SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

0
Güncellendi - 2018-09-01 04:24:31
Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu
A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yılı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Malatya’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu zorlu yolda kazanılan Büyük Zafer'in 96'ncı yılı Malatya'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk tören Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkan Vekili Tuğgeneral Hançeri Sayat ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Ali Kaban, Anıt Şeref Defteri’ni imzalayarak, "Aziz Atatürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle, yüreklerimiz onur, gurur ve sevinçle dolu olarak manevi huzurlarınızda bir araya gelmiş bulunmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarımızın tek vatan üzerinde, tek bayrağın gölgesinde, tek devlet’in çatısı altında tek millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hür yaşamasını sağlamak maksadıyla başlattığınız milli mücadele; azim, cesaret, kararlılık ve kahramanlık destanlarıyla milletçe kazanmış olduğumuz büyük zafer, her türlü övgüyü hak etmektedir. Emin ve müsterih olunuz ki aziz Türk milleti, bizlere miras bıraktığınız kutlu vatan topraklarını, bu topraklar üzerinde şerefle dalgalanan şanlı al bayrağımızı, uğruna canlar feda edilen özgürlüğümüzü, kadim tarihimizdeki sayısız örneklerde olduğu gibi her ne pahasına olursa olsun koruyacaktır. Bu gurur günümüzde, mücadele ve bağımsızlık ruhumuzun esin kaynağı olan başta zat-ı aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için bedenlerini ve kanlarını aziz vatan topraklarına katık eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum" dedi.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkan Vekili Tuğgeneral Hançeri Sayat ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Valiliği’nde tebrikleri kabul etti.

İkinci tören ise Sümerpak önünde düzenlendi.  Yoğun güvenlik önlemi altında kutlanan Büyük Zafer’in 96. yılında Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkan Vekili Tuğgeneral Hançeri Sayat ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, tören birlikleri ile vatandaşları selamlayarak, 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Yarbay Murat Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletin gerçekleştirdiği en büyük zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.yıldönümünü haklı bir gurur ve sevinç içerisinde kutladıklarını ifade etti.

Osmanlı İmparatorluğunun Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkmasını fırsat bilen güçler, Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlığına göz dikmiş, Türk vatanını parçalayarak, topraklarını işgal etmeyi hedeflemişlerdir. Ancak tarih boyunca onuruyla yaşamış Türk milletinin 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!' mısralarında  destanlaşan bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini hesaba katmamışlardı. 19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan milli mücadele, Türk milletinin varını yoğunu ortaya koyarak ordusuna verdiği destekle devam etmiş; Amasya, Erzurum ve Sivas'ta yapılan kongrelerle tüm millet kenetlenerek, tek vücut olmuştur. Zor şartlar altında kazanılan Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri esnasında ordu ve milletin moral gücü en üst seviyeye çıkmış, eşsiz komutan Mustafa Kemal'in 'Hatt-ı müdafaa yoktur sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz' emri doğrultusuna yapılan Sakarya Meydan Muharebesiyle düşmanın taarruz gücü kırılmıştır. Asil milletimiz 7'den 70'e ordusuyla tek vücut olmuş ve vatanı düşman işgalinden ebediyen kurtarmak için cepheye koşmuştur. Toplumun tüm kesimleriyle dil, din, ırk, mezhep ve yaş farkı gözetmeden bir araya gelmiş, bu kutsal mücadelede yan yana, omuz omuza yer almışlardır. 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz ileri' direktifiyle şahlanan Türk ordusu, 26 Ağustos 1922 sabahı Afyon Kocatepe'den yapılan topçu ateşleriyle yapılan ve 'Altı ayda yıkılamaz' denilen düşman tahkimatını aynı gün içerisinde yıkmayı başarmış, 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde 30 Ağustos'ta düşman kuvvetlerini etkisiz hale getirerek, zafere ulaşmıştır. Bu büyük zaferle Türk milleti tarih sahnesinde yeniden doğmuş; bağımsız, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma imkanına kavuşmuştur. 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun milli birlik ve beraberlik ruhu içinde yurdumuzu işgal eden düşman karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek yapılan eşsiz mücadelenin bir sonucudur. Bu zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, düşmanın dize getirilişinin destanıdır. Bu zafer, canını vatanına adamış ordumuzun yazdığı bir kahramanlık destanıdır" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Yarbay Şahin, şunları söyledi: "15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimi bize şunu bir kez daha göstermiştir ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisine sızmış hainler ile vatanımız üzerinde çirkin emelleri ola unsurlar, içeride ve dışarıda şer ittifakı oluşturmuşlar, milli birlik ve beraberliğimize kast etmişlerdir. Bu tuzağı bozan Türk milleti ve onun emrindeki Türk Silahlı Kuvvetleri, yaşanan darbe girişimine rağmen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatını başarıyla icra etmiş, teröristlere büyük kayıplar verdirmiştir. Teröristle mücadele harekatına kararlılıkla devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesindeki gelişmelere ve tehditlere süratle cevap verecek azim ve iradededir."

Kutlama programı, tören geçişinin ardından sona erdi. Törene; Vali Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkan Vekili Tuğgeneral Hançeri Sayat ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın yanı sıra askeri ve mülki erkan katıldı.

Bu arada gece de resepsiyon verildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız