SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da 2 Milyon 250 Bin Fidan Dikilecek'

0
Güncellendi - 2021-11-05 03:24:02
'Malatya'da 2 Milyon 250 Bin Fidan Dikilecek'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığının Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes Kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde 11 Kasım'da düzenlenecek Milli Ağaçlandırma Günü ile ilgili toplantı Vali Aydın Baruş başkanlığında yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, büyükşehir ve ilçe belediye yetkilileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Vali Baruş, konuşmasında, daha önceki Vali Ulvi Saran ve Orman Bölge Müdürlüğünün katkıları ile Beydağı mevkisinde dikilen fidanların tutma oranının oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Beydağı'na dikilecek fidanlarla burasının daha yeşil bir görünüme kavuşacağını ifade eden Baruş, şöyle devam etti:

"Bu yıl da Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Beydağı mevkisinde fidan dikim etkinliği gerçekleştireceğiz. Böylece Beydağı'nın yamaçları daha güzel bir görünüme sahip olacak ve orman varlığımız da artacak. Diğer kurumlarımızın da katılımıyla toplam 13 bin 500 fidan toprakla kavuşacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen bu proje ile 2022 yılında 84 milyon insanımızın her bir ferdi için 3 fidan olmak üzere toplam 252 milyon fidanın toprakla buluşturulması öngörülmüştür. Bu kapsamda Malatya'da da 2 milyon 250 bin fidanın dikimi sağlanacak. Böylece hem orman varlığımız artacak hem soluduğumuz hava temizlenecek hem de su kaynaklarımızın verimli hale gelmesine katkı sağlayacak. Doğamız güzelleşecek ve doğal kaynaklarımız için büyük bir kazanç elde etmiş olacağız."

Baruş, su kaynaklarını korumak ve arttırmak için de en önemli çözüm yolunun toprağın ağaçlandırılması olduğunu vurguladı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • torpil istemem (2 yıl önce)
    meyve ağacı dikin ki kurda kuşa canlıya faydası olsun ...yeşil malatyayı betonlaştıranlar...malatyanın eski haline bakın ...birde 2021 fotoğraflarına bakın ...en azından binaları yeşile boyatın ki yeşil malatya olsun ...renk olarak yani...ama yine beton malatya ...giderekte betonlaşacak görünüyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğa sever (2 yıl önce)
    Önce dikilip ve sonra kuruması seyredilecekse yazık boşa emek sarf edip milletin parasını çarçur etmeyelim Binlerce kurumuş çam fidanı Beydağında halen yerinde duruyor merak eden varsa gidip görebilir Giden Sayın valimiz ulvi saran bey çok büyük emekler sarf etti ancak sahip çıkılmadı Bu Memleketin evladı olarak ve doğa sever biri olarak Yeni proje de öyle olmasın isterim.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Siz pandemiyle nefessiz işsiz kalan vatandaşa nefes olun önce
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (2 yıl önce)
    Allah razı olsun devletimizden ağaçsız dağ tepe kalmasın memlekette
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Tecde,Barguzu,Kileyik, Çarmuzu,Karakavak,Çöşnük beton yığını oldu . Ellerinize sağlık! Malatya artık 50 yıl içinde çöl safarileri yapmak için aday şehir oldu.. Bir inat mı diyelim rant mı diyelim Çevreyolu kuzeye alındı, kesilen ağaçların hesabı yok.. Oysa Güneyde bomboş dağ dururken..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dağa yol yapılsa kışın temizlersin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Fidan dikme projeleri gırla gidiyor. Ancak yıllardır şu beydağlarının kelliğini yeşile boyayamadınız. Bari bu proje ile yeşil Malatya ya yakışır beydağlarını yeşille buluşturalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Guzel proje onemli olan dikilen agaclara bakmak sulamak beydagi yillardir fidan dikildi sozde hepisi sulanmadigi bakilmadigi icin kurudu bir fidan bir insan
    0
    0
    Yanıtla