SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Afetlere Dayanıklı 103 Bin 019 Konut Yapacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun 103 bin 19 konut yapılacağını bildirdi.

Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Depremden etkilenen şehirlerimizde kaybedecek vaktimiz yok. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Malatya'mızda afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun, 103 bin 19 konut yapacağız. Şu an sahada 14 bin 338 yuvamızın inşasını hızla sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Malatya (9 ay önce)
    Tüm Türkiyede bulunan inşaat şirketlerini bu dört ile getirmek lazım. Yapmak onlardan denetlemek sizden aksi takdirde bu inşaatlar bitmez. Vatandaş mağdur olur. Her ilin bir kurulu olmalı. Kurulun başında bakanın belirleyeceği bir bakan yardımcısı olmalı böylece yapılan iş ve işlemler daha hızlı bitecektir. Kurul üyeleri şehrin büyümesine ve ilerlemesine katkıda bulunacak kişilerden oluşmalı. Az hasarlı binaları olanlar içinde ev konut yapılmalı vatandaş şüphe ile yaşamamalı. Vatandaş bu kadar vergi yükünün altına girdi zaten bu yüzden şehirler ve inşaa edilecek alanlar gerekli referenslı şirketlere pay edilerek tüm inşaatlar bir yılda bitirilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (9 ay önce)
    Malatyaya TOKİ en az 200000 bin konut yapmalıdır isteyen her aileye yada şahsa en az bir daire verilmelidir ihtiyaç ancak bu şekilde giderilir bu sayede malatyadan gidişlerinde biraz önüne geçilebilir bir nevi teşvik gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (9 ay önce)
    Malatya genelinde köy konutlarıda dahil en az 200 bin konut yapılmalı isteyen her aile yada şahsa en az bir konut verilmemelidir tokiden
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (9 ay önce)
    1-yerinde dönüşüm işlerini kesinleştirin artık, 2-orta hasarlılar ne olacak halen genelge yayınlanmadı, 3-yerinde dönüşümü yapacak müteahhitleri kesinlikle devlet belirlemeli ve çok sık kontrol edilmeli inşaatlar, en ufak hataya göz yumulmamalı. 4-bundan sonra tüm binalar toki mantığı perde beton olmalı tüm Türkiye için, bunun içinde biran önce kanun çıkarılmalı. 5-Çadırda kalan insanlar sonbahar gelmeden prefabriklere yerleştirilmeli, 6-şehirler biran önce normalleşmeli, Malatya için konuşursak çarşıya veya yollara çıktığımızda halen daha bir karmaşık düzen hakim, trafikte sokaklarda. bu konuda gerekiyorsa tüm şehir yöneticileri değişsin ama şehri artık normalleştirsinler, kaos ortamından kurtulalım.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Şehrin bütüncül bir imar planını yapıp paylaşın artık. İnsanlar boş buldukları her yere evlerini yapıyorlar. Biz de Yukarı Banazıya yapacağız valla. Beydağı eteğinde sağlam zeminli yerimiz var. Bölgede su sorunu mevcut, dolayısıyla tarım da yapamıyoruz doğru düzgün. Evimizi hatta aile apartmanımızı yapacağız. İmar affı gelir illaki. Ha, devletimiz planlama yapacaksa ne âlâ. Bekleriz biraz daha.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Hasbi (9 ay önce)
    Biraz zor görünüyor... Hangi parayla yapılacak düşündürücü
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mehmet gerçek (10 ay önce)
    Yaklaşık 23 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz. Belediye başkanlıkları da dahil edilse 30 yıla yakın bir süre. Yıkılan veya ağır hasar alan binaların neredeyse tamamı sizin yönetiminiz altında yapıldı. Binalar yıkılmadan önce, insanların canı gitmeden önce, insanların yıllarca biriktirip aldığı evler heba olmadan önce neredeydiniz? Parayı müteahhitler kazandı. Şimdi tekrar borçlandırıp bende destek verip müteahhitlere gene ev yaptıracağız diyorsunuz. İlginç bir denklem.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (10 ay önce)
    103 binde temeli atılan 14 bin geriye kaldı 89 bin bu 89 binin temeli ne zaman atılacak 2024 Kasım ayına kadar inşallah konutlar teslim edilir yoksa 2.kış nasıl geçer bilinmez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğru ve Güzel bir yorum doğruluk payı %100 İlgililere duyurulur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (10 ay önce)
    yaklasik 14 bin baslamis bunlar 7-16 ay arasi teslim edilebilir peki yaklasik 89 bin konut nezaman baslayacak ve nezaman bitecek bu performansla hepsi 4-10 yil arasinda biter gibi... ilk konutlari kim alacak?kimler konteynerlarda yillarca yasamak zorunda kalacak? herkes icin cok zor bir durum .ne yazikki bu evlerin insasi icin cok daha fazla ekip cok daha fazla kaynak gerekli.. Dost aci soyler
    %100
    %0
    Yanıtla