SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Sadece Onlar Hasar Görmedi Yani"!.

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tapuları verildikten 6 ay sonra ilk depremde kullanılmaz ve oturulamaz hale gelen Yeşilyurt Belediyesinin yaptırmış olduğu Yeşil Topsöğüt Konaklarının depremde zarar görmesi ile ilgili olarak, “Malatya’da sadece onlar hasar görmedi yani. Yeni de, eski de, diğer  tarihi olan binalar da hepsi hasar aldı. Topsöğüt de onlardan biri, ben gayet doğal ve normal görüyorum, olabilecek durumlar. Haliyle, oldu ki ağır hasar aldı, yıkıldı, yine hak sahibi, yine yerinde dönüşümle ilgili tapusu cebinde olduğu için…” açıklamasını yaptı.

Çınar, Kocaeli firmasına yaptırdıkları Yeşil Topsöğüt Konaklarının kesin kabülünün yapılmadığını açıklamasına rağmen, söz konusu konaklardan ağır hasarlı çıkması durumunda tapusu olan vatandaşların yerinde dönüşüm  ya da TOKİ’den ev alma hakkından yararlanacağını söyleyerek kendisiyle çelişkiye düştü.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından temeli Ekim 2022 tarihinde atılanve vatandaşlara birçoğu satılan zemin artı 4’er katlı 6 blok, 136 daire ve 6 dükkândan oluşan Yeşil Topsöğüt Konutlarının 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklükteki depremlerde zarar gördüğü ve ağır hasarlı olarak raporlandığı belirlenmişti. Yeşilyurt Belediyesi, Yeşil Topsöğüt Konutları ile ilgili olarak 25 Şubat’ta yaptığı açıklamada, “Topsöğüt konutları 136 daireden oluşmakta olup kesin kabulü yapılmadığı için halen iş tamamlanmamıştır.” denilmişti.

ER TV'de Hülya Kaya'nın sunduğu canlı yayında açıklamalar yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşil Topsöğüt Konakları ile ilgili olarak skandal ifade ve değerlendirmelerde bulundu.

“Ağır hasarlı rapora Yeşilyurt Belediyesi olarak itiraz ettik”
Yeşil Topsöğüt Konaklarına giden heyetin yanlış rapor tuttuğunu iddia eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Topsöğüt Konutları bizim seçim döneminde Topsöğüt bölgesinin gelişmesi ve bölgemizde sosyal konut olarak hemşehrilerimize konut üretmeyi planladığımız bir projemiz. Bu projemiz, geçen yıl itibariyle yavaş yavaş taşınmaya başladılar. Yanlış bilmiyorsam 4 ya da 5 Şubat’ta kesin kabul için süre doluyordu, haliyle 6 Şubat Pazartesi kesin kabul aşamasına gelmişti. Tabi depremde her yerde olduğu gibi Topsöğüt Konutlarımız da hasar aldı. Yalnız Topsögüt Konutları ile ilgili incelemeye giden heyet, çok böyle detaylı incelemeden, bakmadan öndeki blok hasarlı diye, yanlış bilmiyorsam 7 tane blok var, diğer blokta hasarlı diye rapor tuttular. Ondan sonra da müteahhit itiraz etti, müteahhitte orada aslında mülk sahibi olmadığı için itirazı kabul olmadı. Belediye tarafından ya da orada oturanlar tarafından itiraz edilmesi gerektiği ile ilgili bilgi verildi, bizimkiler de itiraz ettiler.” dedi.

“1-2 ay içerisinde onlar tekrardan orta hasar ve az hasar seviyesine dönecek”
4 ayrı üniversiteden hocalar getirerek inceleme yaptırdıklarını ve aldıkları o raporlar üzerine idare mahkemesinde yürütmenin durdurulması kararı çıkarttıklarını açıklayan Çınar şöyle devam etti:

“Türkiye’de farklı üniversitelerden farklı hocalarında yapmış olduğu tetkiklerde orta hasarlı ve az hasarlı olarak değerlendirildi. Orta hasarla ilgili süreçte netleşmediği için, devam ettiği için bizim arkadaşlar ve yine ilgili orayı yapan müteahhit firmada yargıya başvurdu, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Muhtemelen 1-2 ay içerisinde onlar tekrardan orta hasar ve az hasar seviyesine dönecek diye, oradaki çünkü bize gelen Fırat Üniversitesi, Erzurum Üniversitesi, Eskişehir Üniversitesi ve Ankara’da bir üniversite, birde buradaki bizim uzmanların yapmış olduğu inceleme de yani hani böyle 1-2 blokta orta hasar, diğer bloklarda az hasar olduğu ile ilgili gözlemsel analizler yapıldı. Ama bu süreçte birde performans analizleri yapılacak. Şu ana kadar uzmanların vermiş olduğu raporlar da binanın ağırlıklı  az hasarlı olduğu ile ilgili bize ön rapor ve bilgi verildi. Biz de o rapor doğrultusunda yürütmeyi durdurma kararı aldık. Muhtemelen düzelir. Düzeldikten sonra da, ilgili müteahhitle görüştük, tekrardan o binaların tamirini, bakımını, eksiğini giderecek, ondan sonra bizde hak sahiplerine teslim edeceğiz.”

Ağır hasar çıkarsa tapusu olanlar TOKİ’den ev alabilecekmiş
26 Şubat’ta Yeşilyurt Belediyesi’nin kamuoyuna,” kesin kabulü yapılmadığı için halen iş tamamlanmamıştır” açıklaması yapmasına, Çınar’ın yayında da kesin kabulün yapılmadığını açıklamasına rağmen, aynı yayında “Ağır hasar çıkarsa tapusu olanlara yerinde dönüşüm hakkı ve TOKİ’den ev alma durumunun olacağını” söylemesi dikkat çekti.

Çınar’ın buna ilişkin sözleri şöyle:

“Orada yaklaşık 40 daire bizim belediyeye ait. Müteahhidin belki bir 15-20  tane vardır, bir 70-80 tane de hak sahibi ya da sattığımız, ilgili müteahhidin daha doğrusu sattığı daire var. Kaldı ki diyelim ki 1 tane veya 2 tane bloğun olur ki sıkıntı oldu,  orta hasarda performansla ilgili bir sorun olma ihtimali olsa bile zaten tapuyu almışsa hem yerinde dönüşüm sistemine uyuyor, hem de hak sahibi olacağı için diğer TOKİ konutlarında kendilerine ev verme durumu oluyor.  Ama tabi hani biz siyasiyiz, göz önündeyiz,  insanlar bir şey olunca böyle abartıp abartıp böyle sürekli gündemde tutmaya da çalışıyor. Birazcıkta hani sanki öyle de biz bulduk, bir sıkıntı var orada, hemen Yeşilyurt Belediyesini kötüleyelim, Yeşilyurt Belediyesinin açığını bulduk, eksiğini bulduk, şeyini bulduk. Bizim bölgemizde 50 bin tane konut hasar gördü ve tamamen yıkılanlar var.”

- “Müteahhit süs amaçlı gevrek malzeme kullanmış. Hasar ondan yaşanmış”
Kendisi de inşaat mühendisi olan Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın bir diğer skandal açıklaması ise şu şekilde:

“Benim gördüğüm kadarıyla işçilik hatası. İşçilik hatası her yerde var, orada da var. Ama bina kullanılan malzeme, orayı yapan müteahhit Kocaeli-İzmit bölgesinde müteahhit, daha estetik ve daha güzel binalar olsun diye dış cephede bazı yerlerde ince prekast dediğimiz gevrek malzeme kullanılmış. Süs amaçlı kaplama olarak kullanılıyor. O binada da o malzemeler kullanıldığı için sanki böyle ağır hasarlıymış, yıkılacakmış gibi ya da başımıza yıkıldı tarzı böyle bir gündem oluşturdular. Öyle bir gündem yok. Bu süreçte netleştikten sonra onlar tekrardan az hasarlı olanlar tadilatı tamiratı yapılacak, orta hasarlı performans analizi yapılacak, takip ettiriyorum. 2-3 kez ben kendim de gittim.”

Yeşilyurt Belediyesinin yaptırdığı konutların teslim edilmesinden 6 ay sonra ilk depremde hasar görmesi ve ilk raporda ağır hasarlı olarak kaydedilmesine Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaşanılan durum için “ben gayet doğal ve normal görüyorum, olabilecek durumlar” değerlendirmesini yaptı ve “Malatya’da sadece onlar hasar görmedi yani. Yeni de, eski de, diğer  tarihi olan binalar da hepsi hasar aldı. Topsöğüt de onlardan biri, ben gayet doğal ve normal görüyorum, olabilecek durumlar. Haliyle, oldu ki ağır hasar aldı, yıkıldı, yine hak sahibi, yine yerinde dönüşümle  ilgili tapusu cebinde olduğu için … Orası 5 katlı, bir de bodrumu olanlar var. “ dedi.

'Kesin kabul yapılmamıştır" açıklaması yapmışlardı
Yeşilyurt Belediyesi tarafından, Topsöğüt Konutları'nın depremde aldığı hasarın gerek sosyal medyada, gerekse bazı basın organlarında fotoğraflı- görüntülü olarak yayınlanması üzerine  25 Şubat 2023 tarihinde sosyal medya hesabından şu açıklama yapılmıştı:

“6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve yüzyılın afeti olarak nitelendirilen deprem ilçemizde de çok büyük yıkımlara sebep olmuştur. Kahramanmaraş depremi sonucunda ilçemizdeki binaların yüzde 70'i hasar almıştır. Bahse konu hasarlı binalar içerisinde ihalesi gerçekleştirilen ve DURA MÜHENDİSLİK TESİSAT YAPI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. isimli yüklenici firmaları tarafından yaptırılan Topsöğüt Konutları da bulunmaktadır. Topsöğüt konutları 136 daireden oluşmakta olup kesin kabulü yapılmadığı için halen iş tamamlanmamıştır. Ayrıca bu konutların 39 dairelik kısmının da yükleniciye halen devri yapılmamıştır. 6 Şubat'ta meydana gelen büyük doğal afetten sonra hasar gören bu binalar ile ilgili detaylı tespit çalışmaları devam etmekte olup; imalatlarla ilgili mevcut kanun, mevzuat ve yönetmeliklere aykırı olumsuzlukların tespit edilmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

malatyahaber.com- ER TV

ARŞİV FOTO: Yeşilyurt Belediyesi'nin yaptırdığı Topsöğüt Konakları'nın deprem sonrası görüntüleri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

47 yorum yapılmış

  • Cero (8 ay önce)
    Neden mertçe söylemiyorsun senin müteahhidin sadece dekor amaclı gevrek malzemeyi binanın dışında değil aynı zamanda taşıyıcı kolonlarda kullanmış. Patlayan kolon resimlerinde açıkça görülüyor. Merak ettim doğrusu bu şahıs hangi üniversiteden inşaat mühendisliği diploması kazandı acaba (pardon aldı).
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Beyaz murat (9 ay önce)
    90 kişi adam kaçırılmış duymadım görmedim bilmiyorum dedi üzerine yattı bide ödül aldı çınarın deprem konutları agır hasar almış bütün yapıları ödül verilip büyükşehir e baskan adayı yapın nede olsa seçmen gözü kapalı oy veriyor devletin yerinde olsam bunun bütün aile malvarlıgına el koyarım pişkinlige bak milletle dalga geçiyor gider ayak şu aralar ha bire yer satıyor
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Eren (9 ay önce)
    Yeşilyurt belediyesine güvenerek buradan ev aldım, depremde Ağır Hasarlı oldu. Paramızı geri istiyoruz!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    deprem sonrası siyasi kimliğe sahip kişilere yönelik yapılan falancanın yaptırdığı ev yıkıldı hasar gördü haberlerini bütün mütahitlik firmaları için yaparsanız milleti bilgilendirirsiniz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Bu proje bile Çınar ın görevde kalmaması gerektiğini gösteriyor. Ancak nerdeee? Daha yeni yapılan bu evler ile ilgili hiç bir hukuki süreç başladım ı acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rıza 44 (9 ay önce)
    Toki inderine 15 kat yapmış çizik yok çınar bey hazretleri 4 katta bütün bloklar agır hasar almış elazıg depreminden sonra yapıldı demekki bunlar devam ederse tekrar bu şehirde aynı hatalar devam edecek
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mümtaz 44 (9 ay önce)
    Üstün hizmet madalyası verilir bunca rezillege ragmen ödül olarakta tekrar aday gösterirler seçimyakın bakın göreceksiniz adam resmen adam kaçırdı yurt dışına aklandı depremde bina hasar almış tartışmaya bile gerek yok iyiki yıkılmamış süper başkan bence İstanbula yada ankaraya aday gösterin çınar hazretlerini
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tosun (9 ay önce)
    İşin kötüsü mesela jet fadıla ya da tosumcuğa defalarca çarpılan süperler gibi buna da inanacak tonla insan var :)))) şen olasın Malatya ..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ali (9 ay önce)
    bu yıkımların nedeni belediyedir ,ne müteahhid ne başkası ...4 kat yapılması gereken yere 10 15 kat ruhsat verildi, bostanbaşı..imara aykırı proje onayları...kolon kiriş yetersizlikleri ...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Pırasa (9 ay önce)
    İşin kolayı var. O binaları belediye yaparsın adamların parasını verirsin. İtiraz ettiğin binaya makam diye oturursun.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • mert (9 ay önce)
    Ben bu beyefendiye oy vermedim. Kendi dönemlerinde onaylanan oturma ruhsatı alan inşaatlar tekrar incelenmeli ve gerekli soruşturmalar yapılmalıdır. Ak Parti kurmayları bu beyefendiyi belediye başkan adayı yaparken iki kere düşünmeliler. Belediye başkanlarının sahibi ve ortağı oldukları inşaat firmaları, yapı denetim firmaları ve beton firmalarının birebir asli kusurları varsa bu beyefendiler bir daha aday gösterilmemelidir. Lütfen dikkat edelim herhangi bir şeyle itham etmiyorum. Varsa diyorum. Yoksa sıkıntı yok. Tabi yorumlarda bazı bilirkişilerin ifadeleri var, gerçekten şu yorumlarda bile nitelikli bilgi veren insanlar var lütfen yorumda olsa işten anlayan bilirkişiler yazsın..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • hasan (9 ay önce)
    o bölgede başka hasar alan bina var mı? yok. hemen yan tarafında başka bir devlete ait bina var duvarlarında çatlak bile yok ve diğer komşu binalarda hiçbir şey, yani bölge genel olaarak hasarsız, ama belediyenin evleri hasarlı. yine bostanbaşındaki yeşilköy-2 siteside aynı şekil zeminde kolonlar patlamış. ve kontrole gelen mühendisin söylediğini aynen yazıyorum "kolon temelle birleşim yerlerindeki kolonları saran bağlantı demirlerinin 5-6 cm aralıklarla atılması lazım ama bu binada 20-30 cm aralıklarla atıldığı için kolon patlamış." kim suçlu bu işte?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Saban (9 ay önce)
    Mehmet Çınar göz göregöre bilinçli taksirle cinayetin ön sözlerini söylemektedir, insanları buraya sokup başka bir depremde insanları güzelce kefenleyip gömecek…!!!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Cahil (9 ay önce)
    Yazık şu güzelim şehire. Yöneten kendini ne zannediyor. Çık ortaya arslanlar gibi hatalıyım affedin diye konuş. Alnından öpelim. Ama lakin insanlarla dalga geçme be beceriksiz. Bitmemiş binada kolon patlamış. Hem de yeni yönetmelikelere göre. Savunmaya bak sen yahu. Bu şehir ve bu güzelim ülke sizin gibi yöneticileri hak etmiyor. Tabi alternatifi olmadığı için bunun gibilerin seçildiğinide unutmayalım., Yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrr çıkın bu şehirin hayatından.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (9 ay önce)
    Çizgi film
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (9 ay önce)
    Bune pişkinlik ya yerinde dönüşümde hak sahibi diyor adamlar tirilyon vermiş 3 ay oturmuş yarın devlet hibe ile birlikte 1300 tl verecek sayın cinar sen 1300 yatırabilecekmissiniz zamaninda saglam yapilsa insanlar para veriyor toki niye yikilmiyor nasil mutahitlere guvenecegiz tabiki işini duzgun yapan dürüst insanlarda var onlara dil uzatılmaz ama demem oki yazık insanlar 3.4 tirilyon verip alıyor güvenle içinde otursun diye
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Seyfo (9 ay önce)
    İnsan zekasıyla ancak bu kadar dalga gecilirdi.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Remzi (9 ay önce)
    Topsöğütteki bina sakinleri bir oyuna gelmesin... Mahkemeden vazgeçmesinler... Kararı mahkeme versin... Bina sakinleri bir uzman görüşü yani taraf bilirkişi raporu hazırlattırsın... Onu mahkemeye sunsunlar... Hakim burada kendi bilirkişisi ve bina sakinlerinin bilirkişisinin raporlarını karşılaştırır, gerekirse her iki bilirkişiyi mshkemeye davet eder, mahkemede bu iki bilirkişiyi karşılaştırır ve mütalaasını verir... Bina beş yılını doldurmadığı için müteahit ve belediye yeni bir bina yapmak zorundadır, eğğer hakim yıkım kararı verirse..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • BORA (9 ay önce)
    51 yaşımdayım ömrümün çoğu burada geçti ama şu gerçek ki artık Malatya yaşanılacak şehir olmaktan çıktı. Binalar için ağır hasar var diyene de, yok bu ağır hasarlı değil diyene de gram güvenim yok. Kiralar, çarşı pazarda satılan her şeyin fiyatı neredeyse büyük kentleri geçti. Güzel şehirdin Malatya yazık ettiler sana.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Depremden öncede farklı değildi... Esnaf acımasız bir şekilde nedensiz fiyat yükseltiyordu... Şimdi ise tam acımasızlaştı.. Depremdeki zararını depremzedeyi kazıklayarak telafi etmeye çalışıyor...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (9 ay önce)Raif isimli kullanıcı yorumuna
    mesale peynirci esnafının acımasızlığı tepki olarak ürünleri (ki malatyadan daha ucuz dogal ve lezzetli)olan erzurumdan alıyorum herkese de tavsiye ederim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (9 ay önce)
    Allah var evler taş gibi ama haksız yere ağır hasar vermişler.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • burak (9 ay önce)
    önce insanda biraz utanma olacak ve bu baskan şahıs ve aynı zamanda inşaat mühendisi utanmadan toki şantiyesini denetlemeye gidiyor hey malatya hey kimlere kaldı
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Selahattin (9 ay önce)
    Kira fiyatları uçtu.Heryere ağır hasar yazdılar
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Burayı yapan firma aynı zamanda Yeşilyurt Belediyesinin inşaatını da yapıyordu oradan kovulmuştu.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    İşte böyle adamlar Malatya yı yönetiyor. Daha ne beklersin bu şehirden.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • akçadağlı (9 ay önce)
    şu kolondan ağır hasar yazılmaz.Tokiden daire alıcam diye, bilende korkudan söyleyemiyor.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Cengiz (9 ay önce)
    Ya kardeşim sözün bittiği yer burası Belediyenin yaptırdığı konutlar öyle veya böyle hasar alıyor ve hala buna bahaneler üretiliyor.Akıl tutulması yaşadığımız günlerden geçiyoruz...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • malatyalı (9 ay önce)
    yeşilyurt belediyesinin bostanbaşının üst tarafında yapılan yeşilköy konutları 1 ve 2 siteleride hepsi agır hasarlı bunların betonunuda çınar suladı muhtemelen.. :)
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Huzur (9 ay önce)
    Bu kadar olur
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Battaniye (9 ay önce)
    Eğer TOKİ binaları hasar görseydi evet normal diyecektik ama sizin yaptığınız binalardaki hasara normal diyemeyiz sayın Başkan. Siz de bu inşaat işindesiniz ve başkanlık görevinizi hobi olarak yaptığınızı biliyoruz. Bir gün tüm hesaplar görülecek. Merak etmeyin.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ozkan (9 ay önce)
    mahalle yanarken, mahallenin yakışıklısı saçını tararmış.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Rami (9 ay önce)
    Arkadaş beldeye olarak görevini yapmazsınız kalkmasın birde deprem bu olur gibisinden açıklama yapıyor utanmanız olsa istifa edersiniz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Baba.44 (9 ay önce)
    Ewet sayın başbakan bence de az hasarlı bir vatandaş olarak tavsiyem siz bu binaların tamirini ince işçiliklerini bian evel yapın Malatya da zaten sağlam ev bulmak zor kiralar ucms bu binaların tamirin den sonra size inan kişilerle beraber o binalara taşinip oturun havadar serin yer Arkadaş neyin kafasni yaşıyorsun kolon demiri patlamış dsari çıkma halen az hasr diyor yok farklı şehirlerden mühendis getirdik diyor o getrdginz mühendislerin gözü kör demkki onlarada haberdeki fotolari gösterin gelen il dsndab gelen görevlilere hangi binaları gostrdinz merak ederim herkese saygılar sunarım
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (9 ay önce)
    Çınar çınar..... Sen halkimi koruyon yoksa müteahhitlimi..... Müteahhit yerine sen mahkemeye gidiyorsun..bir deprem olsa.yikilsa orda canlar gitse acaba için rahat olacakmi. Her işin sahte.. İçinize sinmiş gardasim.... Ya bı gidin de kurtulak. İnan tiskiniyorum sizlerden....
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Rıfat Taşcı (9 ay önce)
    Kesinlikle Beton hatası var diye düşünüyorum Kolon gitmiş
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Halil Gümüş (9 ay önce)
    Çıtır değil baya Çatır Çatır ağır hasarlı maliyeti TOKİ yada mutahide olmadı hafif hasarlı gösterip işte sıyrılmak bizde siyasetin adı oluyor bari olan neyse onu kabullenin binayı yakışıklı yapacağınıza beton ve demirde hakkını verseniz mesele çıkmazdı.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Sahtekar galericilerin yaptıgı gibi(Dürüst olanları tenzih ediyorum) çıtır hasarlı deyip pert aracı millete satmasına benzemiş bu olay
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Bence az hasarlı da değil hasarsız...!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Baskan gayet haklı. Onceden dalga gecer gibi derdik ama son secimlerden sonra gördük ki Malatya secmeni, siyasetcilerimizle dalga geçer gibi bi oy verdi. Böyle secmene böyle baskan fazla bile. Herkes hak ettiğini yaşar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Oktay (9 ay önce)
    Peki Malatya da müteahhit yokmuydu Kocaeli ne verildi bu iş hayırdır?oy verenler ?yorumlayın hele.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Sen yaptıysan (9 ay önce)
    Sağlamdır, mp ve abg ün diğer binaları gibi bu da çok sağlamdır
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ay44 (9 ay önce)
    Madem bukadar saglam oraya tasinin.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Aydın (9 ay önce)
    Yav sen ne olmayasın başkan.prekast malzeme eyvallah.kolon patlamış donatı bükmüş.daha vahimi nasil olurdu hasar durumu değişecek diye net aciklama yaparsin.dogru söylüyorsun sadece onlar hasar almadi.yesilkoy konutlarida hasarli ve hasar durumlarida değişti.ozaman kimse kimseyi kinamasin depremdi oldu bitti diyelim.belediye başkanlığını birakmadan size ,en iyi komedi dram dalinda bide Oscar ödülü versinlerde eli boş gitmeyin belediyeden.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hamdi (9 ay önce)
    Malatya'da bu tepki kültürü olduğu sürece sen elbette böyle konuşursun, normal şartlarda senin gibi böyle konuşanı değil belediye başkanı yapmak, yolda geçerken selam bile verilmez. Artık hesap vermeyi değil, insanlarla apacık dalga geçmeye başladınız. Allah büyük. Siyasette 24 saat bile çok uzun süre. Bakalım yerel seçimde de böyle gevrek gevrek konuşacakmısınız.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Demirler eğilmiş, beton dağılmış.. Buna rağmen neredeyse sıva boya yapın oturun diyecekler. Rabbim vatandaşın yardımcısı olsun. İşimiz çok zor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bynedim (9 ay önce)
    Taşıyıcı kolon patlamış daha çıtır hasarlı diyor be yuh
    %98
    %2
    Yanıtla