SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan 3 Günde 1135 Afganistanlı Sınır Dışı Edildi

Malatya'dan 3 Günde 1135 Afganistanlı Sınır Dışı Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Son 3 gün içerisinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinesinde,  Malatya Havalimanından 5 charter seferle 1135 Afganistan uyruklu düzensiz göçmenin Türkiye’den çıkışı sağlandı.

Türkiye’ye yasadışı yollardan giren, polis ve jandarmanın yaptığı çalışmalarda yakalanan Afganistan uyruklu düzensiz göçmenler, Malatya İl Göç İdaresi’ne bağlı Geçici Gönderme Merkezinden güvenlik önlemleri altında otobüslerle Malatya Havalimanı’na getirildi.  

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin eşlik ettiği otobüslerle getirilen Afganistan uyruklu düzensiz göçmenler burada Jandarma ve polis eşliğinde havalimanında kontrolden geçirilerek,  Afganistan Hava Yollarına ait uçakla ülkelerine gönderildi.

Her seferinde 227 olmak üzere Malatya Havalimanında 19 Haziran Pazar günü başlayan toplam 5 charter seferle 1135 Afganistan uyruklu düzensiz göçmenin Türkiye’den  çıkışı sağlandı  

27 Ocak 2022 tarihinde Afganistan’a uçuşların açılmasından itibaren 17 bin 143’ü 94 adet charter seferle 7 bin 198’i tarifeli olmak üzere toplam 24 bin 341 Afganistanlı düzensiz göçmen ülkesine geri gönderildi.

Son 5 ayda Türkiye’de sınır dışı edilen toplam düzensiz göçmen sayısının ise 42 bin 666 olduğu kayıtlara geçti. Sınır dışı işlemlerinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 111 artış sağlandı.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Hanifi (1 yıl önce)
    Kral anladık tamam peki suriyeliler ne zaman gidecek harbiden irite ettiniz milleti yeter ya istemiyoruz harbiden
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Chiesa (1 yıl önce)
    Haftaya sınırdan ellerini kollarını geçerek yine girerler
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Vlkn44 (1 yıl önce)
    Cumartesi havaalanına iniş yaptığımızda, Afganistana ait yolcu uçağı ortaya çekilmiş,diğer tarifeli uçaklar en uç kenara çektiriliyordu. girişten uçağa kadar jandarma etten duvar örmüştü, belki 200,300 personel,yani ülke sınırlarına bu özen gösterlsede bunlar hiç girmese saha güzel olmazmı.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Afganistana ailelerini görmeye gitmişler gibi düşünüyorum.Malum kurban bayramına az kaldı.Birkaç hafta sonra Türkiyeye gelirler.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • huzur (1 yıl önce)
    darısı diğer suriyeli ağalara
    %97
    %3
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    üç beş haftaya istanbul da lar
    %90
    %10
    Yanıtla