SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'daki En Büyük Sorunlardan Biri Belirsizlik Olan Bilgi Kirliliği"

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Bu seçimlerde başarının dışında, ikinci bir seçeneğe her zaman olduğu gibi kapalıyız. Merkezî yönetim ile yerel yönetimler arasındaki arızai kopukluğun giderilmesini, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin sunduğu imkân ve fırsatlarla bütünleşmiş tek yürek bir Türkiye'yi  ve Malatya'yı hedefliyoruz.” dedi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Malatya’daki deprem sürecine ve siyasi gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

-“En büyük sorunlardan bir tanesi bir belirsizlik olan bilgi kirliliğidir”
Fendoğlu, “Bugün depremin 390’ıncı günü, Sayın Bakanım da bilir. Gündemimiz deprem, gündemimizden hiç düşmedi deprem. Depremde ahirete intikal eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlara da sabır niyaz ederim.

Malatya’mızdaki sorunlarımızı fırsat buldukça gündeme getirip takipçisi olacağız. Malatya'da şu anda en büyük sorunlardan bir tanesi bir belirsizlik olan bilgi kirliliğidir ki devletimiz maddi ve fiziki anlamda tüm desteklerini yapmıştır ama bilgi kirliliği açısından, özellikle de orta hasarlı binaların durumu hakkında bilgi edinmek isteyen tüm vatandaşlarımız bu konuda muzdariptir.” ifadelerini kaydetti.

Fendoğlu şöyle devam etti:

“Yine, yerinde dönüşüm şartlarının güncellenmesi gerekir. İstanbul'da yerinde dönüşüm için belli şartlar uygulanırken deprem bölgesinde bu şartların daha düşük olması vatandaşlarımız tarafından kıyaslama getirmektedir. Bunun tekrar güncellenmesini talep ediyoruz."

-“Mücbir sebep hâli tekrar uzatılma talebi var”
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Yine, bölgemizde bulunan baz istasyonlarının yetersiz olduğu bu talepler de bize iletilen talepler arasındadır. Malatya genelinde yapımı düşünülen köy evlerimizin biran evvel projelerinin bitirilip, ihalelerinin tamamlanıp ve bu yıl içerisinde de 7 binin üstündeki köy evlerimizin teslim edilmesini Çevre Bakanımızdan talep ediyoruz. Yine, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Kasım 2023 günü itibarıyla sona ermiş olan mücbir sebep hâlini Hükûmetimiz 30 Nisan 2024 gününe kadar uzatmıştır ama bu süre içerisinde bir ay sonra bu süre de dolmak üzere,  verilmesi gereken vergi beyannameleri ve bildirimlerinin verilme sürelerinin, bu beyanname ve bildirimler üzerinden tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin, deprem tarihinden önce tahakkuk etmiş ödeme süresi mücbir sebep hâli ilan edilen süreye rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresinin tekrar uzatılma talebi vardır. Esnafımızın, sanayicimizin, muhasebecimizin, köylümüzün ve deprem bölgesindeki ticaretin önünü açacaktır. Evet, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için heves ve heyecanla hazırlanıyoruz. Bu seçimlerde başarının dışında, ikinci bir seçeneğe her zaman olduğu gibi kapalıyız. Merkezî yönetim ile yerel yönetimler arasındaki arızai kopukluğun giderilmesini, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin sunduğu imkân ve fırsatlarla bütünleşmiş tek yürek bir Türkiye'yi  ve Malatya'yı hedefliyoruz." diye konuştu.

İlçelerle ilgili konular
Fendoğlu, ayrıca "Yine, ilçelerimizde Doğanşehir’de Kuluncak’ta Hekimhan’da özellikle de Kuluncak’ta ilisuluk mahallesi ve İsmetpaşa mahallesi göletlerinin çalışmalarının hızlandırılması; Kaynarca mahallesi, Aşağıselimli mahallesi, Hacıoğullar mahallesi elektrik hattının yenilenmesi; Karıncalık mahallesi, Ciritbelen mahallesi, Göğebakan mahallesi elektrik hattının yenilenmesi talepleri vardır. Yine, özel idare döneminde yapılan sulama kanallarının yenilenmesini, Bıyıkboğazı, Çayköy, Alvar, Bicir, Karaçayır’da telefon ve internet çekmeyen mahallelere de verici ve güçlendiricilerin takılmasını talep etmektedirler. Kızılhisar mahallesinde ve birçok mahallemizde de 4-G olduktan sonra telefonlar çekmiyor, onunla ilgili Bakanlığımızın bir çalışma yapması beklentimizdir. Yine, ceviz diyarı güzel beldemiz, ilçemiz Hekimhan’ımızda 2015 yılında depremde hak sahipliği kazanan ve daha sonra 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden sonra hak sahiplikleri iptal olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi lazım çok sayıda vatandaşımız bu konuda mağduriyet yaşamaktadır.” dedi.

-“Türkiye ne çekiyorsa vatan hainlerini normalleştirmekten çekiyor”
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, siyasi gündeme ilişkin olarak ise şöyle dedi:

“Bizim İstiklal Marşı’mız “Korkma!” diyerek başlar. Bu topraklarda hangi hain, hangi düşman pusu kurarsa kursun biz korkmayız, biz buradayız. Devlet tektir, bayrak tektir, dili tektir, ülke tektir, vatan tektir; millet sonuna kadar birdir, diridir, zalimlere karşı da tavizsizdir. Türkiye ne çekiyorsa vatan hainlerini normalleştirmekten çekiyor. Türk devletine başkaldırmış, askerini, kaymakamının şehit etmiş, halkın malını yağmalamış; bir bakıyorsun, o hainin adı Türkiye Cumhuriyeti’nde devletin yasalarına tabi bir belediyede belediye başkanının imzasıyla herhangi bir yola, caddeye ve sokağa rahatlıkla veriliyor. Yine, Hazreti Ali’nin şu sözü “Her şeyi affedin fakat vatanınıza ihanet edenleri asla affetmeyin.” der, bu sözler Türk devleti için ölçü olmalıdır. Vatan haini affetmek, bol bol vatan haininin cesaretlendirerek peydah olması demektir. Atatürk'ün astıklarının ismi yollara asılıyor, “Atatürk yaşasaydı asardı.” dediklerimize de özgürlük isteniyor. Türk milletini tanımayanlar, asaletini anlamayanlar, hayallerini, ilkelerini, ülkülerini idrakte zorluk çekenler mutlaka rezilliklerinin içinde olup gideceklerdir. Bu kaçınılmaz akıbete Türkiye ve Türk düşmanları önünde sonunda mahkûm olacaktır.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Osman (1 ay önce)
    Sayın vekil tamda millete doğru bilgiyi verecek olan,ortada dolaşan yalan yanlış bilgiye karşı doğru bilgiyi sağlayacak olan sizlersiniz..Hem İktidarın ortağısınız..hemde Milletin vekilisiniz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Bir yılı aşkın süre geçmiş 8 kat 32 daire binamız yıkılmış bir daireye nasıl becermişlerse aynı blokta bir başka daireyi ortak hak sahibi yapmışlar 7 aydır 4 kere AFAD'a gidip işlem yaptırdım düzeldi dediler e-devlette hak sahipliği kabul geldi 15 gün önce yeniden RED oldu bu belirsizliğin sorumlusu Sn Erdoğan ve Sn Bahçeli değil talimatları yerine getiremeyen BÜROKRASİDİR. Vatandaş işte bu beceriksizler yüzünden hükümete saydırıyor. Sn FENDOĞLU teşekkür ederiz.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    Kusura kalma bu sefer vatan millet edebiyatını geçeceksiniz. Oyum ilk kez CHP ye
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ahmet4462 (1 ay önce)
    merak ediyorum reis ne diyecek bir yılda deprem konutlarını teslim ettik mi diyecek bu chp zihniyetinden malatyayı kurtaracağız mı diyecek yoksa verin yetkiyi görün etkyi mi diyecek galiba malataya şehrini biz kurduk deprem yıktı şimdi daha güzelini yapacağız ama önce sami beyi başkan seçin diyecek herhalde
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Bu ifade sanki bir İtirafı dile getiriyor.Demek istiyorki biz vatandaşımızı yeterince bilgilendirmedik.Onlardan Uzak kaldık.Vatandaşda yetkililerden değil yetkisizlerden bilgi aldığı için her ortamda bilgi kirliliği oluşuyor.Bu konuda size katılıyorum sayın vekil.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • kerem tataroğlu (1 ay önce)
    sayın vekilim bu memleket bu kadar sahipsiz olmamalıydı 6 vekilimiz var ALLAH HEPİNİZDEN HESAP SORACAK İNŞALLAH
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Veli Ağbaba yi neden katiyorsun deprem zede ye başka sahip çıkan vekil varmı ortada
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Eski Mhp’li (1 ay önce)
    Sen bizi bilgilendir işte iktidar ortağı sensin. Akp’nin 4 vekili bişey yaptığını görmedik.Bir tek veli ağbaba dolaştı bilgi verdi.Onu da allahın izniyle belediye başkanı yapacaz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Adem (1 ay önce)
    İşte böyle.olamayan şeyin kirliliği mi olur.kaos içerisinde yok olmaya doğru giden bizlerin yolu açık olsun.ülkemiz de şu an tek gerçeklik birçoğunun yolsuzluk, hırsızlık ve talan peşinde kendine çıkar koşturmak.ne bilgi var ki kirliliği olsun.var olan tek şey liyakatsizlerin sebep olduğu kaotik yaşam şartları.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Zeki (1 ay önce)
    Chp iktidarından cevap bekliyor herhalde.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Başka söze gerek yok
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 ay önce)
    Sayın vekilim Siz hiç 3 aydır orta hasarlı binaları gezme fırsatı buldunuz mu her bir güçlendirme maliyeti hakkında bilginiz varmı yapıları durma aşamasında ne krediden haber var nede ne kadar verilecek vatandaşın bilgisi var bu hal anavatan partisinin 1997 yerel seçimini aklıma getirdi gidişat bunu gösteriyor orta hasarlı bina sahiplerine destek olun
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakkı (1 ay önce)
    Akp hükümetine koşulsuz destek veren sizsiniz. Neyin hesabını yapıyoruz anlamadım ki
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Muhalefet partisi milletvekili gibi konuşmuş
    %90
    %10
    Yanıtla
  • AHMET4462 (1 ay önce)
    vekil bey de vatandaş gibi şikayet ediyor bu sistemin ülkenin başına bela olmasına siz sebep oldunuz bu yetmiyormuş gibi doğru yanlış demeden hükümete destek veriyorsunuz üstüne bir de birlikte seçime giriyorsunuz şikayet etmeyin sorumlu biziz demeniz daha doğru olur vatandaşın karşısına çıkıp oy isteyeceksiniz merak ediyorum ne diyeceksiniz bunları biz yapmadık akp mi yaptı diyeceksiniz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Tamamda bizim size sormamız gerek değil mi? Hayır meclisten sorup nereden cevap alacağınızı merak ediyorum
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Sayın vekilim çok haklısınız.Muhaledet dışında Hiçbir milletvekili halkın yanına gelmedi,halkı bilgilendirmedi.Dolayısı ile bu durumda bilgi kirliliğinin oluşması gayet doğal.Bu bilgi kirliliği seçime kadar devam edecek ve seçmenin de kafasını karıştıracak.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ülkü (1 ay önce)
    Vekilim çok haklısınız yarın önümüze sandık koyacaklar o zaman anlayan anlayacak malatya ya sahip çıkmayan siyasilerden hesap sormayı hiç bir sağlıklı bilgi veren yok bir vekil malatya halkının içinde değildi deprem zamanı sorularımıza özelikle Afat ve Çevre şehircilik müdürlüklerinden hiç bir bilgi verilmiyor malatya da yaşamak artık kaderine terk edilmiş şehir demek
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Senin gibi yorum yazanlar yine gidip aynı partiye oy basıyor
    %65
    %35
    Yanıtla