SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya ve Orduzu'yu Daha Fazla Seviyorum"

0
Güncellendi - 2021-12-06 01:46:30
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, uzun süre Arslantepe Höyüğü kazılarını yöneten İtalyan Bilim İnsanı Prof.Dr. Marcella Frangipane', özverili çalışmaları ve Malatya'nın tanıtımına katkısı dolayısıyla plaket verdi.

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğiyle işbirliği halinde Malatya’ya davet edilen Archeo dergisinden Andreas Steiner, Espresso dergisinden Gianfrancesco Turano, Archeologia Viva dergisinden Giulia Prunetti, Artribune dergisinden Giulia Gioume, Finestra Sull’Arte gazetesinden Michela Bassonello ile Domani gazetesinden Aart Heering Arslantepe Höyüğü ziyaretlerinin ardından Malatya Arkeoloji Müzesi, Şire Pazarı, Sanat Sokağında bulunan Müzeleri ile Kent Müzesini gezmişledi.

İtalyan gazetecilere Prof. Dr. Marcella Frangipane tarafından Arslantepe’de yapılan kazılar ve çıkan eserler hakkında bilgiler aktarılmıştı. Prof. Dr. Marcella Frangipane, höyüğün UNESCO Dünya Miras Listesine girmesini sağlayan bilimsel bulgu, belge ve bilgileri anlatıp, anıtlar, eserler ve kazıların tarihçesi hakkında bilgi vermişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Prof. Dr. Marcella Frangipane'ye, Kent Müzesi ziyareti sırasında, Arslantepe Höyüğü kazılarında 45 yıl boyunca Malatya’nın tarihini araştırma noktasında özverili çalışmalarından ve Malatya’nın tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı plaket takdim etti.

Prof. Dr. Marcella Frangipane ise, “Burada 45 sene çalıştım her zaman çok memnun kaldım. Sayın Başkanımız her zaman yanımızda oldu bir aile gibi olduk. Türkiye’yi seviyorum ama Malatya ve Orduzu’yu daha fazla seviyorum” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Emrah bulut (2 yıl önce)
    Teşekkürler hocam biz de sizi seviyoruz Orduzu olarak çok şey kattınız ülkemize memleketimiz orduzu ya Çok teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Dünya,Arslantepeyi Prof.Dr.Marcella Frangipane sayesinde tanıdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş bu haberle bu yorum ne alaka
    0
    0
    Yanıtla