SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Yılın Doktoru

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:58:52
Malatya'da Yılın Doktoru
A- A+ PAYLAŞ
 
Sağlık Bakanlığı'nın geleneksel "Yılın Doktoru" değerlendirmesinde, 2012 yılında Malatya'da yılın doktoru olarak Yeşilyurt ilçesi sınırlarındaki Dr. Tevfik Ünsalan Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli olan Dr. Fatih Yalınız'ın (küçük fotoğrafta) seçildiği bildirildi.
 
Geçtiğimiz Çarşamba gecesi Ankara'da 81 ilde yılın doktoru seçilenlere ödüllerinin verilmesi dolayısıyla Sağlık Bakanlığı'nın ATO Salonu'nda düzenlediği törene katılarak ödülünü alan Dr. Yalınız, 1975 Malatya doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Sümer İlköğretim Okulu'nda, lise öğrenimini ise Hacı Ahmet Akıncı Lisesi'nde tamamlayan Yalınız, 2000 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Doğanşehir Kurucuova Sağlık Ocağı'nda hekimlik görevine başladı, daha sonra Malatya merkez Sıtmapınarı Sağlık Ocağı'nda görev yaptı. 
 
Halen Dr. Tevfik Ünsalan Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Yalınız'ın, Doğanşehir ilçesi Devlet Hastanesi kuruluş aşamasında etkin faaliyetlerde bulunduğu, E Tipi Cezaevi ve İnfaz Kurumu'nda başarılı çalışmalar yaptığı, 2009 yılı Aile Hekimliği'ne geçiş sürecinde Aile Hekimliği Eğiticisi olarak Malatya ve Çevre illerde Aile Hekimliği 1. basamak uyum eğitimleri verdiği, Malatya'da aile hekimliğine geçiş sürecinde aktif olarak rol aldığı bildirildi. 
 
Malatya'daki görevi süresince büyük bir fedakarlık ve üstün gayretle görevini yerine getirdiği, halka özenli hizmet verdiği, koruyucu sağlık hizmetlerini ön planda tutarak halkın sevgi ve saygısını kazandığı, Sağlık Müdürlüğü'nce Malatya'da "Yılın Doktoru" seçildiği belirtildi.
 
Ankara ATO'da düzenlenen törenle ödülünü alan Dr. Yalınız'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi.
 
FOTO: 81 ilde "Yılın Doktoru" seçilenler Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen törene katılarak ödüllerini aldılar.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız