SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 9 Ayda 320 Milyon Dolarlık Kayısı İhracatı

Malatya'da 9 Ayda 320 Milyon Dolarlık Kayısı İhracatı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, düzenlediği basın toplantısında, nisan ayı kuru kayısı ihracatının beklenen doğrultuda gerçekleştiğini söyledi.

Bu süreçte bir taraftan ihracat miktarını koruduklarını, bir yandan da elde edilen dövizi artırdıklarını dile getiren Özcan, şöyle devam etti:

"İhracat gelirlerindeki artış hem ülke ekonomisini hem de Malatya'yı sevindiriyor. Bu yılın nisan ayında 6 bin 293 ton kuru kayısı ihracatından 32 milyon 535 bin dolar gelir elde ettik. Ukrayna-Rusya Savaşı başladığından bu yana bizde de endişe ve kaygı söz konusuydu. Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar ve savaş gerginliğine rağmen kuru kayısı ihracatımız devam ediyor. Elde ettiğimiz rakamlar sevindirici. Mayıs ayında da ihracat rakımlarını koruyarak, elde edilen geliri artırmak istiyoruz."

Kayısıda ihracat sezonunun 1 Ağustos 2021'de başladığını belirten Özcan, şunları kaydetti:

"100 bin ton ihracat, 500 milyon dolar gelir hedefimiz vardı. Sezonun 9 ayında 71 bin 146 ton kuru kayısı ihracatı yaparak 320 milyon 459 bin dolar gelir elde ettik. Sezonun bitmesine henüz 3 ay var. İhracat hedefimizi yakalamak için mücadele edeceğiz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ufuk (1 yıl önce)
    Malatya da kayısımızı temsil eden en öncelikli kurum Ticaret borsası dolayısı ile bu kurumun bir ihracat hedefinin olması ve bunu yakalamak için çaba göstermesi önemli. İnşallah bu hedeflere ve fazlasına ulaşip şehir ekonomisine daha çok katkı sağlayabiliriz
    0
    0
    Yanıtla