SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Salgının Başlangıcından 25 Ay Sonra İlk Kez 'SIFIR' Vaka..

Malatya'da Salgının Başlangıcından 25 Ay Sonra İlk Kez 'SIFIR' Vaka..
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de ilk kez 11 Mart 2020'de, Malatya'da ise bundan 4 gün sonra 15 Mart 2020'de görülen korona virüs (Covid- 19) vakasının, Malatya'da da çok ciddi sonuçlar yarattığı yaklaşık 25 aylık süreçte, ilk kez 30 Nisan 2022 Cumartesi günü hiç yeni korona vakası görülmediği ve bu tarihin '0 (sıfır) Vaka' olarak kayıtlara geçtiği öğrenildi.

Yurtta ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020'den bu yana toplam 15 milyon 030 bin kişi korona virüs salgınına yakalanırken, bu sayının yaklaşık 170 bini Malatya'da görülmüştü.

Yaklaşık 25 aylık süreçte, Malatya'da korona virüs dolayısıyla 9 bin 500 kişi hastanelerde yataklı tedavi görmüş, bunlardan bin 900'ünün  ise yoğun bakımda tedavileri sürdürülmüştü.

Malatya'da, korona virüs salgınında yaklaşık bin 015 civarında kişinin hayatını kaybettiği, salgın sürecinde bir gün içerisindeki en yüksek vefat sayısının ise 16 olarak kayıtlara geçtiği öğrenildi.

Malatya'da halen 4'ü yoğun bakımda, 6'sı sağlık kuruluşu servisinde, 30'u da evde izlenen toplam 40 aktif vaka olduğu kaydedildi.

'Sıfır' vakanın görüldüğü 30 Nisan'dan sonraki günde sağlık kuruluşlarına başvuranlardan 3'ünde virüse rastlandığı haber alındı.

AŞILAMA DURUMU..
Öte yandan, Malatya'da aşılama için hedef nüfus olarak belirlenen 672 bin kişiden yüzde 77'sinin aşısının tamamlandığı, 476 bin kişiye iki doz aşı yapıldığı, 220 bin kişinin üçüncü, 58 bin kişinin ise dördüncü doz aşı yaptırdıkları bildirildi.

Süreçte yaklaşık  1 milyon 273 bin doz aşının (845 bin Biontech, 425 bin Sinovac ve 3 bin Turkovac) uygulandığı da öğrenildi.

Savaş BARIŞ, Görüş Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Murat (2 yıl önce)
    Covid yalan. Millet işinden oldu evi yuvası dağıldı hayat pahalandı ben inanmıyorum
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Dejavu (2 yıl önce)
    Yaw kimse teste gitmiyor belirti gösteren dahil siz sıfır vaka diyorsunuz test olmazsa tabi vaka çıkmaz güldürmeyin
    %73
    %27
    Yanıtla