SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Sanayi Şehri Olsun İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2018-09-23 01:39:02
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

"SANAYİCİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Malatya 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğündeki ziyarette 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ve TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile sanayicilerden bilgi alarak, genel sorun ve talepleri dinledi.

Toplantı sonrasında konuşan Milletvekili Çalık, sözlerine sanayicilere teşekkür ederek, “Öncelikle bu yatırımları Malatya’ya yaptığınız için, bölgemizi kalkındırma adına çok ciddi çabalar sarf ettiğiniz için bütün sanayicilere teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın sanayileşmesine katkı verenler konusunda, “Hepimizin şükranla anması gereken büyüklerimiz ve emek çekenlerimiz var. Malatya sanayisine çok ciddi katkılar sunduğunu düşündüğüm 1. Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş aşamasında çok ciddi bir performans gösteren Abdurrahman Yavuz’a, sonrasında 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması esnasında kıymetli milletvekilimiz TSO eski başkanımız Mücahit Fındıklı’ya gösterdiği çabalar ve destekleri için, son olarak ise 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin devamı olan 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasına katkı veren TSO eski başkanımız Hasan Hüseyin Erkoç’a teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Çalık şunları söyledi:

“Sanayi şehri Malatya olsun istiyoruz, Sanayi şehri kavramı Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde baktığımızda Malatya’nın hak ettiği bir unvan. Hem istihdam, hem iş gücüne katılım için Malatya Doğu Anadolu Bölgesi’nin yıldız şehri, cazibe merkezi. Sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum.

Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemden geçerken biz 16 yıl boyunca nice zorluklardan geçip geldik. 16 yılda askeri darbelerden, bürokratik darbelerden, FETÖ darbesine kadar, uluslararası darbelere kadar hepsini atlattık. Şimdi yeni bir darbe girişimi içindeler. Ekonomik darbe girişimi ile Türkiye’yi 2002 yılı öncesine götürmek isteyen yapıların var olduğunu biliyoruz. Ama onları bilirken başka bir şey daha biliyoruz; bizim güçlü ve ülkesini seven, vatanını, bayrağını, ezanını seven sanayi ve yatırımcılarımız da var. Sanayilerimiz ve yatırımcılarımı ekonomik darbe girişimine karşı tek vücut olmuş vaziyetteler. 15 Temmuz hain darbe girişimi esansında o günler tankların önünde göğüslerini nasıl siper ettiyse halkımız, bugün de sanayicilerimiz darbe girişimi yapmak isteyenlerin karşısında göğsünü siper etmiş vaziyette. Yatırım yapmaya devam edeceğiz. 1. Organize Sanayi Bölgesi’nden kaynaklı atıksu konusunda yeni arıtma tesisinin kurulması için yapılması gereken tüm çalışmaları takip ediyoruz. Çalışalar devam ediyor.”

Çalık, bazı fabrikaları da ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya gelip, birlikte öğle yemeği yedi. Çalık çalışanlarla sohbet edip, sorun ve talepleri olup olmadığını sordu.

"HERKES İŞÇİ ÇIKARMAK İSTERKEN.."

Malatya’da çelik ve cıvata sektöründe yüzde 100 yerli üretim yapan fabrika ekonomik darbeye karşı olarak çalışanlarının tamamına yüzde 11 oranında zam yaptı. Fabrika yönetimini tebrik etmek için 2. Organize Sanayi Bölgesindeki tesise giden AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, burada çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tecde Gruba bağlı Tekno Bağlantı Şirketinin fabrikasını ziyaret eden Çalık’a burada verilen bilgide tesiste 230 işçinin çalıştığını belirtildi. Tesisin 2012 yılında faaliyete geçtiği ve 25milyon Euro yatırım maliyetinin bulunduğu kaydedildi.

Beraberinde 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ile birlikte fabrikaya giden Çalık’ı şirketin Genel Müdürü Mahmut Bilgiç ve çalışanlar karşıladı. Çalık, kendisine takdim edilen çiçeği “Herkes işçi çıkartmak isterken, siz işçilerinize zam yapmışsınız” diyerek çiçeği genel müdürü vermek istedi, ancak genel müdür kabul etmedi. Şirket Genel Müdürü Mahmut Biliç, “Biz ayakta kaldığımız müddetçe İnşallah çalışanlarımızın tamamına olabildiğince elimizden ne gelirse, kazandığımızdan yada kazanacağımızdan paylaşmayı düşünüyoruz. Yüzde 11 civarında bir ücret artışı yaptık.” Dedi. Çalık ise “Helal size” diyerek karşılık verdi.

Şirket Genel Müdürü Mahmut Bilgiç, “Bir ücret artışı tespit ettik. Bazı kıstaslar koyduk. Arkadaşlarımız inşallah 10. ayın 5’inde, maaşlarını aldıklarında, hatta avansta aldılar bir kısmını. Ayın 5’inde de geriye kalan kısmını maaşta alacaklar. Ortalamamız da yüzde 11.11’e geldi. Öyle bir ortalama hesapladık. Ben dahil, kapıdaki güvenlik arkadaşımız dahil tamamına uygulandı bu. Bana aylık maliyeti şirketime 85 bin lira civarında bir maliyeti var. Helali hoş olsun. Devletimize ve milletimize güvenimiz tam. İki elimizde taşın altında.” İfadelerini kaydetti.

Milletvekili Öznur Çalık, “Allah razı olsun. Farkındalık yaratan, Türkiye’de ekonomik darbe yapmak isteyenlere inat hem yatırımına devam eden, hem de çalışan personelini beyaz yaka, mavi yaka ve gri yaka dahil olmak üzere bütün personeline, bırakın işçi çıkartmasını, işçilerinin maaşına zam yaparak farkındalık yaratan bir firmayla beraberiz. Çok özel bir fabrikadayız. Yerli üretim yapan, milli üretim yapan, A’sından Z’sine çeliğini İskenderun’dan alıp, buraya getirip bütün sektörlerin kullanacağı vidalar dahil olmak üzere somunlar dahil olmak üzere burada üreten, ihraç eden ve ulusal anlamda da tüm Türkiye’ye servislerini yapan bir fabrikadayız. Bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın ne kadar yerli ve milli olduğunu bugün Tecde Grupda bir kez daha gördük. Bunun gururunu yaşadık. Çalışanlarımızın hakkını koruyup onların mesailerinin haklarını bir kez daha vermeleri bizi hasseden mutlu etti. En önemli mutluluğumuzda ürettikleri ürünün A’sından Z’sine çelikten vidasına kadar, çıktığı ana kadar her şeyi Türkiye’den alıp, Türkiye’de üretip yurtdışına pazarlamaları bizim için çok önemli. Ben bu veseleyle Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu ve genel müdürümüz ve bütün çalışanlarımıza hassaten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

"AVUÇLARINI YALADILAR"

Bu arada, Milletvekili Çalık, Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli’yi de ziyaret etti. Üreticilerin sorun ve taleplerini dinleyen Çalık, “Ekonomik darbe girişimini üreticilerimiz, vatandaşlarımız yani milletimiz ile beraber püskürteceğiz. Türkiye üzerinden oynan oyunlar, Recep Tayyip Erdoğan’sız Türkiye tasavvur edenler 24 Haziran’da avuçlarını yaladılar. 24 Haziran’da Erdoğan’sız ve AK Partisiz bir Türkiye’yi başaramayanlar şimdi ekonomik darbe girişiminde bulunuyorlar. Bu yüce millet buna izin vermeyecektir” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Malatya’ya geleceğini belirten Çalık, Malatya’daki yerel sorunların masaya yatırılacağını kaydetti.

Çalık, Yazıhan ilçesinde kuruluş çalışmaları sürdürülen Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Tuncay (5 yıl önce)
    Gezdiginiz fabrikalar Malatya'nın en iyi prestijli , marka değeri olan fabrikalar.Gelen bütün bakan,ve siyasetçiler hep iyi fabrikaları ziyaret edip, Malatya da işler on numara fikri ile ayrılıyorlar.Lutfen diğer fabrikaları da gezip dinleyin , gerçek sorunları onlardan ogrenirsinjz, tabi duymak isterseniz .2. organize sanayinin sokak aydınlatmaları çalışmıyor, giriş ve çıkışlari kontrolsüz basit bir kamera sistemi bile yok, ulaşım sıfır, yaya iş arayan baylar ve bayanlar sokak kopeklerinin saldırısına uğruyor, altyapı drenajlari çalışmıyor, ve daha bir sürü sorun, organize müdürlüğünden toplanan aidatlar ile müdüre makam aracı alıyorlar, adam çok mutlu fotoğraflarda, her işi yapmış ağzı kulaklarinda.Mudurluk çalışanlarından bazıları mesai saatlerinde bulamıyorsunuz, disiplinsiz hat safhada.organize de hırsızlık hat safhada. Bu yöneticileri uyarin, yapamıyorsa değiştirin, lacka bir durum var ortada.Giris ve çıkışlara bir kapı yapıp danışma olsun, güvenlik kameraları olsun, sosyal tesis en büyük eksiklik, bakkal, büfe , ATM, banka şubesi, yemek yerleri, sağlık merkezi olsun.Hicmi örnek almiyorsunuz sanayi şehirlerini.calisma bakanlığı ve SGK memurları hiç uğramıyor buralara,şartları yerinde incelemiyor, işveren kılıklı bazı tipler dilediği gibi at oynatıyor, çarşı merkezinde ne işi var bu kurumlarin, OSB bin içine taşınsinlar. İşte o zaman Malatya sanayi şehri olur, etrafımızda ki hiçbir iş yapmayıp boyunu gösteren yalakalarla değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    sanayiyi geçtik battalgazi hastanesi ne oldu sayın çalık? elazığ'a 1040 yataklı avrupai şehir hastanesi 1 yılda bitti. bizim battalgazi devlet hastanesi 5 yıldır yapılacak. bu arada battalgazi ilçesindeki çoğu özel hastane de kapanıyor. halkı mağdur etmeyin. kimse sizden saat kulesi, çicek, böcek istemiyor. hastane istiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • arif (5 yıl önce)
    16 yıldır bir istihdam yarattınız , fabrikalar açtınız. Hatta malatyada fabrikalar çalışacak işçi bulamıyor. BetonMalatya dan başka ne karınız oldu malatyaya?
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (5 yıl önce)
    Ablacimm,eline ne güzel yakışmış!Lakin bu ablamizi belediye başkanı olarak görmek isteriz! Yaşa,varol ablaa,temennim Malatya da senin gibi siyasetçilerin artması,keşke senden bı 100 tane daha olsa,Malatya olarak senin gibilerine layigiz abla
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    İstemeyle olmuyor icraat lazım. Önce israfı durdurun. Madem dardayız tüm makam araçları devredilsin. Vatandaşın yastık altında parası kalmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    Sanayi diye diye memleketi bitirdiniz.tarım ve hayvancılık aman demeyin.sanayi şehri olalım.eti sırbistan 'dan,buğdayı kazakistan 'dan,mercimeği çin den ithal ederiz.sıkıntı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Bitti bu sow ları millet yemiyor artık. millet pahallılktan ekmek alamyor siz hala gösteri yapıyosunuz.16 yıl bu şekilde götürdünz.bizde yedik. oy da verdik.Ama bitti.millet aç her geçen gün daha kötü ye gidiyor.Bu millet daha oy vermez size.
    0
    0
    Yanıtla
  • Millet yemiyorsa seçim sonucu nedir?
    0
    0
    Yanıtla
  • yasin (5 yıl önce)
    atar tutarlar yanlarına geldimi yağcılığın danişkası
    0
    0
    Yanıtla
  • refik (5 yıl önce)
    1 kg salça 10 lira olmuş .peynır 35 tl olmuş.fakir fukara inliyor.maaşlar eridi .emeklı bitti. her şeye yüzde yüz zam geldi .bunlar hangi ülkede yaşıyor. herkes halınden memnun
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (5 yıl önce)
    yav niye en önde durmak için bu kadar safları sık tutuyorsunuz:) az rahat çekin resimleri çok mu önemli bir iş yaptınızda bu heyacana kapılıyorsunuz:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (5 yıl önce)
    Malatya da güzel yağ fabrikası olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşlar 2013 ten önce akp nin demesine göre fetöcü bürokratlar ülkede söz sahibiydi.2013 eten sonra onlardan kurtulmaya başladık darbeden sonra %99 temizledik bunları.Ama bakıyorum Asayiş sıfır,dış politika mağlubiyetlerle dolu,ekonomi ortada,eğitim baştan beri diplerde,sağlık koca binalardan ibaret içinde hekim yok.Koca koca adalet sarayları yaptık içinde adalet yok.Daha dün urfada işsiz vatandaş kendini yaktı.Bugün İzmitte çocuğuna okul kıyafeti alamayan baba kendini astı bunların müsebbibi kim.Sezer bir kitapçık attı diye ekonominin çöktüğünü söyleyip Eceviti yıllarca eleştirenler Trump ın bir twiti ile çöken ekonomiye niye sesi çıkmaz acaba.-
    0
    0
    Yanıtla