SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt Belediyesi'nden 'Pişkin' Savunma!

Yeşilyurt Belediyesi'nden 'Pişkin' Savunma!
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin yaptırıp pazarladığı, satılan dairelere tapu da verilen birçok ailenin yerleşmiş olduğu, 6 Şubat depremlerinden büyük hasar gören 'Yeşil Topsöğüt Evleri' ile ilgili yaptığı açıklamada, 'işin kabulü yapılmadığı için halen işin tamamlanamadığı, imalatlarla ilgili olumsuzluk tespit edilmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağı' öne sürüldü.

GÖRÜNTÜ: Yeşilyurt Belediyesi'nin yaptırıp aylardır reklamlarla pazarladığı Yeşil Topsöğüt Evleri'nin deprem sonrası hali (sosyal medya)

İnşaat Mühendisi Mehmet Çınar'ın başkanlığını yaptığı Yeşilyurt Belediyesi'nin, en başta 'Geçici kabulü dahi yapılmayan binaları neden sattınız?" olmak üzere daha bir çok yeni soruyu akıllara getiren açıklaması şöyle:

"6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak kabul edilen depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Yeşilyurt Belediyesi olarak 6 Şubat'ta ki depremin ardından yaraların sarılması için bütün imkanlarımızı seferber ederek görevlendirilen ekiplerimiz depremin olduğu ilk andan itibaren hemşehrilerimizin hizmetinde olmuştur.

AFAD ve Kızılay ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla vatandaşlarımıza sıcak yemek ulaşımı başta olmak üzere üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Konteyner alanlarının yapılmasından çadır kurulumlarına kadar tüm ekiplerimiz 7/24 vatandaşlarımızın hizmetindedir.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, birlik ve beraberlik halinde inşallah bu zorlu günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve yüzyılın afeti olarak nitelendirilen deprem ilçemizde de çok büyük yıkımlara sebep olmuştur.

Kahramanmaraş depremi sonucunda ilçemizdeki binaların yüzde 70'i hasar almıştır. Bahse konu hasarlı binalar içerisinde ihalesi gerçekleştirilen ve DURA MÜHENDİSLİK TESİSAT YAPI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. isimli yüklenici firmaları tarafından yaptırılan Topsöğüt Konutları da bulunmaktadır.

Topsöğüt konutları 136 daireden oluşmakta olup kesin kabulü yapılmadığı için halen iş tamamlanmamıştır. Ayrıca bu konutların 39 dairelik kısmının da yükleniciye halen devri yapılmamıştır. 6 Şubat'ta meydana gelen büyük doğal afetten sonra hasar gören bu binalar ile ilgili detaylı tespit çalışmaları devam etmekte olup; imalatlarla ilgili mevcut kanun, mevzuat ve yönetmeliklere aykırı olumsuzlukların tespit edilmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • Vatandas (1 yıl önce)
    Bunlar nasıl bir ahlaksız ya.tealim alinmamissa nasıl millete sattınız.sizin yatacak yeriniz yok çınar sen varya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sonradanmalatya (1 yıl önce)
    Bir şey olmaz yeni seçimde Tayyip'in iki resmini koyar,reisdi, vatan millet Sakarya bir bakmışsın unutmuş Malatyalı yine aynı belediye başkanını seçer,ceket koysalar seçersiniz niye eleştiriyorsunuz anlamıyorum?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu belediye, içinde yurtdışına insan kaçıranlara yardım edenlerin olduğu belediye değil miydi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gri pasaportlu Belediye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kimsesiz (1 yıl önce)
    Böyle bir açıklama olabilir mi yav?; Biz sizi seçtik ki bize hizmet edesiniz bizleri daha da rahata kavuşturasınız. Ama nerde. Seçimde görüşeceğiz bekleyin bekleyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Malatya ya aşağıdaki imar komisyonunu layık görenlerin hepsinin tutklanıp yargılanması lazım. Metin Mandal (Emekli, Lise Mezunu), Basri Akatay (Çiftçi, Ortaokul mezunu), Yusuf Geleri (Emekli, Lise Mezunu), Sedat Alpkıray (Esnaf, Lise Mezunu) ve Recep Ülkü (Esnaf, Yüksek Okul Mezunu)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mektupvar (1 yıl önce)
    Belediye hizmetleri bitti, Toki ye alternatif yazık milli servete, yazık garibana
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asa (1 yıl önce)
    Encümen kasap, manav, mütahit, komisyonlar Mobilyacı, terzi ve gıda toprancısı vay halimize
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahil toplum olursak sonuç bu olur.biz lidere oy veriyoruz,ülkenin kaderi önemli dersen,kendi kaderi ni böyle insanlara teslim edersen,sonuç bu olur..bu her ilde eminin aynı bu şekilde...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asa (1 yıl önce)
    Beton ve demiri, inşaat bitip boya badana yapıldıktan sonramı kontrol edeceklermiş. Zamanında neden demire betona bakmamışlar. Tabi betonu kendisi vermediyse
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (1 yıl önce)
    Sizin gibi gözü doymayan insanları Rabbim hakkında gelsin inşallah.utanma kalmamış bunlarda.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumali (1 yıl önce)
    Aslında ilk depremlerde bişey olmamıştı. Ah o artçılar olmasaydı kurtaracaktı çınarım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Mehmet çinarın yatacak yeri yok.malatyada ölen bir çok insanın sebebi bu adamlar.yazik oldu insanlara.ama bakıyoruz bı pişkinlik bı rahatlık.allah korkusu yok bunlarda koltuk her şey çınar gibi adamlar için.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    İyi bari ev satın alanları ve haber yapan gazetecileri suçlamamışlar... Bu da bir gelişme, bu hızla giderlerse 64 sene falan sonra sorumluluk alabilir, 173 sene kadar sonra da ceza bile verilebilir... Koca memleket bunların otlağı olmuş adeta. Türkiye demeyelim artık, Rantiye falan diyelim madem öyle.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Olan garibana olur ..büyüğe bi şey olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sinerji (1 yıl önce)
    Bu projenin Ruhsatı bile inşaat başladıktan 6 ay sonra verilmiş, Bu işin başında Yeşilyurt belediyesinde 2 dönem imar komisyon Başkanlığı yapan K. E. vardı. Güngör caddesi ve Yüz akında milyonlara sattığı binaların hepsi ağır hasarlı, imar komisyonunda yüksek katlara imza atan komisyon başkanı yazlıklar olsun Yüksek İnşaat Mühendisleri, bu işi K. E. ihalesiz ve ruhsatsız verdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eden bulur (1 yıl önce)Sinerji isimli kullanıcı yorumuna
    Ke kimdir bilmemde yeşilyurtta çınardan habersiz kimse tuvalete gidemez gri pasaport ta dahil hepsi tamamen çınarın işleri yeşilyurt belediyesine iş yapmış ve çınar tarafından iflas ettirilmiş biriyim ne işler döndügü nü çok iyi biliyorum Allahtan dilegim kim ne ettiyse çekmeden gitmesin bu dünyadan kıyamet kopsa adam rantın peşinde gönderdi gi yuro lardan dolayı özel imzalı teşekkür mektubu göndermiş alamanya daki vatansever yeterki euro lar konuşsun gerisi umurunda degil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mulayim (1 yıl önce)
    Mehmet çınar zaten almanyaya giden "öğrenci!!!" lerden dolayı mimli belediye başkanı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    çınar hazretleri herkes ettiğinden korksun ilahi terazi şaşmaz kimse ettiğini çekmeden ölmezmiş ben seni Allaha havale etmiştim bana ne çektirdiysen Allah sana bin katını versin diye iki cihanda elim yakanda yarına kalacak ama yanına kalmayacağını biliyordum senin makamın gücü bize yetti lakin sen gerçek makam sahibini unutacak kadar gözün kör olmuştu artık görmeye baslasın makamda güçte geçici oldugunu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çırmıhtı 44 (1 yıl önce)
    Pasaport işinde demiştiya duymadım görmedim bilmiyorum haberim yok iyiki bu binaları kim yaptırmış neden yapılmış haberim yok demedi yönetici olmak koltukta oturup hava atmakla olmaz milyonların hakkı var nasıl hesap vereceksiniz trend garden akim ruhsat verdi Yeşilyurt mu büyükşehirmi araştırılması lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet a (1 yıl önce)
    Bizim Yeşilyurt bölgesinde mobilya dükkanı vardı müteahhit kaynaklı binada proje degişiklik leri vardı dükkan bizde diye 2015 de Yeşilyurt belediyesi 30bin TL ceza kesti yetmedi birde hergün zabıta gönderip dükkanı mühürlemekle tehdit etti lanet ettik baktık ugrasamayacaz 20 kişi çalışan 40 yıllık baba mesleğini bıraktık burnumuzdan getirdi belediye kim ne ettiyse çekmeden gitmesin bu dünyada
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhiddin arabi (1 yıl önce)
    Çogu işler rant amaçlı birilerinin zengin olması cebinin dolması için yapıldığı için hayırgelmiyor birmilyon insanın hakkını Üçbeş kişi için kullananı Allaha havale ediyorum onun terazisi şaşmaz ergeç hesabını sorar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih44 (1 yıl önce)
    Bunlar insanları kendiler gibi zekasnda zannediyor işlem bitmemiş yok tamamlanmamış yok efendim deprem olmasa hepsini teslim alacak ve defoları görünmeyecek.Deprem toplumumuzun da ne kadar eğtimsiz,vicdansız defolu olduğunu gösterdi.Rant uğruna binlerce insan ,bürokrat ve mütahhit arasında katledildi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abuzer griyurt (1 yıl önce)
    Başkan mi bu hemide yeşilyurt belediye başkanı. Tabiki sizde suç yok . Vay ki vay .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yeter ve kardeşim. Çekin şu kan kokan ellerinizi Malatya'da. Ne olur defolun gidin. İnandığımız Allah'a hesap vermekten de korkuyorsunuz. Bari kuldan utanın. Belediyeleri kendi ranthanelerinize cevirdiniz. Bahçelere bina diktiniz, betonlarıni siz verdiniz. Yemekten bikmadiniz usanmadiniz. Size oy veren ellerim kirilsaydi. Yazıklar olsun. İki dünyada da perişan olun inşallah.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bunların dini imanı para ve koltuk sevdası
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gedik li mustafa (1 yıl önce)
    Baskan kendin oturacagin eski ssk hastanesinin yerini Yeşilyurt belediyesi sarayini kale gibi yaptin yazik zaten o binayi gördüm tam bir saray iste yeni odalar masslar makam odalari baskan odaları bu devlet batmasinda daha ne olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fuat (1 yıl önce)
    Milliyet aidiyet ve din üzerinden,toplumu Kendi menfaat ve çıkarı için yöneten ya da yönettiğini sanan kişiler binlerce insanın kanı var üzerinizde onurunuz kaldıysa istifa edin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)
    Yarın seçimde minimum yüzde 60 oy almazsa ben de birşey bilmiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yaw kime verek..duyacağımız söz bu...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Dinciliğinizde milliyetçiliğinizde enkaz altında kaldı. Bunlara oy verecek olanlar bir sonraki depremde yaşamıyor olacak.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Buunun belediyesine ait eski SSK hastanesi yanında yöresel ürünler satan Cafe lokanta karışımı bir tesisi var üç gün arabada yattık sabahlarıda o tesiste kaldık sabahları 20 tas çorba dağıttılar çorba bitti ikincigün aynı ve peynir zeytin getirdiler onuda millete parayla sattılar üçüncü gün dışarıdan gelen yardımlar yetişti millete
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arda (1 yıl önce)
    Bu adamlara oy verenlere soruyorum! Halen bunlara oy vermeye devam edip çoluk çocuğunuzunda bunları yaşamasına göz yumacak mısınız ?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kürşad (1 yıl önce)
    Takke düştü kel göründü be malatyam uyan artık yeter daha uyan milleti dinle imanla milliyetcilikte avutmakla geçti bunların ömrü Kurban olayım Yaradana canımız feda olsun vatana fakat daha yeter bunların ki yaw cenazeleri usulen defnettik diye kendini övenlerden ben yapmadım benden öncekinin suçu diyenlerden hayır gelmiyor artık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tr44 (1 yıl önce)
    Deveye sormuşlar boynun neden egri diye nerem düzgünki demiş bizimki de o misal neresinden tutsan elinde kalır ya 5 kat olmasaydı kolon patlamış yerle bir olurdu beton bile kalitesiz harç tutmamış kum gibi dökülüyor Allah sorsun çıkarı rantı için iş yapanlara yanlarına kalmasın inş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Müteahhitlik belediye başkanlığı gri pasaport işleri belediye başkanı çok yoğun. Herkes hak ettiğini yaşıyor. Şimdi TOKİ ihaleleri açıklandı.
    Editörün Notu: Yorumun devamında bahsettiğiniz şirket, bir Elazığ merkezli. Diğer şahısla ilgisi yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    O bölgede oturan birisi olarak binalar hiç hoșuma gitmemiști zaten.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rıdvan (1 yıl önce)
    Bu da bizim inşaat mühendisi belediye başkanımız. Çok komik bu adamlara diplomayı bakkaldan domates alırken yanında hediye olarak mı verdiler acaba? İşte bu ülkenin hali bu. Yüksek dereceli kağıt parçaları ile ödüllendirilmiş, mühendisler, doçentler, doktorlar, proflar. Ortada bilmin B si yok, bir tane insanlık için yapılmış uluslararası bilim camiasında takdire değer bir çalış ma yok ama diplomalar çok. Bu kadrolarla yapılan işler de bu kadar olur işte. Yeşilyurt belediyesi reklamı çok severdi. O kadar çok severdiki Bostanbaşı Barguzu caddesinde kaldırımlara insanlar yürürken çarpsınlar diye her 25 metreye bir reklam levhası koymuştu bir zamanlar. Mehmet başkan reklamı sever.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bu normal liderleri ben ekonimistim size ne oluyor demedimi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Milletin umudunu yok ettiniz, Allah’da sizin umudunuzu yok etsin,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Behcet (1 yıl önce)
    Bir bakkal açarken bile 40 yerden belge istiyen belediyeler.bu işlerde niye bukadar yumusaklar.savcilar bütün belediye çalışanlarının a...Z..tüm mal varlığı ve banka hesaplarını incelemeli..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Sütte leke var bunlarda yok.işin kabulu madem yapılmadı milleti niye oturttunuz.yazık günah değilmi oraya taşınan insanlara.bu dünyada hep haklılar hep suçsuzlar ama toğrağın altını düşünen yok.Allah biliyor allah görüyor.hiç merak etmeyin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kral ciplak (1 yıl önce)
    Çok konuşmaya gerek yok. MALATYA BİTTİ NASİL AYAGA KALKACAK ONUN İCİN CALİSALİM
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Yamuk yumuk işler. Lüyakatsiz yönetim. Battıkça battın yeter da yeter. Hangi yüzle çıkıyorsun milletin karşısına sus otur ki öfkemizi tazeleme
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ercan (1 yıl önce)
    Ya mehmet başkan sen bu malatyahaberin arpasınımı kestin nettin bunlar her fırsatta sana saldırıyor
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Ne yapsın milletin evi barkı bütün varlığı yerle bir olmuş daha kredisi devam eden sıfır binaları ağır hasar almışken ve aklı olan sorgulayan herkesin bunun sebebinin imara açılmayacak yerlere imara açılması olduğunu gördüğü yerde senin gibi şakşakcılık mı yapsınlar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Şakşak işinde iyi para demek ki kadrosu hiç boş kalmıyor. Kimi ayakkabı yalıyor da bu ne yalamış acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Isinize gelmeyince onun arpasini kestin, bunun arpasini kestin olur. Insanlarin yeni evi barkı yıkılmış, millet bu sogukta perisan bir halde, insanlari bu hale sokanlara tek kelime etme haber yapanlara laf söyle. Anlaşılan mehmet baskaninda senin arpani fazla vermiş gözün doymamis ki halkı bilgilendiren habercilere saldiriyon
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)Ercan isimli kullanıcı yorumuna
    Milletin anasını ağlamışlar gırtlağa kadar kredi batağında herkes. A haber gibi; evet topsoğut konutlarından çıkanlar çok mutlu çünkü ölmediler. Başkan çınardan Allah razı olsun diyorlar hayatlarımızı bağışladı diyorlar. Diye haber mi yapacaktı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arpa Sen ve senin gibilerin yedigi yemlerdir.Bostanbaşında oturuyorum depremin 3 veya 4. Gunu Mehmet baskan bi yakinin kaybetti gozumuzun onunde belediyenin tum imkanlari ile cenaza evine kavurma pilav gonderdi o sirada millet corba bulmak icin su bulmak icin kendii parcaliyodu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Karakavaklı (1 yıl önce)Ercan isimli kullanıcı yorumuna
    Benim duyduğum editörü Almanya'ya götürmemiş editör Almanya'dan dolayı sinirliymiş Yok Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet bey de ve beton firmasında hata olmaz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sen nekör birisin sizin gibilerin beyni yıkanmış halla memleketin şu halini görmüyormusunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sizin gibi şakşakcilik yapmıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)Ercan isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi Bunlar arpay la çalışıyor olsun, sen neyle çalışıyor sun?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ercan! Sende de en az bunlar kadar utanma ve arlanma duygusu kalmamis. İnsanların evini başına yikanlari haber yapinca arpasi mi kesilmis oluyor? İnsanların mağduriyetini dile getirince arpasi mi kesilmiş oluyor? Haberin içeriğini, orada yaşayanların mağduriyetini bilmiyorsun, ya da bildiğin halde tek bir cümle dahi kurmuyorsun. Ama bu zulmü yaşatan insanlari savunacak davranış sergiliyorsun. Yazıklar olsun. Adamların yaptığı kusuru hatayı hatta cinayeti görmezden gelip, bunu dile getirenleri "arpasi kesildi" diye itham etmek sizin gibi vicdansizlarda karakter alışkanlığı ne yazık ki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Senin duzun guru heralde Ercan milleti at eşek yerine koyma arpa nedir lan seni galaylamak lazım
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Arpayı at eşek yer sana afiyet olsun korkma seni bizim kapıya bağlarım aç kalmazsın Mehmet başkan giderse sana ben bakarım söz ...beni bul
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Buna psikiyatride yansıma denir.Belliki sendede haklı olarak arpa bulamamak gibi bir endişe hasıl olmuş!Sizler şimdiye kadar ortalıkta arpa bırakmadınız ama söz Bizzat ben sana arpa vereceğim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    7 paragraflık açıklama yapılmış. İlk 5 paragrafında kendini övmüş, 6. Paragrafta ibreyi başka tarafa çevirmiş. Son paragrafta uygunsuz bir durum varsa incelenir demiş. Yarabbi bunların hesabını sormaya bizim gücümüz yetmez sen bunların iki yakasını bir araya getirme
    %97
    %3
    Yanıtla