SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Problemimiz Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:10:51
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye İş Kurumu tarafından hayata geçirilen 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu' kapsamında 'Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi' konulu bir konferans gerçekleştirildi. 

Malatya Anemon Otel'de düzenlenen konferansa; Vali Yardımcısı Bilal Çağrı Erdinç, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman ve eğitim ve istihdam konularında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşları katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan bir hibe programıdır. Bu program 43 ilde uygulanmıştır. Toplam yapılan uygulamalarda 10 bin kadına bilgilendirme yapılmıştır. Bunlar arasında ise Malatya'da 3 proje çıkmıştır. Malatya'daki kadın istihdamı ile ilgili projelerimiz bunun ile kalmayıp kendi çabalarımızla da bu projeler daha iyi bir noktaya getirilebilmesi için uzmanlarımız ciddi çalışmaları devam etmektedir. Malatya'da 26 bin 930 iş arayan kurumumuzda kayıtlı olmakla birlikte bunun 9 bin 993 kişisi kadınlardan oluşmaktadır. Bunlardan Ağustos sonu itibari ile bin 146 bayanımız işe yerleştirilmiştir. Bunların erkeklere göre istihdam oranı 26,7'dir. Bu da Malatya için çok düşük bir orandır. Malatya'da kadın istihdamı açısından Malatya'da bir problemimiz yoktur. Organize sanayi bölgesindeki kurulu işletmelerimiz ciddi anlamda bayan personel istihdam etmektedirler. İŞKUR'dan da ciddi talepleri vardır. Bizlerde bu ihtiyaçların karşılanması için çeşitli kurslar düzenlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız