SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Teknokent'te 12 Yılda 860 Proje Yapıldı'

'Malatya Teknokent'te 12 Yılda 860 Proje Yapıldı'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Malatya Teknokent'te 2012'den bu yana 860 ar-ge ve inovasyon projesinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Teknokent'te düzenlediği basın toplantısında, Teknokent'in şehirdeki inovasyon merkezi olduğunu söyledi.

Teknokent'in 2012'de üniversite bünyesindeki 381 bin metrekare alanda faaliyetine başladığını hatırlatan Kızılay, şöyle devam etti:

"Teknokent kurulduğu günden bu yana 860 ar-ge ve inovasyon projesi gerçekleştirildi. Şu an Teknokent'te 80 firmamız aktif çalışıyor. Firmalarımız arasında en çok ağırlık yazılım, bilişim sektörüne ait. Bununla birlikte sağlık, elektronik, kimya ve tarım firmalarımız da burada faaliyet gösteriyor. Tabii bilişim ve yazılım günümüzün en önemli alanı bizim ayrıca üniversite olarak da teknokentte sağlığa çok önem veriyoruz. Sağlık firmalarının gelişmesi ve artmasına büyük gayret sarf ediyoruz."

Prof. Dr. Kızılay, bir kuluçka merkezi oluşturduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Teknokent şimdi yeni bir atılımla yeniden daha çok ar-ge ve inovasyon faaliyeti yaparak girişimcilere, yeni fikirlere, yeni projelere ev sahipliği yaparak belki deprem öncesinden kat ve kat fazla projeyi gerçekleştirmeyi kendimize hedef koyduk ve bunun çalışmasını yapıyoruz. Şu anda da çok sayıda proje başvurusu var ve bunları hayata geçiriyoruz. Teknokentimiz şimdiye kadar 860 çok önemli projeye ar-ge ve inovasyon projesine ev sahipliği yaptı. Şu an 346 kişi de halihazırda ar-ge ve inovasyon ağırlıklı çalışıyor. Şimdi hedefimiz 346 sayısını 1000'e kadar ulaştırmak, 860 projemizin üzerine de çok sayıda yenilikçi projeyi katmak. Onun üzerine çalışıyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini ilgili paydaşlarımızla etkin bir şekilde gerçekleştiriyoruz ve her geçen gün üzerinde daha da yoğunlaşarak artırıyoruz."

Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz ise çalışmaları hakkında bilgi vererek, yüzde 100'ün üzerinde bir doluluk oranıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Sorumlu vatandaş (2 ay önce)
    Malatyahaber olarak şu Mustafa Gezer’i bi haber yapsanız adam İnönü üniversitesini ele geçirmiş durumda hocaları bile tehdit edecek duruma gelmiş. İbrahim Hocanın kardeşi olabilir ama abisinin hiçbir özelliğini almamış. Kendini birşey sayan biri
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal (2 ay önce)
    Rahmetli Turgut Özal O zamanlar iktidardaydı. Turgut Özal Tıp Merkezi ABD Houston Methodist Hastanesinin ikizi olarak planlanmış ve dünyaca meşhur Güriş firması tarafından yapılmıştı. Prof. Dr. Hilmioğlu. rektör. çok sert ve disiplinliydi. Hilmioğlu'nun fikir ve inanç biçimini eleştirsek de kaliteli ekipler kurarak üniversiteye ve hastaneye bir vizyon katmıştı. Bu yüzden TÖTM bölge tıp merkezi hüviyetini kazandı Ondan sonra gelen rektörler bu gelişimi devam edemediler sadece koltuk derdine düşüp vitrine oynadılar. Dolayısı ile TÖTM de bazı bölümlerin bireysel başarılarını saymazsak büyük bir devlet hastanesi seviyesine düşürdüler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Şükrü (2 ay önce)
    İşin gücün göz boyamak vitrine oynamak başka bir şey değil Ahmet bey demeye dilim varmıyor çünkü bunu hak etmiyorsun bir tomografi çektirme ye 1 ay gün veriyorlar raporlamaya 3 ay sonraya gün veriyorlar sen bunlardan gel bize tıp fakultesini bitirdin be doğru dürüst hoca kalmadı senin ve ekibinin yüzünden kaçan kaçana şükür günün az kaldı millet senden ve ekibinden kurtulacak.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • osman (2 ay önce)
    projelerin icerikleri ve kullanim alanlarini, yatirim maaliyetlerini seffaf ve ayrintili bir rapor halinde sunan bir kaynak var mi? Teknokentin kendi sitesinde boyle bir sey yok.Zira, uyduruk tasarima sahip devsirme sitede vasifli hic bir icerik yok. Buralarda calisan kisiler acaba kimlerin enistesi baldizi arastirilmali.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 ay önce)
    Proj nin içeriğini anlat.Ülkemize nasıl bir katmadeğer ürettiniz onu söyle
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Serkan (2 ay önce)
    Sayın Ahmet Kızılay gittiğiniz zamanda olacak.memurlar işciler hayatlarından bezdirdi ..sizin bu genel sekreter diye gorevlendirdiginiz Mustafa gezer yüzünden.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • yıkıntı (2 ay önce)
    Üniversiteye bilimi deyil adamcılığı getirdin sayın hocam depremin üstünden koca bir yıl geçti şehir merkezindeki kalkmaz denilen enkazlar kalktı ünüversşte 3 tane binayı yıkıp kaldıramadınız inosar ARAMA KURTARMA EKİBİNİ YIKTINIZ GİBİ BİNALARIDA YIKIN SIRADA YİNE KAPANACAK BİRİMLER VARDIR ELİNİZDE GİTMEDEN HEPSİNİ KAPATIN EN İYİ YAPĞINIZ İŞ BU
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 ay önce)
    Bu yıl gidiyorsun. Üniversite senden kurtuluyor. Umarım artık kalitesi daha düşmez.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ah5 (2 ay önce)
    Saygıdeğer Doktorum. Bir tanede senin döneminde yaptığın işle övünsen. Kc nakli cemil hoca, teknokent cemil hoca, onkoloji projelendirmesi ödenek çıkması cemil hoca. Yahu siz ve ekibiniz ne yaptı. Bir tanede onu söyleyip övunseniz. Keşke KBB hocası gönülleri ahmet hocası olarak kalsaydınız. Üniversite her açıdan geriledi. Urap sıralamasında geriledi. Akademik ve idari açıdan geriledi. İlk dönem yapamadığını anlayıp keşke bıraksaydinız rektör yardımcıları ve dekanlarinızla. Başladığın adamları ekibini 8 yılda tanıyamadin. Rektör yardımcılarının dekanlarinın başhekimlerinınin hanımı, kızkardesi, erkek kardeşi ve damatları ile bilumum akrabaları ile doldu üniversite. Akademiye yazık ettiniz. Hesabınız tüm ekibinizle ahirete kaldı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ferit (2 ay önce)
    Gelmiş geçmiş en yetersiz rektör adam iyi doktor olabilir ama iyi bir idareci mi kesinlikle inanmıyorum
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hacı (2 ay önce)
    Yazık çok yazık sadece adı var kendi yok bir Teknokent 381 bin metrekare alan Kapalı alan kaç m2 neden söylemediniz. 80 firmamız aktif Biz böyle bir şeye şahit olmadık...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Devşirhane (2 ay önce)
    Seta akp nin dersanesimi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Bu rektör cemil çelik hocanın kurduğu ınosar deprem arama kurtarma ekibini dağıtan beyefendi .
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    860 in çok önemli 10 projesini say desem sayamazsın, neyse inanmış gibi yapalım kizilay abi
    %95
    %5
    Yanıtla