SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletvekili Çıkarma Potansiyeline Sahip Olduğumuzu Düşünüyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bütün teşkilatlarımızdan aldığımız bilgiler, halkımızdan edindiğimiz intiba ve bizzat sahada gördüğümüz her geçen gün Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ciddi bir farkla seçimi kazanacağını öngörüyoruz." dedi.

Erbakan, Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Eski Malatya Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu.

Buradaki çay bahçesinde açıklama yapan Erbakan, parti olarak yoğun şekilde seçim çalışması yaptıklarını söyledi.

Fatih Erbakan, çalışmalarını samimiyetle sürdürdüklerini ifade ederek, "Türkiye'nin dört bir yanında, 87 seçim bölgesinde azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde büyük bir içtenlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün teşkilatlarımızdan aldığımız bilgiler, halkımızdan edindiğimiz intiba ve bizzat sahada gördüğümüz her geçen gün Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ciddi bir farkla seçimi kazanacağını öngörüyoruz. Milletvekili seçimlerinde de halkımızın her kesiminden partimize çok büyük teveccüh olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Partilerinin milletvekili çıkarma potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milletimiz daha biz söylemeden milli görüşün yeniden Mecliste olmasına duydukları özlemi ifade ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, milletvekili seçimlerinde de mutlaka Yeniden Refah Partisine oy vereceklerini ifade ediyorlar. Malatya, Elazığ, Bingöl ve Erzurum'da inşallah milletvekili çıkarma potansiyeline sahip olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah 21 sene sonra milli görüşü yeniden Meclise taşıyacağımıza inanıyoruz. Milli görüşün Mecliste olması milletimizin hayrına, faydasına olan bir gelişmedir çünkü milli görüş tarihi, efsane hizmetlerle doludur. Önce milli anlayışının tezahürü ile milletin derdiyle dertlenme örnekleriyle doludur. Bunu Erbakan hocamızın icraatlarında görebiliriz. İnşallah 14 Mayıs akşamında hem Sayın Cumhurbaşkanı'mızın hem Yeniden Refah Partimizin hem de Cumhur İttifakı'nın zaferini inşallah hep birlikte kutlayacağız."

Erbakan, daha sonra vatandaşların alkışları eşliğinde alandan ayrıldı.

STK'LARLA TOPLANTI

Malatya’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Bu mutabakat metnimiz prensipler ve ilkeler üzerine oluşturulmuş bir metindir. Biz bir yanlışa ortak olmak için değil, yanlışları en birliğiyle düzeltelim, eksikleri el birliği ile hep birlikte tamamlayalım diye bu ittifakın içerisinde yer aldık” dedi.

Malatya’da ilk olarak Battalgazi ilçesindeki esnafları ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, daha sonra kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Burada konuşan Erbakan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Türkiye siyasetinin anahtar partisi durumuna geldiklerini söyledi. Partilerinin seçimlerin sonucuna etki edecek bir siyasi aktör haline geldiğini belirten Erbakan, “Böyle bir noktada Yeniden Refah Partimiz kararını Cumhur İttifakı'ndan yana kullandı. Ülkemizin, milletimizin, devletimizin selameti açısından, yeni nesillerimizin, evlatlarımızın, çocuklarımızın selameti açısından Türkiye'de ‘7'li masanın’ iktidar olmaması gerektiğini düşünerek, buna mani olmak bakımından 7'li masanın iktidar olmamasına vesile olması için böyle bir kararı almış olduk” dedi.

İttifakta yer almaları nedeniyle yüzde 7’lik seçim barajına dahil olmayacaklarını da belirten Erbakan, bu nedenle 14 Mayıs'ta Yeniden Refah Partisi’ni Meclise taşıyacaklarını ifade etti. Milli görüş misyonunu çok daha etkili ve güçlü bir şekilde sürdüreceklerinin altını çizen Erbakan, “Bundan dolayı 21 senelik bir aradan dolayı milletimizin de, ülkemizin de milli görüşün sesine soluğuna Meclis çatısı altında gerçekten ihtiyacı var. İnşallah bunu gerçekleştirmek Yeniden Refah Partimize nasip olacaktır, buna gönülden inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Partilerine ülkenin dört bir yanından büyük bir teveccüh olduğunu aktaran Fatih Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gerçekten de ülkemizin dört bir yanından milletimizin büyük bir teveccühü, adaylarımıza büyük bir desteği var. Ve pek çok bölgeden inşallah Yeniden Refah Partimiz milletvekillerini seçtirecek Mecliste güçlü bir grupla milli görüşü hakkıyla temsil etmek ve ülkemin maddi ve manevi sıkıntılarını çözmeye vesile olacaktır. Biz Yeniden Refah Partisi olarak Meclis dışında dahi çok büyük hayırlara vesile olduk. EYT mağduriyetlerinin kısmen de olsa giderilmesi noktasında, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması noktasında, Ayasofya Camii'nin yeniden cami olarak ibadete açılması noktasında, LGBT sapkınlığına karşı uyanık olunması, farkındalık oluşması noktasında, pandemi sürecinde ne olduğu belli olmayan aşılardan milletimizin, yeni nesillerimizin korunması noktasında Yeniden Refah Partimiz gerçekten de hayırlara vesile oldu. Mecliste güçlü bir grupla temsil edildiğimiz zaman çok daha büyük hayırlara vesile olacak. Milletimizin zararına olacak çok sayıda şerre de engel olacağımızı biliyoruz ve bundan dolayı da büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu mutabakat metnimiz prensipler ve ilkeler üzerine oluşturulmuş bir metindir. Yeniden Refah Partisi'nin hayrına olsun diye değil milletimizin ezilenlerin ve hatta İslam aleminin hayrına olması muhtemel maddeler içermektedir. Dolayısıyla biz bir yanlışa ortak olmak için değil, yanlışları el birliğiyle düzeltelim, eksikleri el birliği ile hep birlikte tamamlayalım diye bu ittifakın içerisinde yer aldık. İnşallah eksikleri tamamlama, yanlışları düzeltme adına bir mutabakat metnimiz var. Yeniden Refah Partisi olarak 5 seneden beri hemen hemen ifade ettiğiniz bütün söylemlerimizi ana meseleler noktasında bu mutabakat metninin içerisine koymuş olduk. İnşallah Mecliste güçlü bir grupla temsil edilerek, bu maddelerin uygulanmasının da takipçisi olacağız.”

Erbakan, Cumhur İttifakı içerisinde olmalarında ne milletvekilliği, ne bakanlık ne de cumhurbaşkanlığı yardımcılığı pazarlığı yapmadıklarını ifade ederek, “Ülkemizin, milletimizin ve hatta İslam aleminin hayrına, faydasına olacak bu maddeleri mutabakata koyarak, bu mutabakatın karşılıklı olarak imzalanmasıyla ittifakın içerisinde yer aldık. İnşallah mutabakat milletimizin derdine derman olur” şeklinde konuştu.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Haci (11 ay önce)
    Rahmetli Erbakanın kemikleri sızlıyordur!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (12 ay önce)
    Yeniden Refah Partisi il başkanı Bilal Yıldırım benim liseden ( H. Ahmet AKINCI ) sınıf arkadaşımdır, okulda çok çalışkan, disiplinli ve bizim sınıf başkanımız olarak ben ve benim gibi yaramazların çok kahrını çekti. Bilal bey hiç bir zaman çizgisini, siyasi düşüncesini değiştirmedi, 30 yıldan fazladır siyasi düşüncelerimiz farklı olsada görüşüyor, konuşuyoruz, ayrıca eğitimli, donanımlı, Malatyamızda sayısız kişiye iş imkanı sunan, herkesi kucaklayan bir kişi olmasını Malatyamız için bir şans olarak görüyorum, kendisine iyi şanslar diliyorum, yolu açık olsun.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Milli görüş (12 ay önce)
    Rahmetli babanın kemiklerini sizlatmaya ne hakkın var? Aç arşive bak rahmetli Erbakan hoca neler demiş Ak parti için bir dinle.Dune kadar ittifakı elestirdin şimdi onlarla yürü sen geçmişi unutursan bu halk hatirlatir. Gelelim il başkanına 1 sıra vekil adayına Malatya'da eleştiriden başka bir ilerleme olmayan açıklamalar haricinde nasıl bir hizmetiniz oldu. Daha düne kadar Malatya'da Akpartiyi ve büyükşehir belediyesini elestirmekle adını duyurdun şimdi eleştirdiğin insanlarla aynı safta oy istemek ne kadar samimi. Garip olan da tepki oylarına talip olmaniz
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Malatyalı (12 ay önce)
    Bence en az 2 milletvekili çıkarırsınız belki de 3..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ali (12 ay önce)
    Rte nin 3 istetmesinden biri. Memleket partisi zafer partisi ve yrp. Teşkilatlarını bile rte kurdu. İnce ile sol un oyunu bölüyor, özdağ ile MHP den kaçanların zafer e gitmesini sağlıyor. Yrp ile AKP den kaçanların devaya veya gelecek partisine gitmesini engelliyor. 3 partide kukla partisi. Önce 20 yıllık günaha ortak olmam de sonra koşa koşa AKP ye git.Hemde babanın düşman olduğu partiye. Tam siyasal İslamcı manevrası.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Ne guzel ozetlemissiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kararsız (12 ay önce)
    Pazar günü yapılacak seçimde size oy vermeyi düşünüyordum hatta kesin kararlıydım ama şu karede daldan dala atlayan birini görünce kesinlikle vazgeçtim. Adam hergün başka bir partide. Kendini ön plana çıkarmak için cumhurbaşkanının ses dublorü olarak bile kendini tanıttı. O kendini çok iyi biliyor S.A.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kemal (12 ay önce)
    En fazla 10 bin oy alır çok zor
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Temur karataş (12 ay önce)
    Bir oy reise bir oy ak partiye inşallah akp'nin altıncı sıradaki Adayı Özcan bile bu kadar çalışıyorsa oyumuzu bir ve ikinci sıradaki adama rağmen vereceğiz Yeniden Refah barajı geçemeyecektir.
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Ali veli konya (12 ay önce)Temur karataş isimli kullanıcı yorumuna
    Nerede mütahitsin söyle... Akp ye oy yok bundan sonra mekânın sahibi geldi butün oylar Yrp ye
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Neden? Soğan 100 lira olsun diye mi. Ekmeğe muhtaç olalım diye mi. Hukugu adaleti iyice yok etsinler diye mi. Kendine oy vermeyene hakaretler etsin diye mi. İlk kez oyumu Kılıçdaroğluna vereceğim. Bu düzen degişsin. Ali Yeşildağ neler açıklıyor neler. Yahu 1 tek yüzükle geldiler beeee 1 tek yuzuk.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Soğan bugün bimde 12 liraydı. Soğan kafalılık yapmayın. Gel ben sana istediğin kadar 10 liradan verecem.
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Baraj yok ittifakta. Ya cehaletten öyle söylüyorsun ya ihanetten!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (12 ay önce)
    Rahmetli hoca sağlığında neden buğünkü iktidara yüklendi neden saadeti kapatıp buğünkü iktidara katılmadı rahmetli baban son gününe kadar nerede siyaset yapmış ise hocamızın ve onun görüşleri oradadır.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Aynen kaltılıyorum. Babanın kemiklerini sızlattın
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mehmet (12 ay önce)
    Kendine o kadar guveniyorsa niye Akp listesinden aday oldu. Adamin derdi milletvekili olabilmekti.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (12 ay önce)
    Her yelpazedeki siyaset insanlarına tavsiyemdir. Bırakın artık soyadı siyasetini. Memlekette yüzün üzerinde parti var vatandaşa sorsan yedi sekiz tanesinin adını sayar. Memleket tabela partisi doldu.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Abdullah (12 ay önce)
    Oylar Yeniden Refah Partisine.Bilal Yıldırım'a
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ahmet (12 ay önce)
    Bir milletvekili çıkaracaklar gibi.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Malatyalı (12 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    İnan ki ak parti listesini görenler yeniden refaha veya milliyetçi hareket partisine yöneliyorlar.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Haydar (12 ay önce)
    Fatih erbakan babasının izinde giden hayırlı bir evlattır muhakkak mecliste olmalı ülkeyi ve devleti ne olduğu belli olmayan bir 7 'li masaya teslim etmemeliler seçimlerde başarılar dilerim her evden bir oy refaha bir oy reise inşallah
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Bülent (12 ay önce)
    Rüyasında mı görmüş
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Fahri (12 ay önce)
    Ancak düşünürsünüz
    %63
    %37
    Yanıtla