SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Programımız Çok Bereketli.."

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Özer, burada çiçeklerle karşılandı, İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanlığı için satın alınan 5 aracın hizmete sokulması dolayısıyla belediye önünde düzenlenen törene katıldı.

Yeni itfaiye araçlarının hizmete alım töreninde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, “Malatya programımız çok bereketli geçiyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Malatya’ya kazandıracağımız okul arazilerimizin hızlı bir şekilde temini ile yeni okullara yapmış olduğu katkılardan dolayı, aynı zamanda mevcut okulların niteliklerinin artması için laboratuvar yapımından, kütüphane yapımına kadar tüm alanlarda verdiği desteklerden dolayı Malatya’daki hemşerilerimizin çocukları adına, öğretmenlerimizin adına Milli Eğitim Bakanlığı adına şükranlarımızı sunuyoruz. Hizmete alım törenini yapacağımız ve Malatya’ya kazandırılacak olan 5 adet itfaiye aracımızın da Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  İnşallah bu araçlara hiç ihtiyaç kalmaz. Güvenli ve nitelikli bir şekilde yaşam Malatya’da devam eder. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

İtfaiye araçlarının hizmete alım töreninin ardından Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Özer, şeref defterini imzaladı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın makamında ağırladığı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e Malatya’da yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette Başkan Gürkan, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e kayısı ve Arslantepe Höyüğü’nde yapılan kazılar sonrasında çıkarılan tarihteki ilk kılıcın replikasını hediye etti.

Özer, konuşmasının ardından Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AKP İl Başkanı İhsan Koca ve diğer ilgililerle kurdele kesti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret eden Bakan Özer, kentteki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra AKP Malatya İl Başkanlığına geçen Bakan Özer, burada da İl Başkanı İhsan Koca ile görüştü.

Ziyarette, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ve MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı da hazır bulundu.

Ziyarette konuşan AKP İl Başkanı İhsan Koca, Bakan Özer’i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ve Malatya’ya için vermiş olduğu müjdelerden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “ Bugün Bakanımızı Malatya’da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bakanımız Malatyalıları mutlu etti. Çok güzel müjdeler açıkladı. Malatya’mıza devam eden yatırımlarla beraber 2022 yılı için toplam 1 milyar 600 milyon TL yatırım müjdelerini verdi. 40 anaokulu, 20 devam eden yık yap projeler, 12 ortaokul, lise, spor salonu, pansiyon gibi yatırımlar. 42 trilyon tamirat, büyük onarımlar, 8 milyon tutarında da doğalgaz dönüşümleri için müjdelerini açıkladı. Bakanımıza hemşehrilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Böylelikle Malatya’mızın Milli Eğitim alanında yatırıma ihtiyacı büyük oranda karşılanmış olacak. Bu yatırımlar bittiğinde de Malatya’da ikili öğretimi tamamen terk etmiş, tekli öğretime geçmiş olacağız. Bakanımıza bu müjdeler için teşekkür ediyorum” dedi.

Ülkenin gelişmesi ve kalkınması açısından eğitimin önemli olduğuna değinen Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı ise “ Bakanımızın eğitim camiasından olması sorunları biliyor olması. Göreve gelmesiyle birlikte de Türkiye genelinde milli eğitim camiasındaki değişiklikleri göz önüne sermiştir. Bugün ilimiz tarihinde çok büyük bir yatırım müjdesini verdi. Bu yatırımların kısa sürede yapılması için de gerekli talimatları verdi bakanımız. Malatya’mız için de çok önemli bir müjdeydi. Eğitim anaokulundan, üniversite yıllarına kadar gelen süreçte Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması açısından büyük öneme sahiptir. Eğitimin güçlü olduğu ülkelerde her şeyin güçlü olacağını hep birlikte şahit oluyoruz. Bakanımızın bu konudaki hassasiyetinden dolayı Malatya’mıza birçok müjdelerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakan Özer, daha sonra partililerle basına kapalı görüştü.

Bakan Özer, Malatya İl Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret etti.

Bakan Özer, saat 16.30'da geldiği özel uçakla Malatya'dan ayrıldı.

AA- iha- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Abdullah (2 yıl önce)
    Eskiden bir Bakan gelince en az bir fabrika açılışı yapardı. Parayı bana verin size 50 tane itfaiye aracı alırım. Marifet mi yani?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Semih (2 yıl önce)
    Ziyarette İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet KIZLILAY bulunurken adı eğitimden ziyade usulsüzlüklerle anılan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Hanımın olmaması dikkat çekici.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Ziyaretin gorusmenin bereketle ne alakasi var
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Necatin (2 yıl önce)
    Allah aşkına milli eğitim bakanı ziyarete gelmiş bizim başkan aldığı itfaiye araçlarını adamın gözünün içine sokmuş başkanın işi gücü reklam deyince haksız değiliz ya reklam yapıyon bari biraz uyumlu olsun milli eğitim nire itfaiye nire...yazık malatyama gitgide köye dönüşüyor kasaba bizden iyi millet görüyor başkan artık reklâmlarınız tutmuyor..
    %89
    %11
    Yanıtla