına ağır hasar verilip boş turbinlere kaç maç seyircisiz oynama cezasını..hayır stad sağlam diyen hoca
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahraman (1 yıl önce)
    Sayın Genel Müdür; depremden ötürü Valiliğin yayınlamış olduğu 3 yaş altı çocuk sahibi olan kadın çalışanların kamuda 2. bir emre kadar izin sayılması ile ilgili kararnamesi sonrasında; ben bu kadarı tanımıyorum herkes gelip burada çalışacak, gelmeyeni işten çıkaracağım diye tüm kadınları işe çağırıp mobing uygulamanızı ne size nede kurumunuza yakıştırıyorum. Bu insanlar küçücük çocuklarını kime bırakıp gelecek ve çocukları evdeyken(hala depremler devam ediyor ken) nasıl kamu yararına iş yapabilecekler. El insan sayın genel müdür el insaf....depremden hiç mi ders almadınız?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    Buyrun gelin hocam görevlendirme isteyebilirsiniz bu sizin için sorun olmaz. Çok sağlamsa buyrun sevdiklerinizi de alın gelin ağırdan az hasarlı çevirilen bir binada yaşayın ozaman. Şu algı operasyonunu bırakın bence de icraata dökün ne demişler söz uçar yazı kalır.....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • bek (1 yıl önce)
    Yağlama yıkamada bu memleket evlatlarından hep çıkıyor.acaba havasından mı suyundan mı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    Ben memurum, doğma büyüme malatya, malatya dan başka şehir görmedim. ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite hep malatya.. malatya dan hiç bu kadar nefret edeceğim aklıma gelmezdi. Ne ara bu kadar vicdansız, çıkarcı, fırsatçı ve soyguncu olduk anlamadım. 4-5 liralık kiralar bir bakıyorsun 10 liraya çıktı, 600-700 liralık evler bir anda bir milyonun üzerine çıktı. sanki çok şehirde hayat varmış gibi bi de insanları kaçırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Git gide eşref-i mahluktan esfeli safiline gidişin en canlı örneğini Malatya da gördük. herkes siyasilere kızıp duruyor, bir dönüp kendimize bakalım ya..Ne ara bu kadar vicdansız, ahlaksız ve fırsatçı bir yaratık olduk. Yaradan gösterdi bir dakikada her şeyinizi elinizden alırım dedi ama insanlar o kadar aşağılık ki bunu anlamaktan bile acizler. Fırsat bu nasıl olsa evler yıkılmış malatya da ev kalmamış insanlar barınmaya mecbur on bin liraya kirayı çıkaralım insanlar çocuklarının boğazından geçecek kuru ekmeği bile biz yattığımız yerden sömürelim anlayışı, inşaatçısı desen yine aynı 500 TL lik yevmiye olmuş 1500 TL inanın artık tiksinti duyuyorum bu memleketten. Elin yabancısı evini her şeyini ücretsiz veriyor başka memleketler böyle ya bizim fırsatçılar ne yapıyor duruma bakın. İnsanların evini soyan adi hırsızdan ne farkı var bunların. Kusura bakmayın Dar'ul Emin falan deniyor öyle değil artık Adana bile rahmet okuyor Malatya ya...Maalesef deprem şu bu diyeceğinize insanların biraz vicdanlarına, ahlaklarına seslenin de belki ıslah olurlar. Deprem falan hikaye insanların ahlaksızlığı yanında..Yıkılan evlerden ziyade yıkılan vicdanlar insanı soğutuyor bu memleketten, doğup büyüdüğümüz şehirden.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • İsssst hepsi alnı secdeye değen müslüman sakın ha çarpılırsın bu dediklerini yapanlar seçim gecesi şampanya içenler:))
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    inşallah öyledir ama arçılar da şüpheleri hep canlı tutuyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Hoca sende gel suyu çöktürerek iç . Konuşması bedava . Algı yapmak için koca universitenin rektörü ne hallere düşüyor .
    %78
    %22
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Hoca da yoldan çıkmış. Malatyalı dedik bağrımıza bastık. Böyle büyük bir afette dalga geçme bari. Malatya İstanbul dan daha güvenliymiş. Şu söze bak. Hocalığını şüpheye düşürmeden git üniversitene. Acaba nasıl hoca oldun? Şüphelenmeye başladım şimdi.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Hoca alanı dışına çıkmış belli ama aşağıda yorumları okudum alanı dışına çıkmayan kimse yok.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Malatyalı Mücadele (1 yıl önce)
    Eyvah ne günlere kaldık ! Senin söylediklerinin hiç bir onemi yok ama bizi üzen nokta sizin gibi insanları üst mevkilere getirmek bunuda zaten kendi kendinize yapıyorsunuz. Milletin çektiği zorluklar ve çekeceği zorluklar ve çekmekte olduğu zorluklarin bunlar için zerre önemi yok. Malatya'ya gel demek kolay. Şartlar gelmek için müsait mi ? Üst mevkilerde oturan kişiler insanları kandırmayın insanların sorunlarına %100 çözüm bulunuz. Bugün herkes Malatya'ya dönmek için can atıyor memleket hasreti burnumuzda tutuyor ama ben 8-10 bin lira kirayo nasıl vereyim bırak 8+10 bini 3-5 bin lira kira verecek durumumuz kaldı mı ? çok güzel bir sözü " acizleri layık olmadıkları yere getiren bir devlet batar "
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Birikimi olan esnafların ve memur olanların gittikleri şehirlerde iş yerleri açtıktan ve yeni yaşamlarını kurduktan sonra tekrar oradaki düzenlerini bırakıp gelmeleri zor olur, ilimizde bağı bahçesi tarlası olanlar, organize sanayii de işi olanlar, yeni atanacak ve ilimizde görevine devam edecek devlet memurları kalır geçen yıllarda her yıl 35 bin insan göç alan ve o kadarda göç veren ilimiz deprem korkusu ile belki uzun yıllar göç verir ama göç alamaz. Malatya 450 bin 500 bin insanın yasadığı bir il olur.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Hocam konuşmakla olmaz hiç beklemeyin bekliyoruz malatyaya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İLYAS (1 yıl önce)
    Sn.Hocam, artçı sarsıntıların devam ettiği bu fay hatlarında hala burası daha güvenli demek çok uygun olmamış.Malatyanın özellikle Bostanbaşı civarı zemin sıvılaşması ile sorun oldu.Yani buraların imara açılması ve yüksek kat izinlerini veren geçmiş yıllar-yerel yönetim başkanları ve avanelerini inşallah aklama gibi durum ortaya çıkmaz. İş'e siyasi değil bilimsel bir katkı sunulup eldeki veriye göre açıklama yapmak daha uygun olurdu. saygılar.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Vural (1 yıl önce)
    Sizlere göre öyle benim evim ağır hasarlı 5 aylık sıfır bina iş yerim yıkıldı sizin gibi 30bin maaş gelmiyorki kalayım malatyada
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özkan (1 yıl önce)
    Malatyada güvenli ev yok, iş yok, kiralar uçmuş, daha suları bile temizleyemediler Malatya'ya çağırıyorlar. Farklı bir şehre giden esnaf gittiği ilde dükkan açtı, dönüş herkes için o kadar kolay değil.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Döngel hocam Malatya da da üniversite var oraya faydanız olur memleketinize faydanız olur orta hasarlı da değil az hasarlıda kalırsınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (1 yıl önce)
    Hocanin ağır hasarlı çok evi var galiba.milli servetimiz boşa gitmesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Elinize vuranmı var degerli hemşehrim hemen yarın yaşamak için malatyaya geliniz bekliyoruz, Allah aşkına hocam biliyorum erkeneklisiniz çocukluk ve yaz tatilleri dışında malatyada kaç yıl ikamet ettiniz. Bir zamanlar çernonilde nükleer santral patlamış devrin bakanı rahmetli cahit Aral radyosyon yok diye diye bardak bardak basın önünde çay içiyordu sonuç karadanizde kanser hastalığı patlaması oldu, ilimizde su kaynağına bağlı hastalıklar oluşmuştu devrin belediye başkanı su temiz diye basın önünde bardak bardak su içiyordu sonuç inanın kendiside suya bağlı hastalıktan hastaneye düşmüştü.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaplan (1 yıl önce)
    Kime inanacagimizi şaşırdık herkes farklı beyanda bulunuyor memleketim olduğundan daha da kötüye gidiyor her şey olduğundan çok daha pahalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kimseye inanma gel şehri gör ve gözlerine inan şahsen ben ağır hasar verilip sonra orta hasara çevrilen bir yakınımın evini gördüm utandım birde çıkmışlar milli serveti kurtarıyorlarmış desenize birden fazla evi olanları ve bostanbaşı bölgesi mutahitlerini kurtaracağız.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bilmem mi her hafta gidiş geliş 1400 kusur kilometre yol yapıyorum ankaraya bazen diyorum burada ne işim var inan hiç birsey memleketimin yeri alamaz evet o dediğin ağır hasarlı binalar konusunda haklısın şahsen benim oturduğum eve ağır hasardan orta hasara dondereceklerini yönünde haber aldım yazık o binada oturan da can olacak
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hasan Tahsin (1 yıl önce)
    Siz zerre kadar toplumun içinde olsanız, insanınızın acılarına kederlerine ortak olsanız, insanların çoğunun evlerinin ağır hasarlı olması nedeniyle kalacak yeri olmadığı için gelemediklerini bilirsiniz...öyle sırça köşklerinizden konuşmakla olmuyo, Selahattin Gürkan'ın vali konutunun yanındaki konuk evinde keyif sürerken yav bunlar milli servet bu binalar sağlam demesiyle de olmuyo, ben hepinizi Allah'a havale ediyorum
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hasan bey ağam bizimle alay ediyor, ev yıkılmış bir iğnem yok kiralık ev bulsan en küçük kira 7 bin lira evin içerisine malzeme alsak para varmı yokmu soran yok şu ana kadar 10 bin TL, 15 bin taşınma parası 5 bin TL de kira yardımı aldık, yardımlar için teşekkür ederim, Beklentimiz evi yıkılan ve bir kaşık dahi alamayan depremzedelere devletimizin ev eşyası alabilmeleri için para yardımı yapması inşallah bu yardım yapılır.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yesil Malatya! (1 yıl önce)
    Sayin hocam, Malatya da iki tane universite var. Bir gorevlendirme almaya bakar. Buyurun gelin, hem de engin tecrubelerinizle universitelerimize de fayda saglarsiniz...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Vallahi çok doğru diğer üniversitelerde bulunan malatyalı hocalarımız hepinizi malatyamıza hizmete bekliyoruz gün konuşma günü değil icraat işidir bekliyoruz beraber ilimizi bu zor günlerden birlikte çıkaralım.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Tyu (1 yıl önce)
    Biri hocaya meydana gelen depremlerin Maraş depremleri olduğunu söylesin. Malatya faylarinda deprem olmadı. Bilim adamları Malatya'da fayların aktif olduğunu söylüyor. Ayrıca çok güvenli diyorsa gelsin iki gece benim evimde kalsın. Göreyim onu ha ağır hasarlı da değil, orta hasar verildi. Geniş ferah bütün odalar birleşti. Kapı kullanmasına gerek yok. Odadan odaya duvardan geçebilirsin. Temiz hava çünkü balkon kapıları kapanmıyor. İsterse bir el hareketiyle komşuların tuvaletine, yatak odasına, salonuna da geçebilir. Komşu ziyareti önemli çünkü.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • 6 şubat saat 13:26 da elbistan depreminden 2 dakika sonra kurucaovada 6 şiddetinde oldu, saat 13:35 de doğanşehirde 5,8 oldu saat 13:51 de yeşilyurtta 5,7 oldu, saat 16:39 da 5,3 doğanşehirde oldu ve 4,5 üzerinde aynı gün bu segmentlerde 10 larca deprem oldu. USGS sitesine gir tüm arşivler orada.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Bunlar Malatya Fayinda değil. Poturge Pazarcık hattı. Malatya Fayi başka. Kimisi ölü fay diyor kimisi enerji birikti diyor. Ekip getirip araştırmaları lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • arkadaş malatya faylarında olmadı diyor, malatya fayı demiyor, çöşnük segmetinde oldu, yeşilyurt segmetinde oldu, doğaşehir segmentinde oldu, akçadağ segmetinde oldu bu faylarda olan depremler malatyayı yıktı. Yoksa 200 km uzaklıktaki pazarcık depremi Malatya'yı yıkmazdı. Arkadaş malatyada deprem olmadı maraşta oldu diyor ona cevap verdim. Malatya ovacık fayı denilen yer de tarihsel 1 tane büyük deprem kaydı yok. Binlerce yıldır olmamış o fayda deprem kimse ne olduğunu bilmiyor. Kandillide görevli 1 kaç uzman haricinde kimse gelip bölgeyi incelemedi, incelensin tabi ki, ama millete korku pompalamanın kimseye faydası yok.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Özkan bey yorumunuz ferahlatıcı olmuş ama bu bilgilere nereden ulaştınız? ( Çöşnük ve Yeşilyurt segmenti vs... ve bunlarin kırildığı...Çünku bunlar literaturde yok diye biliyorum...Sadece Prof Mehmet Önal in bununla ilgili calısmasi varmıs ama nedense araştımalarima ragmen bulamadim)kendi yorumunuz mu? Samimiyetle soruyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Gel o zaman yaşa memleketinde
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Tabi dönün gitmeyin aylık 60 bin tl maaş alanlar çağrı da bulunuyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Allah akıl fikir versin hoca, ne işin var burada. Otur keyfine bak, üstüne lazım olmayan işlere de karışma. Çadır yok, yanında oturan arkadaş belki söylememiştir ama su da yok. Çarşı Pakistan'ın Pencap eyaletine rahmet okutuyor. Sabah erken kalkan pazar çadırı kuruyor. Başını sokacak bir bulursan kesin uluslararası bir komşun olur. Çünkü ipini koparan burada. Eğer alışık değilsen yemek kuyruğuna da pek girmeni önermek, 2 kaşık yemek yanında 3 tas hakareti promosyon olarak veriyorlar. Ha! Bir de merak ettiğim birşey var. Bu kafayı nasıl yaptın?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Sudan anlıyor, depremden anlıyor, binadan anlıyor: Anlaşıldı, herşeyden anladığını sanan çok bilmişlerden olduğu anlaşılıyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • berk (1 yıl önce)
    hakimbey apartmanınada sivrice depreminden sonra sağlam raporu verildi insanlar girip oturdu 80 kişi öldü bunun hesabını kim kime verecek
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)berk isimli kullanıcı yorumuna
    bunada açıklama yapsınlar zahmet olmazsa. Bunun vebalini kim verecek. Çevirdiğiniz işler yüzünde hakim bey apartmanında 80 kişininin canına mal oldukları yetmediği gibi şimdide ağır hasarlıları yine aza çevirip bu sefer kaç bin kişiye sebeb olacaksınız acaba? Allah'tan korkun ya el vicdan ya....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Asgari ücret 8500 TL kiralar olmuş 9-10bin TL evi ağır hasarlı olanlar nereye nasıl dönsün?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Hoca alanı olmayan konularda yorum yapıp insanlari böyle yanlış yönlendirme yetkisini kimden alıyor . Yok daha deprem olmazmış orta hasarlı evde otururmuş... Daha uzmanlar bu kadar kısa sürede yüksek şiddetli deprem olmasını şaşkınlıkla karşılıyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Buyurun gelin yerleşin, Sizi tutan nedir acaba? Görevmiş merak etmeyin burada en iyi görevi size verirler, yeter ki gelin.. Uzaktan gazel okumak kolay tabiki. Gel verelim güzel bir çadır veya Konteyner gül gibi yaşarsınız aileniz ile.. İnsanlara bu şekilde hitap etmek ayıptır günahtır. İnsanlar şu an büyük bir travma yaşadılar, dışarıdan bunu anlayabilmek için önce İnsan olmak gerekli tabi. Yoksa olmuyor!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Anlaşılan senin gözün yok Malatya da tabi akıllı adamsın suyu olmayan evi olmayan bir şehirde napacaksın? Gözün olsa bir rektörlük alırdın. Konuşmalarınızdan anladığım kadarıyla memleketinizi seviyorsunuz ve bilgili olduğunuz izlemini veriyorsunuz. Madem öyle memleketçisiniz buyrun gelin şu an bulunduğunuz makamı dolduracak bir Allah’ın kulu vardır elbet gelin buyrun memleketinize faydalı işler yapın. Geri dönüş çağrınızı kendi dönüşünüzle anlamlandırın. Madem sorun yok madem fırsatlar şehri sizde faydalanın bundan hem bir insanın hele de sizin gibi memleketçi birinin şehrin bu zor zamanında şehirde olup hızlıca toparlanmasına yönelik işler yapmasından daha gurur verici daha önemli daha kritik ne işi görevi olabilir
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Alper (1 yıl önce)
    Gerçekten şaka gibisiniz bu nasıl bir başlık
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Seçimden öncemi dönelim sonramı. Açıklamaya bak.Başkalari tarafından yerimiz dolduruluyormuş .Hangi cüret ve yetkiyle bu açıklamayı yaparsınız. Siz bizim yaşadığımızı yaşadınızmı.Evladiniza kar yedirdinizmi. O sarsıntı ve yıkıntıyı yaşadınızmı.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kaya (1 yıl önce)
    Benim evim ağır hasarli gel size verip kalın hocam ağır hasarlı binaların hepsini hırsızlar talan etti.hocam sen kendi işine bak deprem zedeleri hasarlı binalarda oturmaya davet etme.bu kadar insanın vebalini alma.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Seçim var diye milleti çekiyorlar aklınca...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Melekbabalı (1 yıl önce)
    Kendileri gibi konuşacak kişileri bulup getirip, söyleyemedikleri şeyleri söyletiyorlar. Hoca çevre mühendisliği alanında çalışıyor ama depremle ilgili konuşuyor. Bırakın da işin uzmanları konuşsun. Çok hevesli isen gelip orta hasarlı binada oturup musluk suyu içebilirsin hocam. Deprem olalı neredeyse 3 ay oldu hala musluk suyu içilmiyor. Demekki maski nin zor koşullar ve afetler için hiçbir planı yokmuş, acil durum planları da kâğıt üstündeymiş. Tebrikler tüm maski yöneticilerine!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Şehristan mağduru (1 yıl önce)
    Hocam Bostanbaşında yüzlerce ağırdan orta hasara çevrilen daire var. Birisi de benim. Önümüz yaz buyrun ev boş istediğiniz kadar çocuklarınızla kalabilirsiniz !...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Muhammed (1 yıl önce)
    Abi malatya fayı ölü fay olsa Akcâdag segmenti 4.3 deprem uretirmi arguvan segmenti mikro deprem uretirmi hekimhan segmenti 5.2 deprem uretirmi demekki ölü değil, sana göre ölü olabilir ama Tüm yer bilimciler aktif oldugunu soyluyor, ve ileride 6.5 ila 7.0 deprem ureteceginu soyluyirlar sayin cumali hocam Ölü olduguna Nasil delil getirebilirsiniz orta hasarli binalara insanlari sokup gene ölüme'mi göndereceksiniz Hakikaten Malatya sahipsiz deprem beklenen bir vilayette orta hasarli binada oturabilirim diyen bir prof dr ile karsi karsiyayiz Allah malatyalilarin yardimcisi olsun
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatya’nın Yerlisi (1 yıl önce)
    Çok güzel olumlu yerinde açıklamalar, yaşadığı deprem travması halen sıcak olan insanımızın böyle açıklamalara ihtiyacı var şimdiye kadar medya bilinçsizce olumsuz propaganda pompaladılar aynısını pandemi döneminde de yapmışlardı. Cumali Hocamıza ve sizlere teşekkürler
    %25
    %75
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 yıl önce)
    Ne garip insanlar var ,geri dönmeyen hata yapar pişman olur vs böyle dengesiz açıklama mı olur... kimsenin tuzu sizin gibi kuru değil. Malatyada kiracı evi yıkılmış ve kendisini Malatya da bağlayan bir şey olmazsa neden dönsün? Bu açıklamayı yapan rektör bana ev kiralasın enkaz altında kalan bütün eşyamı temin etsin döneyim. Pişmanlık değil aksine huzur buluyorum.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mertens (1 yıl önce)
    İnşallah hoca nin dediği gibidir....yoksa daha perişan olacak takati kalmadı Malatyalılarin.....Allah milletimize yardım etsin
    %79
    %21
    Yanıtla