SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Arıcılara 243 Ton Şeker Dağıtıldı

Malatya'da Arıcılara 243 Ton Şeker Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

2022 yılı üretim sezonu başlarken bal arılarının ilkbahara güçlü bir şekilde girebilmesi amacıyla; Tarım ve Orman Bakanlığının desteği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ce Malatya arıcılarına dağıtılmak üzere tahsis edilmiş olan 243 ton şekerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım programına, İl Müdürü Tahir Macit, İl Müdür Yardımcısı Ramazan Çolak, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Selami Aygen, Malatya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Çolak ve arı yetiştiricileri katıldı.

Konu ile ilgili İl Müdürümüz Macit; “İlimizde Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı 1.178 arıcımız, toplam 87.221 adet kovanda üretim yapmaktadır. Üreticilerimizin yaşadığı girdi maliyeti yükseklikleri ile birlikte, bal arılarının üretim sezonuna güçlü çıkabilmeleri ve verimli bir üretim sezonu geçirebilmemiz için Bakanlığımız ve Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından İlimiz arılı kovanları için toplam 243 ton toz şeker tahsisi yapılmıştır. Bu desteğe üreticilerimizden büyük bir talep olmuş ve toz şeker dağıtımı % 90 düzeyinde gerçekleşmiştir. Yürütülen bu çalışmalar neticesinde arıcılarımız için başarılı bir üretim sezonu olmasını diliyorum.”dedi.

Malatya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Çolak ise; “Devletimiz bugün ki zorlu ekonomik şartlar altında yetiştiricilerimize destek sağladı. Biz üreticilerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Bakanımız Vahit Kirişçi’nin şahsında Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Malatya Valimiz Sayın Aydın Baruş’a, Tarım ve Orman İl Müdürümüz Sayın Tahir Macit’e ve emeği geçenlere, yetiştiriciler adına teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah mevsim koşulları iyi olur, Allah nasip ederse bu sene bal üretiminde geçmiş yıllara nazaran yüksek verim beklemekteyiz.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sanki bedava dagıtılmış gibi bir hava estirilmiş parasıyla mal alıyor millet normal zamanda fabrikadan çuvalla millet kendi alıyordu şimdi sagolsun milletin vekilleri stok yapınca çuval satışı yasaklandı onun için bu kadar yogunluk oldu parasıyla mal alıyor millet sen çok yaşa devlet
    %75
    %25
    Yanıtla