SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Valiliği, O Övgüleri Boşa Çıkardı

0
Güncellendi - 2020-04-24 03:54:35
Malatya Valiliği, O Övgüleri Boşa Çıkardı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği’nin, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirleri 23-26 Nisan tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından muaf tutması, diğer illerin muhasebeci ve mali müşavirleri tarafından yerinde bir karar olarak değerlendirilirken, bu muhasebeci ve mali müşavirler, kendi illerinin valiliklerinin Malatya Valiliği’ni örnek alarak aynı uygulamayı yapmasını istediler; Malatya Valisi Aydın Baruş’a, “halden anladığı” için övgüde bulundular. Mali Müşavirler İşveren Sendikası, “Malatya Valisi Aydın Baruş'u kutluyoruz. TÜRMOB Sen uyu” şeklinde mesaj paylaştı.

Ancak Malatya Valiliği’nin, önce yasaktan muaf tuttuğu muhasebeci ve mali müşavirleri 22 Nisan gece yarısı yeniden yasak kapsamına aldığı yönündeki açıklaması, Bursa, Kocaeli, Kayseri, Antalya ve Gaziantep gibi büyükşehirlerin muhasebeci ve mali müşavirlerinin Malatya Valisi Aydın Baruş’a sıraladığı övgülerin de boşa çıkmasına neden oldu…

Ne olmuştu?

Malatya Valisi Aydın Baruş Başkanlığı’ndaki İl Hıfzısıhha Kurulu, yasağın başlamasından bir gün önce, İş-Kur kapsamında yürütülen kısa çalışma ödeneği ile ilgili iş ve işlemlerin devamının sağlanması, banka kredileri için bilanço ve gelir tablolarının ve ay sonunda verilecek yıllık gelir vergisi beyannameleri için bilanço gelir tablosu ile işletme cetvellerinin hazırlanması amacıyla Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyelerinin 22-26 Nisan tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağı dışında bırakılmasına karar vermişti.

Ancak Malatya Valiliği, 22 Nisan’ı yasağın başladığı 23 Nisan gece saatlerinde yayınladığı bir açıklama ile, önce yasaktan muaf tuttuğu muhasebeci ve mali müşavirleri yeniden yasak kapsamına aldığını duyurdu.

Bu durum, kendi illerinin valilerine “Malatya Valisi Aydın Baruş’u örnek alın” diyen çeşitli şehirlerdeki muhasebeci ve mali müşavirlerin Malatya Valiliği’nin aldığı muafiyet kararına yönelik takdir ve övgülerin de karşılıksız kalmasına yol açtı.

Bursa, Kocaeli, Kayseri, Gaziantep ve Antalya’daki muhasebeci ve mali müşavirler mesajlarında ne demişti?

Malatya Valiliği’nin muhasebeci ve mali müşavirleri yasak dışı tutan kararını kamuoyuna duyurmasından kısa süre sonra başta twitter olmak üzere birçok sosyal medya platformunda paylaşımda bulunan çeşitli illerdeki muhasebeci ve mali müşavirler, Malatya Valiliği’nin çok yerinde bir karar aldığına vurgu yaparak, mesajlarına etiketlemiş ve valilerden aynı kararı kendi illerinde de alınmasını istediler. Bu hesaplar, mesajlarında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu’nu da etiketlediler.

Özellikle Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Kayseri ve Antalya gibi büyük ekonomilere sahip şehirlerdeki muhasebeci ve mali müşavirler konuya ilişkin mesaj yayınlayarak bu illerin valiliklerinden Malatya Valiliği’nin kararının örnek ya da emsal alınarak, muhasebeci ve mali müşavirlerin 4 günlük sokağa çıkma yasağı dışında tutulmasını istediler.

Mali Müşavirler İşveren Sendikasından, “TÜRMOB Sen Uyu”

Bu arada bazı twitter hesapları Malatya Valiliği’nin uygulamasını destekleyerek, diğer illerde aynı kararın neden alınmadığını sorguladı ve meslek örgütleri olan TÜRMOB yönetimini suçladı. Mali Müşavirler İşveren Sendikası, “Malatya Valisi Aydın Baruş'u kutluyoruz. TÜRMOB Sen uyu” şeklinde mesaj paylaştı.

İşte o mesajlardan bazıları:

Hasan Çalışkan - Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi-Bursa

Malatya Valimizi hassasiyetlerinden dolay tebrik ediyorum. Sanayi şehri olan ve binlerce işçinin KÇÖ (Kısa Çalışma Ödeneği) beklediği Bursa’mızda böyle bir izinin çıkmamış olması aslında işçilerimizin aleyhine bir durum oldu.

@lifeends41 - Ercan– Kocaeli

@ValiAKSOY http://malatya.gov.tr/il-hifzissihha-kurul-karari-karar-no-202049… Sayın valim Kocaeli mali müşavirleri olarak Kocaeli halkı için çalışmamız gerekiyor lütfen Malatya valiliği nin almış olduğu karara istinaden izin çıkarılmasını Arz ederiz. aksi taktirde mali ve ekonomik olarak...

@Mehmetyazman - Mehmet Yazman Serbest Muhasebeci Mali Müşavir - Kayseri

Zamana karşı yarışanlar bizler için 4 gün çok kıymetli.... Bunun kıymetini bilenler ve işini iyi yapanlar da var. Tebrikler Malatya ve Şanlıurfa mali müşavirler odasına... Siz de izin alabilirdiniz @KartalogluEmre (TÜRMOB Başkanı) @yahyaarikan (İSMMMO Kurucu Onursal Başkanı)

@hasanalkancomtr - Hasan Alkan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir – Antalya

Meslek Mesubu vatanın her yerinde meslek mensubudur... Malatya İl Hıfzıssıhha Kurul Kararları Antalya içinde uygulanabilirdi. @AntalyaValilik @turmob @DrKorayAtes

@mucahitaltunok - Mücahit Altunok - Mali Müşavir Ankara - AK Parti Ankara İl YKÜ

Malatya ve Şanlıurfa Oda Başkanlarımızı yakinen tanırım, kamu ile çatışarak değil çalışarak çözüm üretiyorlar. Tebrik ediyorum. Darısı diğer odalarımıza.

@Musavir_Sen - M.Müşavir İşveren Sen

Çalıştırılmamız insani bir suç, ancak yetişmesi gereken işler konusunda en azından insiyatif kullanan

@TCMalatyaV - Malatya Valisi Aydın Baruş'u kutluyoruz. #MücbirSebepGenişletilsin #TumBeyannamelerErtelenmelidir @HMBakanligi @BeratAlbayrak @gibsosyalmedya @turmob sen UYU!

@alimatisli - Ali Matışlı SMMM - İnegöl

@YakupCanbolat (Bursa Valisi) Sayın valim sizi çok seviyoruz. Çalışmalarınızı geldiğiniz günden beri ilgiyle takip ediyorum. Böyle bir kıyaslama yapmak istemezdim ama Malatya Valimiz meslektaşlarımıza izin verirken siz izin vermediniz çalışmamıza.

@emrekaraoglu27 - Emre Karaoğlu Mali Müşavir – Gaziantep

@gul_davut (Gaziantep Valisi) Sayın valim Malatya ve Şanlıurfa'da ay sonu yaklaşması sebebiyle kısa çalışma ödenekleri için çalışan mali müşavirler sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Gaziantepli biz mali müşavirler için böyle bir muafiyet mümkün müdür?

@emir_demirkiran Ercan Demirkıran - SMMM

Acilen Bilim Kurulu gibi Bir Ekonomi Kurulu oluşturulmalı, yoksa #cıldıracağım . Bu kurulda bürokratlar odalar mali müşavirler ekonomistler olmalı. #SokagaCikmaYasagi çok yerinde ama beyannamelerin tamamı #mücbirsebep kapsamına alınmalı. Arapsaçı olmadan önce...

İlk karar değişikliği değil

Malatya Valiliği, muhasebeci ve mali müşavirlerin ilk olarak yasaktan muaf ilan edip daha sonra yasak kapsamına almak gibi bir karar değişikliğini de hal ve kasap pazarı için yasak ilan edip daha sonra serbest bırakmak konusunda yapmıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    Bir kaç saate ne değişti acaba.İki karar da oy birliği ile alınmış?
    0
    0
    Yanıtla