SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İkinci 6'lı Çapraz Karaciğer Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi

Malatya'da İkinci 6'lı Çapraz Karaciğer Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, geçtiğimiz Ocak ayında yapılan dünyanın ilk 6’lı karaciğer naklinin ardından ikinci 6’lı çapraz naklini de başarıyla gerçekleştirdiklerini açıkladı.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün 26 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirdiği dünyanın ilk 6’lı çapraz karaciğer nakli ameliyatının ardından, ikinci 6’li çapraz karaciğer naklide 11 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Karaciğer hastalarının vericileri olmasına rağmen kan ve doku uyuşmazlığı nedeniyle kendi vericilerinden organ alamamaları, aynı durumdaki hastalar arasında birinin vericisinden diğerinin alıcısına nakil yapılması anlamına gelen 6’li çapraz karaciğer ameliyatlarını ikincisini Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz duyurdu.

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “Çapraz karaciğer naklinde Dünya liderliğimizi pekiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Dünyanın ilk dört 4’lü ilk iki 5’li ve ilk 6’lı çapraz nakillerinden sonra ikinci 6’lı çapraz naklini de bugün başarı ile gerçekleştirdik.” İfadeleri ile son durumu kamuoyu ile paylaştı.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü, daha önce de ilk dörtlü ve beşli çapraz karaciğer nakillerini de başarıyla hayata geçirmişti. Karaciğer nakillerinin en ilerisi olan 6’lı çapraz karaciğer nakil ameliyatları, nakil bekleyen hastalar için ümidi artırıyor.

İnönü Üniversitesi için Boston College’dan Türk ekonomi profesörleri Tayfun Sönmez ve  M. Utku Ünver’in geliştirdiği “Banu Bedestenci Sönmez Çapraz Karaciğer Nakli Sistemi” ile İnönü Üniversitesi’nde 4’lü, 5’li ve 6’lı çapraz karaciğer nakilleri dünyada ilk kez tıp tarihine geçti.

- İlk 6’lı çapraz karaciğer nakli başarısını Bakan Koca duyurmuştu

İlk 6’lı çapraz karaciğer nakillerini Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca duyurmuş ve  şu açıklamayı yapmıştı:

“Dünyanın ilk 6’lı çapraz karaciğer nakli ameliyatı Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsünde yapıldı. Daha önce de ilk dörtlü ve beşli çapraz karaciğer nakilleri bu merkezde gerçekleştirilmişti. Çapraz nakil ameliyatları, hastaların vericileri olmasına rağmen kan ve doku uyuşmazlığı nedeniyle kendi vericilerinden organ alamamaları, aynı durumdaki hastalar arasında birinin vericisinden diğerinin alıcısına nakil yapılması anlamına geliyor. Bu nakillerin en ilerisi olan 6’lı çapraz karaciğer nakil ameliyatları, nakil bekleyen hastalar için ümidi artırıyor.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • A Ali (1 ay önce)
    Hocalarımızı canı gönülden kutluyorum elleri öpülecek dünyanın saygı duyduğu hocalar Burdaki yorumlara bakarsan halkımızın kalitesi değer bilmesi bu kadar başarıyıla gururlanacağına bilmeden dini konuşan batı taklitcilerine organ nakline tadaviye gerek varmı? doktorları darp edenlere bu başarının ne anlam var 1 şarkıcı 1 dizide oynayan kadar 1 futbolcu kadar değer görmüyorsa bu hocalarımız Malatyaya Türkiyeye 1 nr büyük
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Barut (1 ay önce)
    Eskide rapor yenileme bir gün sürüyordu tahlil sonuçlar .şimdi 15 randevu alamıyoruz 10 günde doktordu tahlildi 1 ay sürüyor evet gerçi biz uzaya gittik
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Keşke karaciger nakli hastanesi gibi kalp hastanesi de yapılsaydı da ramazan hoca malatya dan gitmeseydi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Hoca yapıyken herşeyin nakline başlasa malatyayı tam marka yapsa kalp dalak beyin herşeyi yapsa keşke destek verilmesi lazım
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Efendi orası hastane; sakatatcı dükkanı değil, Salhane değil. Orada her şey değişmiyor. Ama sana beyin icap edebilir. Kelle pazarından taze ütülmüş.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Gardaş biz kayısı yiyip büyük beynimiz iyi çalışıda senin aklın işkembede paçada ancak bilimden anlamıyın
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Bilimden Selahattin Anlıyor. O da Malatya ya yeter
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bu nasıl bir yazma şekli ya?
    0
    0
    Yanıtla
  • Haciii (1 ay önce)
    Hocalar!!!1 Boş işlerle uğraşmayın. Her kulun kaderi doğuştan yazılmıştır. Kul ne bir gün fazla ne de bir gün eksik yaşar. Bunlarla uğraşacağınıza gidin namaz kılın kuran okuyun tövbe edin, ki Cenabı Allah sizi de onları da bağışlasın hastalık vermesin. İnsanları deşip deşip durmayın. Hem size ne. Allah'ın verdiği hastalığa azaba karşı çıkıyorsunuz. Adam ölüp cennete gidecekken, yaşayıp günah işler cehennemin dibine giderse hesabını nasıl vereceksiniz. Hadi bunu da bilin.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Tövbe etmesi gerekenlerin dahil olduğu bir konu burada hiç geçmediği gibiHastalanırsan da sakın hastaneye ,doktora gitme zaten nefesin sayılı olduğu için gitmemenin gerekiyor.İşin garip tarafı söylediklerin de İslama ters!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • "Alimin bir damla mürekkebi,şehidin kanından ağır gelecek" Suyuti,el camius sağır nr.10026 Abdilberri Camiu beyanil ilm.Nr 139. Eyy çok bilmiş...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Allahın verdiği nefes sayılıdır.Fakat belliki sizin Külli irade ve Cüzi irade denilen kavramlarından (İslamiyetten)haberiniz yok ama birde kalkıp aklınız sıra dini öğüt telkin ediyorsun.Bir insanın Hastalığa rağmen tedavisi varken tedavi olmamakla, tedavi olunmasına rağmen iyileşmemesi çok farklı şeyler.Birdefa bunu bile bilmiyorsun.Dinimiz bunu çok güzel irade konusuyla izah etmiştir.Kuranı kerim oku.Burada bilmediğin konuda hele din adına konuşmayın Bilginiz yok.Sizin bilginizi geçtim mantığınıza göre iyileşecek bir hastanın kötü olma ihtimalide var.O zaman Kötülüğü haşa Yüce Allah takdir ediyor!O zaman ne suçu var o insanın?Bu nasıl bir bilgi?Bu nasıl bir dini idrak ediş?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Dinimizi cehaletinize alet etmeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cehalet ne güzel.Bilmeden konuşmak...çok güzel
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Siz şimdi İslamiyete göre yorum yaptığınızı mı zannediyorsunuz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hayatımda bu kadar islamiyetten uzak bir yorum görmedim.Duymadım. Madem Allahın insana verdiği akıl,izan,düşünme,bilgi ve ilmi reddediyorsun O zaman gittiğin hastane ve doktorlara bir daha gitmiyeceğine dair bir şahit yanında tövbe edip ,Allaha yemin et asla ve kata bir daha doktora gitme.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İslam dininden,islamiyetten bahsettiğinizi zannetmiyorum.Ne İslamiyette ne isevi dinlerde ne de ,yahudilerde böyle bir görüş yoktur.Belliki Bunu söylemekten muradın başka!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Allah akıl fikir versin hatta senin gibileri ömründen alsın sokak hayvanlarına versin saygısız şey
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Şehrimizdeki tek gurur kaynağımız.Sizlerle ne kadar övünsek azdır.Sayın Prof Dr.Sezai Yılmaz ve ekibini candan kutluyorum.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 ay önce)
    Malatyamız 'ın gururu Sezai hocamız ve başarılı ekibini canı gönülden kutluyoruz, böylesi başarılı ve bir o kadar da Malatya sevdalısı hocamızın burada kalarak daha fazla hizmet vermesini sağlayacak tüm olanakların sunulması ve değerlerinin bilinmesi gerekir, başarılar hocam ve tüm ekibi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (1 ay önce)
    sayın hocam sizi rektör olarak görmek isterim.. belediye başkanı olarak görmek isterim.. milletvekili olarak görmek isterim.. hele hele bakanlık sana çok yakışır.. sayın hocam bir malatya sevdılısı olarak bunlar hiç biri olmazssa bile malatyamızı terk etme yeter ve herşeye değer çünkü malatyamızı çok iyi temsil ediyosunuz. allah size sağlık sihhat versin malatyamızı çok iyi temsil edenlerden allah razı olsun sizde iyi değil çok iyi temsil ediyosunuz. gururumuzsun sayın hocam
    %56
    %44
    Yanıtla
  • He yıldırım çok doğru düşünmüşün. Valiyi bakanı da hastaneye profesör yapalım gitsin ameliyat yapsınlar. Seni de şehir hamamına tellak yapalım. Kese atar durusun. Olmadı benzinlikte yağdanlık olursun
    %60
    %40
    Yanıtla
  • emniyetten anlamayan iş adamını içişleri bakanı yapıyosun (süleyman soylu) belediyeciliktten anlamayan avukatı belediye başkanı yapıyosun gümrük ve ticaterten anlamayan avukatı gümrük ve ticaret bakanı yapıyosun ( bülent tüfekçi ) hukuk mezunu olmayanı adalet bakanı yapıyosun. vs.vs.vs. hacı avaz kardeş sende eline bir sünger al birde kova al kırmızı ışıktta duran arabaların camını sil belki senide pilot yaparlar..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Feramuz Karaca (1 ay önce)
    Hocalarımı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (1 ay önce)
    Bu zor gunlerinde Malatyalinin gurur duyacagi bir kurumu var ne guzel. elinize emeginize saglik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taylor (1 ay önce)
    Başarılarınız daim olsun. Umarım , gerekli destekler ve imkanlar İdareciler tarafından kolayca sağlanırsa daha büyük başarılara imza atılır..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erkan (1 ay önce)
    İşte gerçek Malatyalı , arguvanli hemşehrim Sezai hoca hakkını ödeyemez Malatya. Dünyanın her yerine veya büyükşehirlerde çok yüksek ücretlere çalışmak yerine Malatya'ya gönülden hizmet ediyorsun. Tebrikler.
    %100
    %0
    Yanıtla