SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Göz Kuruluğu Daha Çok Görülüyor"

0
Güncellendi - 2017-01-18 16:03:30
A- A+ PAYLAŞ

Özel Universal Göz Tıp Merkezi hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Genç, gözyaşının eksikliği veya yetersizliği ile seyreden gözlerde yanma ve sulanma gibi şikayetlere neden olan göz kuruluğuna özellikle kış aylarında rastlanıldığını söyledi.

Göz yaşında, gözü besleyen dış ortama karşı koruyan onlarca molekülün olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Genç, "Eksikliği çok ciddi göz şikayetlerine ve çeşitli göz rahatsızlıklarına sebep olabilmektedir." dedi. Malatya'da bulunduğu konum itibari ile nem oranının düşük olduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Genç, göz kuruluğunun daha sık görüldüğünü belirterek; "Bulguları gözlerde kaşıntı, batma, sulanma ve şiddetli vakalarda ağrı şeklindedir. Sabah kalktıklarında göz kapaklarında yapışıklık ve çapaklanma şikayetleri de yapabilir." ifadelerini kullandı.

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Genç, göz kuruluğunun tedavisi ile ilgili olarakta şunları söyledi; "Hafif vakalar vücudun çeşitli fonksiyonlarının değişkenliğine bağlı bazen kendiliğinden geçebilmektedir. Fakat uzun süren şikayetler olduğunda hastanın muayenesi şarttır. Bazen romatizmal hastalıklar gibi hastalıklarla birlikteliği gerekmektedir. Aynı zamanda guatr gibi bazı kronik hastalıklarla birlikteliği mevcut olup hastanın tedavisi gerekebilmektedir. Tedavide genelde suni göz yaşı damlaları ile takviye yapmaktayız fakat bunun yetersiz kaldığı vakalarda başka ilaçlar da tedaviye eklenebilmektedir. İlaçla kontrol altına alınamayan uzun süren durumlarda hastaya oda nemlendiricileri, çok soğuk havalarda uzun süreli dışarı çıkmama gibi tavsiyelerde de bulunabilmekteyiz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız