SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Uluslararası Kongre

A- A+ PAYLAŞ

24. Uluslararası Fizik Kongresi, 28-31 Ağustos tarihleri arasında Malatya'da yapılacak. Bu arada, 23 Ağustos'ta başlayan 21. Ulusal Kimya Kongresi de devam ediyor.

ULUSLARARASI..
İnönü Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türk Fizik Derneği ve İnönü Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek kongrede Türkiye fizikçilerinin bir araya gelmesinin yanı sıra uluslararası katılım ve dünya fizikçileri ile olan bilimsel iletişimin de artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

İnönü Üniversitesi'nin son yıllarda bilimsel faaliyetlerde ülke genelinde hızla üst sıralara tırmandığının bildirildiği açıklamada, "Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde düzenlenen ulusal ve uluslararası kongreler, aynı zamanda kentin bölgesel bir kültür merkezi olması yolunda da büyük katkılar sağlamaktadır. Kongre boyunca düzenlenecek zengin sosyal programlarla konuklarımıza kentimizi en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz" denildi.
Ulusal ve uluslararası birçok bilim adamının katılacağı 24. Uluslararası Fizik Kongresi ile ilgili hazırlıkların sona aşamaya geldiği kaydedildi.

KİMYA KONGRESİ DEVAM..
Bu arada, İnönü Üniversitesi'nde 23 Ağustos günü başlayan 21. Ulusal Kimya Kongresi de devam ediyor. Kongrenin 27 Ağustos Pazartesi günü sona ereceği bildirildi.

60 üniversiteden 700'e yakın akademisyenin katıldığı Ulusal Kimya Kongresi'nin Cumartesi günkü bölümüne, Cuma gecesi katılımcılardan 17'sinin Nemrut yolunda geçirdikleri kaza damgasını vururken, kongre katılımcıları yaralı arkadaşlarını Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ziyaret ettiler.

Bu kazada yaralananların tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız