SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karayollarında Ulaşıma Kar ve Tipi Engeli

0
Güncellendi - 2018-01-20 02:50:34
Karayollarında Ulaşıma Kar ve Tipi Engeli
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kayseri, Adıyaman ve Sivas bağlantısını sağlayan karayolları kar ve tipi nedeniyle aralıklı olarak ulaşıma kapandı ve ulaşım adeta felç oldu.

MALATYA- KAYSERİ YOLU..

Darende ilçesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Kayseri istikametinde yol bir süre trafiğe kapandı.

Malatya-Kayseri karayolunun Gümüşlüdere mevkisinde kar yağışına yakalanan bazı tır ve yolcu otobüsleri, kaygan zemin dolasıyla yolda kaldı. Kontrolden çıkan araçlar nedeniyle çok sayıda yolcu otobüsü, tır, kamyon ve otomobil yollarına devam edemedi.

Gümüşlüdere mevkisinde bulunan araçlardan zincirleri olanlara geçiş izni verilirken gece yarısı Darende Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik İstasyonu ekipleri, ilçe çıkışından itibaren kardan dolayı Kayseri istikametine yolu trafiğe kapattı.

Kar ve tipi nedeniyle ilçenin çıkışından itibaren kapatılan Malatya-Kayseri yolu, 03.00 sıralarında Karayolları Malatya 81. Şube Şefliği ekipleri tarafından kar küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Darende Bölge Trafik Denetleme Amirliği ekipleri ise devam eden kar yağışı nedeniyle zincirsiz ve kış lastiği olmayan araçların geçişlerine izin vermiyor.

Yaklaşık 3 saat ilçede ve yol üzerinde bekleyen yolcu otobüsleri de karayolunun trafiğe açılması ve lastiklerine zincir takılmasının ardından yollarına devam etti.

Sivas’ın Gürün ilçesinde trafik ekipleri, zincirsiz araçların Kayseri-Malatya karayolunda yola devam etmesine izin vermedi.

ADIYAMAN- MALATYA YOLUNDA..

Bu arada, Adıyaman-Malatya karayolunda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle araçlar mahsur kaldı.

Adıyaman-Malatya karayolunun 25. kilometresinde yollarda yoğun kar birikintisi ve buzlanma nedeniyle birçok araç yollardan geçemeyerek mahsur kaldı. Şiddetli yağan kar yağışı ve fırtına nedeniyle çoğu vatandaş donma tehlikesi yaşadı. Yaklaşık 5-6 saat yolda mahsur kalan vatandaşlar durumu Adıyaman Valiliğine bildirdi. Mahsur kalan vatandaşları görüntülemek için olay yerine giden gazeteciler de olay yerinde mahsur kaldı. Olayın Adıyaman Valiliğine iletilmesi ile Vali Nurullah Naci Kalkancı, karayolları ve il özel idaresi ekiplerine vatandaşların kurtulması ve yolların açılmasına istinaden talimat verdi.

SİVAS- MALATYA YOLUNDA..

Sivas-Malatya karayolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları 16. Sivas Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam başlayan kar yağışı Sivas'ı çevre illere bağlayan yollarda zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla Sivas-Malatya karayolu çift yönlü trafiğe kapandı.

Sivas'tan Malatya istikametine giden araçlar Ulaş ilçesi girişinde, Malatya'dan Sivas'a seyreden araçlar ise Kangal ve Hekimhan ilçelerinde bekletildi ve yol Cuma gecesi 23.00 sıralarında yeniden ulaşıma açıldı.

Kangal-Gürün ve Divriği-Arapgir karayollarında da kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım durdu.

Malatya, Sivas,  AA- Adıyaman, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • seçkin (6 yıl önce)
    Kar Yağmayınca susuz kaldık diye figan edenler kar yağınca hayat felç oldu diyorlar.Malatya büyükşehir VE KURUMLAR SINIFTA KALDI NEDEN DEMİYORSUNUZ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (6 yıl önce)
    Daha düne kadar kar yağmıyor diye ağlayanlar bugün kar yağdı diye ağlamaya başladılar. Arkadaşlar zahmetsiz Rahmet olmuyor. Sonu hayır ola inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (6 yıl önce)
    Nihayet Allah'ın rahmetine kavuştuk. İnşallah devamı bereketiyle gelir. Kazasız belasız çalışmalar ve bol yağışlar için dua ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (6 yıl önce)
    Köy yolları kapalı on iki saattir elektrik yok hiç bir kurum görev yapmiyor.nerede büyükşehir yollar kapalı ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Karayollarının makinaları nerde,bu hizmetleri özelleştiren zihniyet ve Müteahhitlerin iş makinaları nerde gece kar yağacağı belli yazık değilmi VATANDAŞA...................
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Bende orda mahsur kalmayı, helikopterle bize havadan ekmek atmalarını isterdim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne içtin sen
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne içiyor san bize de söyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Ultras (6 yıl önce)
    Firmalar perişan olmuş
    0
    0
    Yanıtla