SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Kültürü Adına Önemli Bir Kazanım"

0
Güncellendi - 2017-01-17 02:25:37
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikten sonra restorasyon ve güçlendirme çalışmaları yapılan kerpiç evler çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Kerpiç evlerde incelemelerde bulunan Malatya Valisi Mustafa Toprak, Kerpiç evlerin Malatya’nın kültürü ve kimliği adına önemli bir kazanım olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Toprak’ın inceleme gezisine İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile ilgili Genel Sekreter Yardımcıları ve Şube Müdürleri de eşlik etti.

Çakır: Önemli bir eser kazandırıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Toprak’a kerpiç evleri tek tek gezdirerek bilgiler verdi. Başkan Çakır, kerpiç evlerinin restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlandığını belirterek, bu tür alanların özel yerler olduğunu söyledi. Çakır, özetle; “Buradaki her bir konak, Malatya’nın -ilçelerimiz de dahil olmak üzere- konak tiplemelerini yaşatıyor. Bir de kerpiç evlerin mimari açıdan birçok özelliği var. Şu an korunması gereken çok önemli yapılar. Burada çok önemli bir eser olarak kazandırıldı. Hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Toprak: Malatya kültürünün zenginliğini gördüm

Kerpiç evlerde yapılan çalışmaları detaylıca inceleyen Vali Mustafa Toprak ise buradaki kerpiç evler örneklemesinde Malatya kültürünün ne kadar zengin olduğunu gördüğünü ve hissettiğini belirterek, projeden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti.

Kerpiç evlerinin bir bölümünün Kalkınma Ajansı aracılığıyla yapıldığını, zaman içerisinde kalan eksikliklerin, kerpiç evlerin Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle giderildiğini söyleyen Vali Toprak, özetle şunları söyledi:

“Projenin oluşmasında, geçmişte yapılan çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Sonrasında bu projenin Büyükşehir Belediyemize devredilmesi ve Büyükşehir Belediyemizin projeyi revize etmesi, yeniden ihya etmesi, güçlendirmesi ve fonksiyon vermesiyle birlikte, çok güzel 5 tane Malatya’mızın kültürel mimarisini, kerpiç evlerini gösteren güzellikleri burada yansıtmış oldu. Projenin eksiklikleri de giderilmiş oldu. Belki vatandaşlarımız proje gecikti gibi düşünüyor ama eski proje ile şu anki durumu arasında yüzde yüz fark gördüm. Hakikaten Malatya’mızın kültürü ve kimliği adına önemli bir kazanım diye düşünüyorum.

Umuyorum ki burası,  bir taraftan Kültür ve Kongre merkezimiz, bir taraftan Büyükşehir Belediyemizin Sanat Sokağı ve bütünleyen sanat adası, Dede Korkut Parkı, hemen yanı başında planlanan kütüphane müze gibi çalışmalar, bunu bütünleyen Abdullah Gül parkıyla birlikte Malatya’mızın kültürel kimliğine, turizm değerlerine, yaşayan kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasına da önemli bir katkı sağlayacaktır. Başkanımı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemize ve ekibine, katkı sağlayan herkese, önceki valimize ve Kalkınma Ajansımıza da teşekkür ediyorum.”

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Verirsiniz bir dini cemaate.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek Ak (7 yıl önce)
    Malatya ya Bu Tür Yatırımlarından Dolayı Emeği Geçen Herkese Teşekkürler.. Yukarıdaki Yorumlarda Herşeyi Şikayet Eden Hbir Şeyden Memnun Olmayan Yorumlar Görüyorum. Üzülüyorum. İnternet Var Herkesin Evinde Yurdunda Barkında Girin Eski ve Yeni Malatya Yazın Görün.. Size Yeterr Artık Bıktık Yeter...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Geçmişimize değerlerimize, kültürümüze sahip çıkanları ve yaşatanları kutluyorum. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz nesli de olmaz nesli olayan canlı da katır ve çakal dır.Eleştiri yaparken lütfen ailenizin geçmişini örfünüzü, ananenizi,yaşadığınız komşuluk ve akrabalık ilişkilerini büyüklerinize bir sorunuz ondan sonra ne yazacaksanız yazınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (7 yıl önce)
    Yeter artık ya . Giden vali bir dünya paraya toprak ev ihalesi yaptı yarım kalan pisliği belediye bir dünya paraya temizledi . Yapılan ne toprak ev. Neye yarayacak o evler. Gidip çay mı içeceğiz. Yatırım yapın yatırım. Milletin aklıyla dalga geçmeyin . Yeter anladınızmı yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • yücel (7 yıl önce)
    Vay be sanki cevreyolu açılışı yapılmış.en değerli arsayi mahvedip giden eski valimizin gözü aydın olsun.kerpiç evler emin ellerde sayin valim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa mert (7 yıl önce)
    O evlere Led aydınlatma yapılması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (7 yıl önce)
    Her rengi boyadik fistik yesili kaldi.Malatya ya yazik oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Bu Tür çalışmalar malatyamıza renk katar çok güzel olur .sitenin ediktöruna resimleri zom yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerpiç kerpiç üstüne kurdum binayı Binayı kurar iken gördüm leylayı Leyla başıma açtı türlü belayı
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    HARİKA:
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyayi uyandiran adam (7 yıl önce)
    Sankim var ya devlet hastanesi kapali carsi metro hattini inceliyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    Emitasyon evlerin restorasyonumu olur eger restorasyon yapilmissa neden bir tane restorasyon mezunu çalistirilmadi bu işte memleketin parasi çok çarçur ediliyor eger restore edilcekse malatyada sayisiz tarihi bina bulurum emitasyonlara milyon tl ler dökülüyor yazikkk
    0
    0
    Yanıtla
  • recep solmaz (7 yıl önce)
    Malatya valisine Büyükşehir belediye başkanına kerpiç evleri çirkinlikten kurtarıp güzelleştirdiklerinden dolayı teşekkür ediyoruz,sırada orduzu pınarbaşındaki on yıldır çirkin ,kaderine terkedilmiş ucube, yeni Malatyaspor tesisleri var.güzellikler serisine yakışır bu spor tesisi......
    0
    0
    Yanıtla