SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 507 Bin Afetzedeye Psikososyal Destek Verildi

Malatya'da 507 Bin Afetzedeye Psikososyal Destek Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, bugüne kadar 507 bin 538 afetzedeye psikososyal destek hizmeti verildiği bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, yazılı açıklamasında, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerden etkilenen kentte bugüne kadar afetzedelere yönelik yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Psikososyal destek kapsamında 28'i sabit 21'i mobil ekip tarafından çalışmaların devam ettiğini aktaran Çeçen, şunları kaydetti:

"Toplam 49 çalışma alanında destek çözüm ortaklarımızla ilimizde 507 bin 538 bin vatandaşa ulaşıldı. Psikososyal destek kapsamında hane görüşmeleri, bireysel görüşmeler ve sosyal iyileştirme çalışmaları başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımızla sahada faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Konteyner kent alanında kalan çocuklara yönelik hijyen, mahremiyet, toplumsal yaşam kuralları kapsamında eğitimler ve eğitimi pekiştirecek etkinlikler düzenlenmektedir. İl geneli ve konteyner kent alanlarında yetişkinlere yönelik, kadına yönelik şiddetle mücadele, aile içi iletişim, bağımlılıkla mücadele, değerler eğitimi, ebeveyn yönelimi, erken yaşta ve zorla evlilikle mücadele, çocuk yetiştirmenin önemi, mahremiyet, çocuk ihmal ve istismarını önleyici tedbirler eğitimler düzenlenmektedir. İl Müdürlüğü olarak saha da 91 personelimizle çalışmalarımız aralıksız sürmektedir."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Seyit ali (4 ay önce)
    Aha aha aha. He tabi. Verdiniz destek. Aha ha ha. Yaw gereğiniz de yok. Sizin verecğiniz destek ne olabilir ki.? Hoş o da yok da zaten. Olsa ne olacak. Ama kimin umrunda.? Kağıt üstünde yaptınız mı yaptık!!! Gelip onu mu araştıracaklar. İkincisi sizin o destek ekiplerinize biz destek olalım biraz da akıllansınlar az:)))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Bozo44 (4 ay önce)
    Yalan haber yapmayın kime ulaşmışlar Malatyanın çeşitli ilçelerinde akrabam var gelen giden yok kime gittiniz bir kişiye 10 kez hizmet verilmiş.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 ay önce)
    Yalancının …. Diye devam etmeyeceğim:)) o kadar kişiyi nerde bulmuşlar. O kadar adam kaldı ise memlekette bana ya da 8 kardeşimden birine, 23 yeğenimden birine, anama ya da babama psiko sosyal destek veren olmadı. Kime vermişler helal olsun. Elazığdan ithal afetzede mi geldi acaba
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ah Le Malatya (4 ay önce)
    Günümüz Türkiye'sini daha iyi açıklayacak bir olay yoktur herhalde. Haberi yapanlara teşekkürler. Ülkede son 10 yıldır herşey bu şekilde "yapıldı" demek için yapılıyor.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sedat (4 ay önce)
    Pisko misko sosyal yardım 507 binden fazla kişiyiye yardım verilmiş ben depremzede olarak ve köy evim de yıkık durumda tamamen hayal bunlar yok öyle bir destek olmadı Malatya’mızda destek alan kimseyide duymadım gerçekçi olalım elon Musk ne demiş Dünyada gerçeklerden daha kıymetli Birşey olamaz bizde Allah için gerçekçi olalım olmamışı oldurmaya çalışmayalım sözde kalır herşey .
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hacı (4 ay önce)
    Ya arkadaş bunlar kim? Bunları bu görevlere atayanlar ne yapmak istiyor? Malatya'da, bugüne kadar 507 bin 538 afetzedeye psikososyal destek hizmeti verilmiş Günde kaç kişiye kaç psikolog ile ulaştınız hiç hesap yaptınız mı? cumartesi pazar dahil Günde 1.500 kişi eder böyle bir hizmeti ben ne duydum neden gördüm O zaman şehrin yüzde yetmişi sağlık problemi var?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Eray (4 ay önce)
    Rakamlar biraz abartılı gibi müdür bey. Merkezde bu sayı ise bizim evi unutmuş ekipler...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Davut Fırat (4 ay önce)
    Bu kadar çalışmayı kaç personelle ile yaptınız, danışman alt yapınız çok güçlü maşaallah...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • canan (4 ay önce)
    Sayın müdürüm gerçekçi olalım 507000÷300= 1690 günlük kişi sayısı. Kağıt üzeri faliyeti bırakalım, gerçekçi olalım.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Psikososyal destek dediğin olayı bütün şehirdeki ilk orta ve lise eğitimini gören çocuklara verseydiniz zaten aileler ve şehir bir nebze olsun normale dönerdi ama yok gösteriş budalası olmuş bir şekilde konteyner kentler yahu evimiz yıkılmadı ama çocuklar vallahi biri kapı ağzında durmadan diğeri lavaboya gidemiyor ilkokul çocuğu bunlar hakkım haram olsun çocukları umursamayan yöneticilere gitmiş konteyner kentte koca adamlara destek veriyorlar YAZIKLAR OLSUN geleceğimiz çocuklar evi yikilmamis olanlar da İNSAN tühhhhh şehri yönettiğini sananlara
    %72
    %28
    Yanıtla