SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Kültür Varlıkları'nın Metaverse Kullanımına İzin Yok

'Malatya Kültür Varlıkları'nın Metaverse Kullanımına İzin Yok
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da vakıflara ait kültür varlıklarının görüntülerinin sanal evrende ticari amaçlı kullanılmak üzere profesyonel çekim ekipmanlarıyla çekilmesine izin verilmeyecek.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, mülkiyeti Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait kültür varlıklarının sanal evren platformunda ticari amaçlı kullanıldığı belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer yerilen Malatya Vakıflar Bölge Müdür Vekili Adem Bacanlı, "Metaverse (sanal evren) platformunda, mülkiyeti idaremize ait kültür varlıklarının profesyonel görüntülerinin ticari amaçlı olarak kullanıldığı tespit edildi. Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan vakıf kültür varlıklarında sanal evrende ticari amaçlı kullanılmak üzere profesyonel çekim için gerekli bütün ekipmanlar ile fotoğraf, video vb. çekimlerin yapılmasına izin verilmemesi, bu konuda Valilikler ve Müftülükler ile iş birliği içerisinde olunması ve konunun titizlikle takibinin yapılması talimatı bildirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • berk (2 yıl önce)
    bu kafa yüzünden matbaa 200sene sonra geldi memlekete
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Salih KAYHAN (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun sizin bu anlayışınıza, geçen yıl Covid 19 belgeseli hazırlamak amacıyla fotoğraf ve video çekimi yapmak için Müftülükten camiler de ( ticari olmayan ) çekim yapmak amacıyla amacıyla dilekçe verdim. (Öğrendiğim Valilik izin vermemiş) (kanaatim şu dur ki kurum yöneticilerine yağ çekmediğimden, her yapılana sosyal medyada doğruları yazdığımdan (en azından benim için) Maalesef izin verilmedi, ama ak partiden selam gidince akan sular duruluyor, acaba bundan şehir yöneticilerinin haberi var mı ; yazıklar olsun
    %63
    %37
    Yanıtla